۱ آذر ۱۴۰۳، ۹:۳۴
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85662698
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

افزایش ۲۰ برابری کشت زعفران در همدان

۱ آذر ۱۴۰۳، ۹:۳۴
کد خبر: 85662698
افزایش ۲۰ برابری کشت زعفران در همدان

همدان- ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: کشت زعفران در این استان از سال ۱۳۸۳ تاکنون ۲۰ برابر افزایش یافته و به ۳۳۰ هکتار رسیده است.

به گزارش ایرنا، زعفران گیاهی از تیره زنبقیان و سرده آن گران‌ترین، بهترین و خوشبوترین ادویه جهان است، زعفران بخاطر عطر و رنگش بعنوان چاشنی و ادویه‌ در آشپزی استفاده می شود. وجود دو ماده‌ کروسین و سافرانال در زعفران به آن خاصیت دارویی می دهد چنانچه در صنایع پزشکی نیز از آن استفاده می کنند.

در منابع علمی معتبر یکی از خاستگاه های اصلی زعفران حاشیه های زاگرس و شهرستانهای استان همدان است و مزیت تولید و شرایط اقلیمی کشت و کار زعفران در استان تایید می شود.

زعفران یا همان طلای سرخ یک محصولی اقتصادی، کم آب‌بر و با اشتغالزایی بالاست و با توجه به محدودیت های شدید منابع آبی و خشکسالی که در کشور و استان اتفاق افتاده، استفاده و توسعه این محصولات یکی از راهبردهای اصلی وزارتخانه و جهاد کشاورزی استان همدان است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این باره روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تولید زعفران در سال گذشته به میزان هزار و ۳۷۶ کیلو بود که طی دوران ۲۰ ساله از ۵۲ کیلو به این میزان رسیده است و بیانگر افزایش ۲۶ برابری تولید زعفران در این استان است.

افزایش ۲۰ برابری کشت زعفران در همدان

حجت الله شهبازی افزود: کشت زعفران در سطح ۲۰ برابری و تولید این محصول طی این سال ها ۲۶ برابر رشد داشته است که این مساله بیانگر عملکرد بهتر کشاورزان همدانی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در باره میزان تولید زعفران در شهرستانها نیز گفت: شهرستان ملایر با تولید ۴۶ درصد از زعفران استان رتبه اول را دارد و رتبه های بعدی مربوط به شهرستانهای نهاوند و بهار است که بزرگترین تولیدکنندگان زعفران در استان هستند.

وی زعفران را یکی از کم آب برترین محصولات کشاورزی دانست و افزود: در زمانی که این گیاه آبیاری می شود بقیه گیاهان نیاز به آبیاری ندارند.

شهبازی زمان کشت زعفران را از اواخر شهریور تا اوایل مهره ماه عنوان و تاکید کرد: از مزایای کشت زعفران این است که با یک سال کشت، هفت سال قابل برداشت است و می توان از آن بهره برداری کرد.

وی زعفران را محصول صادراتی عنوان کرد که با توجه به جایگاه کشور در دنیا، این محصول به راحتی در بازارهای جهانی به فروش رسیده و ارزآوری مناسبی برای کشور دارد.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: محصول پس از برداشت قابلیت نگهداری و انبارداری دارد و ضرورتی ندارد که پس از برداشت به سرعت به بازار عرضه شود و شاهد نوسان شدید قیمتی باشیم.

وی اضافه کرد: برای اولین بار سال گذشته در قالب طرح جهش تولید در دیمزارهای استان ۱۵ هکتار زعفران به صورت دیمی در استان کشت شد که این میزان امسال به ۲۰ هکتار کشت دیم زعفران افزایش یافت.

وی اضافه کرد: برای اولین بار سال گذشته در قالب طرح جهش تولید در دیمزارهای استان ۱۵ هکتار زعفران به صورت دیمی در استان کشت شد که این میزان امسال به ۲۰ هکتار کشت دیم زعفران افزایش یافت.شهبازی یادآوری کرد: کشت محصول زعفران دارای مزیت های مختلفی است و برای کشاورزان زعفران کار می توانند از درآمد مناسبی برخوردار باشند.

وی ادامه داد: برای سال ۱۴۰۳ از اعتبارات استان ۱۶ میلیارد ریال برای توسعه گیاهان دارویی پیش بینی شده است که زعفران سهم قابل توجهی از این اعتبارات را به خود اختصاص می دهد.


مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک با افزایش تولید زعفران استان بتوانیم برند خاصی برای این محصول در استان ایجاد کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha