به گزارش ایرنا این شاعر متخلص به «پیمان» طی سال ۱۳۲۳ خورشیدی در مراغه به دنیا آمد و پس از سالها تلاش و فعالیت در عرصه ادبیات، به عنوان یکی از چهرههای برجسته این حوزه شناخته شد.
او با تحصیلات فوقلیسانس در رشته زبان و ادبیات فارسی به تدریس در مراکز آموزشی و دانشگاهها پرداخت و مدتی نیز رئیس دانشگاه آزاد واحد مراغه و رئیس دانشکده علوم قرآنی مراغه بود.
دکتر ودود دوستی متخلص به «ایلقار» از دیگر شاعران و منتقدان ادبی این شهرستان که سالها با استاد نویدیآذر (پیمان) حشر و نشر داشت، ضمن برشمردن اوصاف و دانش این شاعر فقید، «پیمان» را شاعری عالم دانست و افزود: استاد نویدیآذر از شاعران عالم مراغه بود و با توجه به حضور سالیان متمادی در انجمن اوحدی مراغه، تأثیر عمیقی در آموزش شاعران و علاقهمندان جوان داشت.
«دوستی» ادامه داد: همواره جایگاه استاد نویدیآذر در انجمنهای ادبی به دلیل متانت، دانش و اخلاق نیکو، خاص و ویژه بود و ایشان نقش بسزایی در نشان دادن مسیر ادبی برای بسیاری از نوآموزان داشت.
«طغرل طهماسبی»، نویسنده و پژوهشگر حوزة ادبیات و موسیقی نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطرة این استاد ادیب، گفت: مراغه همواره خاستگاه شاعران و نویسندگان بزرگی بوده و استاد پیمان یکی از این دَهها شاعر برتر مراغه است که چهرة نجیبش در پردهای از فروتنی و آزرم پوشیده ماند و بسیار کمتر از مرتبه حقیقی خود بازشناخته شد.
وی افزود: استاد پیمان در اشعار فارسی و ترکی آذربایجانی خود، با اشرافیتی که بر متون کلاسیک داشت، توانست آثار قابل اعتنایی در حوزة شعر و بحث زیباشناختی خلق کند.
«طهماسبی» ادامه داد: ایشان به صورت وسیع، گسترده و عمیق به ادبیات کلاسیک احاطه داشت و درونمایههای آن را به خوبی درک کرده و به تبع آن توانسته بود آنها را در شعر خود به کار گیرد.
«آیمان قلیزاده»، رئیس انجمن ادبی اوحدی نیز ضمن تسلیت درگذشت استاد افزود: استاد نویدیآذر از شاعران و منتقدان به نام آذربایجان است که تحصیلات خود را تا مرحلۀ فوقلیسانس در رشتۀ زبان و ادبیّات فارسی ادامه داد و از آن پس، با استخدام در آموزش و پرورش، به تدریس در مراکز آموزشی پرداخت.
وی اضافه کرد: مرحوم استاد نویدیآذر شعر را از دوران نوجوانی آغاز کرد، در جوانی با حضور در انجمن ادبی «یاران دوشنبه» در تهران، به تکمیل آموختههای خود پرداخت و پس از بازگشت به دیار خود، نقش بسزایی در آموزش و تربیت شُعرای منطقه داشت.
نظر شما