۱۵۵ هزار تُن چغندر تحویل کارخانه قند میاندوآب شد + فیلم

مهاباد- ایرنا- مدیر کارخانه قند میاندوآب گفت: با شروع فصل برداشت چغندرقند در منطقه تاکنون ۱۵۵ هزار تُن چغندر تحویل این کارخانه شده است.

غلامعلی قنبری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از این مقدار چغندر تحویل گرفته شده از کشاورزان تاکنون ۱۵۰ هزار تُن مصرف شده و پیش بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت ۳۲۰ تا ۳۵۰ هزار تُن چغندر تحویل کارخانه داده شود.

وی افزود: تاکنون از محصول چغندرقند خریداری شده ۱۸ هزار تُن شکر، ۱۶ هزار تفاله تر و ۶ هزار و ۲۰۰ تن تفاله خشک و چهار هزار تُن ملاس تولید شده است.

مدیر کارخانه قند میاندوآب گفت: مجموع بهای چغندرقند تحویلی از کشاورزان پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است که از این مبلغ تاکنون ۸۰۰ میلیارد ریال قبل از فصل برداشت و ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال پس از تحویل به کشاورزان پرداخت شده است و ۶۰۰ میلیارد ریال نیز نهاده شامل بذر و کودشیمیایی در اختیار چغندرکاران قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: این کارخانه در سال زراعی گذشته با چهار هزار و ۲۰۰ کشاورز در شهرستان های میاندوآب، بوکان، مهاباد و شاهین‌دژ و برای ۶ هزار و ۷۰۰ هکتار قرارداد خرید محصول امضا کرده بود.

قنبری گفت: این کارخانه برای احترام به کشاورزان این منطقه سالانه بیش از سه هزار تُن قند نیز تولید می کند و در قالب بسته های تشویقی به کشاورزان می دهد و بخش دیگر را به بازار عرضه می کند.

وی در خصوص اشتغال‌آفرینی کارخانه قند میاندوآب گفت: هم اکنون ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم در کارخانه و ۵۰۰ نفر هم به عنوان پیمانکار با کارخانه قند میاندوآب همکاری می کنند و با بر چهار هزار و ۲۰۰ کشاورز طرف قرارداد، راننده‌گان و کارگران صنایع پایین دستی در مجموع این کارخانه برای بیش از ۴۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.

وی اظهار کرد: برخی کارخانه داران خارج از استان، با دادن برخی مشوق‌ها، چغندرکاران را ترغیب می کنند که محصول خود را به خارج از استان منتقل کنند و این امر می تواند در زمینه خروج سرمایه از منطقه و کاهش اشتغال نقش داشته باشد.

آذربایجان‌غربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستان‌های ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطب‌های مهم تولید چغندرقند در کشور است.

۱۵۵ هزار تُن چغندر تحویل کارخانه قند میاندوآب شد + فیلم

برنامه مطالعه کارخانه قند میاندوآب در سال ۱۳۱۲ آغاز و در سال ۱۳۱۵ با ظرفیت جذب ۳۵۰ تُن چغندر در روز تاسیس شد و در سال ۱۳۹۴ ظرفیت آن به یک هزار و ۸۰۰ تُن ارتقا پیدا کرد اما این کارخانه اکنون با ظرفیت جذب بیش از سه هزار تُن در روز به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین کارخانه‌های قند آذربایجان‌غربی و کشور فعالیت دارد.

دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجان‌غربی است.

میاندوآب در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha