۶ آذر ۱۴۰۳، ۷:۳۸
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85666021
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

ملایر بهشت فرصت‌های سرمایه‌گذاری+فیلم

۶ آذر ۱۴۰۳، ۷:۳۸
کد خبر: 85666021
ملایر بهشت فرصت‌های سرمایه‌گذاری+فیلم

همدان- ایرنا- سرمایه‌های غنی در حوزه‌های مختلفی همچون اقتصادی، کشاورزی، گردشگری، صنعت و معدن، صنایع دستی و مسکن، مسیر روشنی را پیش‌روی ملایر دومین شهر بزرگ استان همدان قرار داده و این شهرستان را به بهشت فرصت‌های سرمایه‌گذاری تبدیل کرده است.

به گزارش ایرنا؛ اَبَرپروژه‌های بزرگی همچون نهضت ملی مسکن، بزرگترین شهرک صنفی صنعتی کشور، مجموعه تفریحی و توریستی مینی‌وُرلد، مرکز پرتودهی غرب کشور، واحدهای فرآوری سیلیس، بیمارستان فوق تخصصی ۴۰۰ تختخوابی، مرکز تجارت بین‌المللی مبل و منبت، بزرگترین کارخانه تولید شیشه خودرو خاورمیانه، پالایشگاه انگور، احداث بزرگراه ملایر به ساوه_ تهران و ده‌ها طرح صنعتی و معدنی، انقلاب بزرگی در توسعه این شهرستان ایجاد کرده و بهاری‌ترین فصل شکوفایی خود را در بخش‌های مختلف تجربه می‌کند.

بدون شک در کنار تغییر نگرش، تفکر خلاقانه، ایجاد محیطی پویا و حمایتی؛ شتاب بخشیدن به حرکت توسعه ملایر نیازمند اصلاح ساختارهایی همچون کاهش بروکراسی اداری، تفویض اختیار، تقویت تعامل با بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری در آموزش و پژوهش و توجه به توسعه پایدار است.

این در حالیست که طی سال‌های اخیر با تغییر نگاه مدیریت عالی این شهرستان و عبور از روش‌ها و رویکردهای قدیمی؛ پذیرش نوآوری و انعطاف‌پذیری، تقویت تعامل و همگرایی بین مجموعه مدیران و استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس، جهان شهر ملایر از دیگر شهرها متمایز شده و دومین شهر بزرگ استان همدان برای رشد و توسعه، قامت بلندی در حد ملی و جهانی است.

نمونه بارز این توسعه یافتگی پروژه‌های هفته دولت امسال با ۳۷۳ طرح با اعتبار بیش از ۱۵۵ هزار میلیارد ریال برای افتتاح و یا کلنگ‌زنی است که ملایر را با اختلاف الگوی توسعه استان همدان قرار داده است و این روند در طول تاریخ این شهرستان بی‌سابقه است و با نگاهی گذرا به جدول زیر می‌توان تفاوت را در تعداد و اعتبار پروژه‌ها مشاهده کرد.

ملایر بهشت فرصت‌های سرمایه‌گذاری+فیلم

ملایر؛ الگوی توسعه استان همدان

آغاز عملیات اجرایی بزرگترین شهرک صنفی صنعتی کشور با ۳۰۰ هکتار پهنه و مرکز تجارت بین‌المللی مبل و منبت ملایر در ۲۹ هزار مترمربع، تأمین زمین و آغاز عملیات اجرایی بیمارستان فوق تخصصی ۴۰۰ تختخوابی، آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های بزرگی همچون مرکز بزرگ تجاری و پارکینگ طبقاتی راستان در مرکز شهر با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال، شروع روند مطالعاتی احداث بزرگراه ملایر_ اسلامشهر آق‌گل به ساوه و تهران، نخستین شهرک معیشت‌محور استان(مسکونی کارگاهی) با وسعت ۱۴ هکتار، شهرک بزرگ گلخانه‌ای جدید به وسعت ۱۹ هکتار و افتتاح فاز دوم ابرپروژه مینی‌ورلد به وسعت ۴۸ هکتار و مجتمع تجاری بزرگ کریمخان زند تنها بخشی از پروژه‌های عمرانی، اقتصادی و زیرساختی هفته دولت ۱۴۰۳ ملایر بود.

شهرستان ملایر در حال حاضر دارای پنج شهرک و ناحیه صنعتی با ۲۲۳ واحد فعال و اشتغال پنج هزار و ۷۸۴ نفر است، در حالی‌که با اجرایی شدن ۱۱ طرح و پروژه بزرگ صنعتی با سرمایه‌گذاری ۱۶۰ هزار میلیارد ریالی، برای بیش از سه هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد که این میزان اشتغال، معادل ۵۰ درصد تاریخ کل ملایر است.

حذف واژه تعطیل از واحدهای صنعتی ملایر

طی سه سال گذشته ۲۳ واحد در این شهرستان راکد و نیمه تعطیل بود که با همت جهادی و تغییر نگاه مدیریتی، ۱۰ واحد مجدد فعال و به چرخه تولید بازگشتند، یک نمونه بارز آن ذوب آهن‌آلیاژی بود که با احیای این مجموعه بزرگ صنعتی، ۲۴۰ نفر به مجموعه بازگشتند.

ذکر این نکته ضروری است که مجموعه زیرساخت‌های صنعتی دولتی شهرستان ملایر از ابتدا ۲۸۷.۵ هکتار است که با اضافه شدن زمینی به وسعت ۵۵۰ هکتار به این مجموعه، بیش از ۲۰۰ درصد زیرساخت‌های صنعتی دولتی ملایر رشد می‌کند، رشدی بی‌نظیر که بسترهای لازم را برای ورود سرمایه‌گذاران مهیا خواهد کرد.

مجموعه زیرساخت‌های صنعتی دولتی شهرستان ملایر از ابتدا ۲۸۷.۵ هکتار است که با اضافه شدن زمینی به وسعت ۵۵۰ هکتار، بیش از ۲۰۰ درصد زیرساخت‌های صنعتی دولتی ملایر رشد می‌کند.

شرکت صنعتی شیشه با سرمایه‌گذاری ۸۰ هزار میلیارد ریال یکی از بزرگترین پروژه‌های صنعتی این شهرستان است که با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد در دست اجرا است و با ظرفیت تولید سالانه ۳۰ هزار تُن در زمینه انواع شیشه خودرو در دست اجرا است که با تکمیل و بهره‌برداری آن، برای یک‌هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

این شهرستان به عنوان قطب تولید فروسیلیس، یک سوم فروسیلیس کشور را در شهرک صنعتی امام رضا(ع) جوکار تولید می‌کند و در ظرفیت نهایی ۱۵۴ هزار تُن تولید دارد که در حال حاضر طرح‌های بزرگی همچون طرح توسعه فروسیلیس غرب پارس با سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد ریال، طرح تولید شمش منیزیم با ظرفیت تولید ۶ هزار تُن در سال، شرکت فروآلیاژ کاوه با سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار میلیارد ریال و طرح فروآلیاژ لوتوس آدلی با سرمایه‌گذاری ۱۵ هزار میلیارد ریال در راستای تکمیل زنجیره فرآوری سیلیس در دست اجرا است.

ملایر بهشت فرصت‌های سرمایه‌گذاری+فیلم

رشد ۷۲ درصدی تولید منسوجات تایر در ملایر

با فعالیت ۶ واحد فرآوری سیلیس، ظرفیت تولید از ۵۶ هزار تُن در سال‌های اخیر به ۹۴ هزار تُن در حال حاضر رسیده و رشد ۶۸ درصدی را تجربه می‌کند.

در حوزه صنعت منسوجات بی‌بافت بهداشتی نیز میزان تولید از ۵۶ هزار تُن به بالغ بر ۷۱ هزار تُن تولید با رشد ۲۷ درصدی رسیده و منسوجات تایر در شرکت کیان‌کُرد با ظرفیت تولید پنج هزار و ۱۰۰ تن، امروز با رشد ۷۲ درصدی به هشت هزار و ۱۰۰ تُن تولید رسیده است و هم اکنون با به بهره‌برداری رسیدن سه واحد تولید ورق کارتن، در مجموع حجم تولید به ۱۴۴ هزار تُن خواهد رسید و رشد ۹۰۰ درصدی در این بخش داریم.

در حوزه صنعت منسوجات بی‌بافت بهداشتی نیز میزان تولید از ۵۶ هزار تُن به بالغ بر ۷۱ هزار تُن تولید با رشد ۲۷ درصدی رسیده و منسوجات تایر در شرکت کیان‌کُرد با ظرفیت تولید پنج هزار و ۱۰۰ تن، امروز با رشد ۷۲ درصدی به هشت هزار و ۱۰۰ تُن تولید رسیده است.

از سوی دیگر میزان ذخایر معدنی این شهرستان ۷۴۴ میلیون تُن ذخایر معدنی است و برای صدها سال آینده ذخیره معدنی دارد، در حال حاضر از ۶۴ پروانه معدنی در ملایر، ۴۰ واحد آن فعال است و عمده معادن این شهرستان سیلیس، فلدسپات، سنگ آهن، دولومیت، مس و آندلوزیت با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ۸۷۰ میلیارد ریالی، ۵۰۶ نفر در این بخش فعالند.

کشاورزی؛ پیشران توسعه ملایر

طبق گزارش جهاد کشاورزی ملایر، مقدار اراضی که به صورت دائم و سالیانه در این شهرستان کشت می‌شود، ۹۱ هزار هکتار است که از این میزان ۶۵ هزار هکتار زراعت و ۲۵ هزار هکتار باغبانی است و بیش از ۳۷ هزار بهره‌بردار دارد که این امر نشان می‌دهد ملایر یک شهر کشاورزی پایه است و معیشت اصلی مردم از طریق کشاورزی است.

۲۳۹ واحد دام و طیور صنعتی و ۴۵۷ واحد پرورش زنبور عسل در شهرستان فعال است و در سال ۶۰۰ هزار تُن محصول کشاورزی تولید می‌شود، این اعداد در کمترین حد خود سالانه ۳۰۸ هزار میلیارد تومان آورده برای کشاورزان شهرستان ملایر دارد، در حالی‌که افتخار ملایری‌ها ثبت جهانی انگور است.

امروز وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی یکی از نیازهای ضروری ملایر است که در همین راستا مرکز پرتودهی غرب کشور با ۷۰ درصد پیشرفت، پروژه بزرگ گاوداری ۶ هزار راسی شستا و پالایشگاه انگور از پروژه‌های در دست اقدام است.

ملایر بهشت فرصت‌های سرمایه‌گذاری+فیلم

اشتغال بیش از ۱۳ هزار نفر در حوزه صنایع دستی ملایر

در حوزه صنایع دستی ظرفیت‌های ملایر با بیش از ۱۳ هزار نفر شغل مستقیم بسیار مستعد است، از این تعداد بیش از ۱۰ هزار نفر در حوزه هنرصنعت مبل و منبت فعالند و بیش از ۲۵ درصد هنرمندان صنایع دستی استان همدان در ۲۰ رشته صنایع دستی ملایر مشغول به فعالیت هستند.

جشنواره مبلمان منبت یکی از موفق‌ترین جشنواره‌ها و نماد همدلی و انسجام در شهر جهانی ملایر بود که به واسطه تقویت و آماده‌سازی زیرساخت‌های گردشگری این شهرستان، ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه وارد ملایر شد و بسیاری از حوزه‌های دیگر فعال شدند و این نشان از ظرفیت بالای ملایر برای رشد و توسعه اقتصادی دارد.

در حوزه حمل و نقل ملایر شاهراه استان است و در حال حاضر دو پروژه مهم اتصال راه‌آهن همدان-ملایر و آغاز مطالعه اتصال ملایر به بزرگراه ساوه و تهران در دست اجرا است که تکمیل پروژه ریلی ملایر و همدان را از شمال غرب به جنوب غرب متصل می‌کند و چند ایستگاه بزرگ ایجاد می‌شود که می‌تواند بزرگی جغرافیایی استان همدان و ملایر را در منطقه تثبیت و میلیون‌ها تُن بار را جابجا کند؛ البته تکمیل این پروژه عظیم نیازمند نگاه ویژه مسوولان است.

ملایر بهشت فرصت‌های سرمایه‌گذاری+فیلم

لزوم تسریع در اجرای پروژه ریلی همدان- ملایر

پروژه مهم دیگر اتصال جنوب استان به مرکز کشور است که در این راستا با تدبیر مدیریت عالی این شهرستان و مجموعه‌های مرتبط؛ پروژه اتصال ملایر- اسلامشهر آق‌گل به قهاوند و ساوه طراحی شد و ۳۰ میلیارد ریال برای مطالعه آن اعتبار تخصیص یافت و با اجرایی شدن این اَبَرپروژه حداقل ۶۰۰ هزار نفر جمعیت جنوب استان و بخشی از استان‌های همجوار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

و اما مگاپروژه نهضت ملی مسکن که با آغاز عملیات اجرایی آن، ملایر در یک نقطه تاریخی و نقطه عطفی از تاریخ قرار گرفت و با اجرای گام نخست نهضت ملی مسکن ملایر به وسعت ۵۱۵ هکتار با ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار، یک چهارم به وسعت شهر ملایر افزوده می‌شود.

و اما مگاپروژه نهضت ملی مسکن که با آغاز عملیات اجرایی آن، ملایر در یک نقطه تاریخی و نقطه عطفی از تاریخ قرار گرفت و با اجرای گام نخست نهضت ملی مسکن ملایر به وسعت ۵۱۵ هکتار با ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار، یک چهارم به وسعت شهر ملایر افزوده می‌شود.

به تازگی نیز سایت ابرپروژه نهضت ملی مسکن شهر ملایر در جلسه کمیته فنی شورای عالی معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی مصوب شد و به تایید رسید و گام بعدی طرح و تصویب پرونده در صحن شورای عالی مسکن است و با توجه به آماده بودن طرح‌ها و نقشه‌های تفصیلی و تفکیکی، به سرعت وارد مرحله اجرایی خواهیم شد.

رهاورد:

پُرواضح است دستاوردها و اقداماتی که امروز در شهر ملایر انجام شده و یا در دست اقدام است، نتیجه همگرایی، تعامل و نگاه توسعه‌ای است که فارغ از هرگونه مباحث سیاسی، گروهی و جناحی و پرداختن به حواشی، این شهر مسیر رشد و پیشرفت را در پیش گرفته‌ و پله‌های ترقی یکی پس از دیگری طی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha