به گزارش ایرنا، فیلم کوتاهی در روزهای اخیر در فضای مجازی منتشر شده است که وضعیت نامطلوب اتاقکهای عرشه سی و سه پل اصفهان و وجود زباله و ضایعات پلاستیکی در آنها را نشان میدهد.
سی و سه پل پرترددترین پل تاریخی اصفهان روی رودخانه زایندهرود است که محور جنوبی و شمالی شهر را بهم متصل میکند؛ ۲ محور مهم شهر، یعنی چهارباغ عباسی(پایین) و چهارباغ بالا بواسطه این پل بهم متصل میشوند و در طول روز هزاران نفر بر روی آن تردد میکنند.
ریخته شدن زباله در اتاقکهای این پل، چهره نامطلوبی برای آن ایجاد کرده که میتواند دلایل مختلفی مانند پناه گرفتن متکدیان، معتادان و کارتنخوابها در این اتاقکها و کوتاهی در رعایت فرهنگ شهروندی و گردشگری داشته باشد؛ کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی تاکید دارند که این وضعیت در شان این اثر تاریخی شاخص نیست.
همچنین شواهد و تصاویر موجود نشان میدهد که در اتاقکهای عرشه سی و سه پل رختآویز به دیوار ۴۰۰ ساله این پل تاریخی زده شده است، پهن شدن زیلو در اتاقکهای مذکور نیز نشان میدهد که مدتی این مکان برای استراحت مورد استفاده قرار میگرفت.
حفاظت از پلهای تاریخی شهر اصفهان از جمله سی و سه پل بر عهده اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و نظافت آن وظیفه بخش خدمات شهری شهرداری است؛ با این وجود، به نظر میرسد همیاری و هماهنگی مناسبی برای نگهداشت آن وجود ندارد؛ رنگ کردن نوشتههای روی این پل با اسپری زرد و بدون هماهنگی با میراث فرهنگی که به گفته برخی کارشناسان به آسیب رسیدن به مصالح پل منجر میشود، همچنین وضعیت آشفته نظافت اتاقکهای عرشه و زیر پل که گفته میشود در اختیار میراث فرهنگی است، از جمله شواهد بیانگر این موضوع است.
مسوول پایش پلهای تاریخی اصفهان در این پیوند به ایرنا گفت: هفته ای یک یا ۲ مرتبه اتاقک های عرشه سی و سه پل نظافت می شوند اما با ریختن زبالهها توسط عدهای از افراد ناآگاه، دوباره این اتاقکها به وضع آشفتهای دچار میشوند.
هادی اللهیاری افزود: مشکل دیگر، نبود تمرکز شهرداری برای نظافت این پل بهعنوان یک معبر شهری است و در این شرایط، نظافت قسمت های مختلف پل باید بیش از پیش صورت بگیرد.
وی گفت: بدلیل تعبیه نشدن تعداد کافی سطل زباله در اطراف پل نیز ممکن است عدهای از شهروندان یا گردشگران زبالههای خود را داخل این اتاقکها بریزند.
شکسته شدن درهای چوبی اتاقکهای سی و سه پل، معضلی پرتکرار
اللهیاری با اشاره به مشکلاتی که بهدلیل حضور معتادان و کارتنخوابها در سی و سه پل ایجاد میشود، افزود: شکسته شدن مداوم درهای چوبی اتاقکهای عرشه سی و سه پل به یکی از معضلهای این اثر تاریخی تبدیل شده است و هراز چند گاهی شاهد شکسته شدن این درها هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در ساماندهی سی و سه پل، طرح جدیدی برای درهای اتاقکهای پل ارائه شده که مقاومتر است و امکان ریختن زباله به داخل اتاقکها به حداقل میرسد.
اللهیاری گفت: کارگران شرکت پیمانکاری که تابستان امسال در عملیات ساماندهی بام سی و سه پل مشارکت داشتند، از این اتاقکها برای استراحت استفاده میکردند و با این وجود، زبالههایی نیز توسط برخی از مردم به داخل اتاقک ها ریخته شده است.
وی افزود: در ادامه ساماندهی سی و سه پل تا جای ممکن تلاش میکنیم از این اتاقک ها برای استراحت کارگران استفاده نشود.
اتاقکهای سی و سه پل در اختیار میراث فرهنگی است
معاون خدمات شهری شهرداری منطقه سه اصفهان نیز گفت: اتاقکهای عرشه و زیر سی و سه پل در اختیار میراث فرهنگی است و هر زمان که میراث در آنها را باز کند، ماموران شهری اقدام به نظافت میکنند.
رمضان ملکوتیخواه افزود: درهای اتاقکهای عرشه این پل توسط کارتنخواب ها و سارقان معتاد، شکسته میشود و ضایعاتی نیز که جمعآوری کردهاند را به این اتاقکها میبرند.
وی گفت: میراث فرهنگی باید این درها را تعویض یا اصلاح کند تا کارتنخوابها و معتادان نتوانند آنها را بشکنند و وارد اتاقکها شوند.
ملکوتی خواه با بیان اینکه زمان مشخصی برای تمیزکاری اتاقکهای سی و سه پل وجود ندارد، گفت: تمیز کردن داخل اتاقکها وظیفه شهرداری نیست اما چون بخشی از پل محسوب میشوند و آشفتگی آنها وضعیت نامطلوب و ناهنجاری را برای پل ایجاد میکند، هر بار که میراث فرهنگی در آنها را باز کند، شهرداری اقدام به نظافت اتاقکها میکند.
وی تاکید کرد: با این وجود اگر میراث فرهنگی با هماهنگ با ما هفتهای یکبار در اتاقکها را باز کند، این اماکن بطور هفتگی نظافت خواهند شد.
معاون خدمات شهری شهرداری منطقه سه اصفهان گفت: کارگران این مجموعه اجازه ندارند از اتاقکهای پل بهعنوان محل استراحت استفاده کنند و اگر چنین اتفاقی بیفتد با آن برخورد میشود.
به گزارش ایرنا، «سی و سه پل» طولانیترین پل تاریخی اصفهان و بزرگترین بنای روی آب در ایران شمرده میشود.
عدد ۳۳ تعداد طاقهایی است که طبقه اول پل را تشکیل میدهد و طبقه دوم دارای مسیر عابر پیاده با دیوارها و رواقهایی است که برخی از آنها به فضای باز گشوده میشود.
نظر شما