به گزارش ایرنا، ایوب شریفی روز پنجشنبه در سمینار بزرگ نقش زنان در حفاظت از محیط زیست که در سالن کتابخانه عمومی شهرستان سقز برگزار شد، بر تلاش برای مشارکت همگانی در این زمینه و نقش برجسته زنان تاکید و اظهار کرد: امروزه مقوله توسعه پایدار و متوازن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تحقق این مساله نیازمند توسعه همه جانبه هماهنگ و همسو با طبیعت، مشارکت و همدلی تمامی اقشار جامعه است.
وی افزود: زنان به عنوان عامل اصلی انتقال فرهنگ زیست محیطی به نسل آینده هستند لذا هرچقدر این قشر نسبت به مسائل زیست محیطی آگاه تر شوند حفاظت از محیط زیست هم بهتر و راحت تر انجام می شود.
شریفی اضافه کرد: زنان در مناسبات خانوادگی و اجتماعی و همچنین رشد آگاهی های تخصصی در دهه های اخیر به عنوان عامل تاثیرگذار در انتقال فرهنگ و سواد زیست محیطی و اصلاح برخی رویکردها می توانند موثر باشند.
رئیس اداره محیط زیست سقز ادامه داد: زنان با تشکیل شبکه های اجتماعی و ارتباطی می تواند نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست و تنوع گیاهی و جانوری در جامعه، آشتی میان انسان و فعالیت های اجتماعی با طبیعت داشته باشند.
ژاله حسینی کارشناس آموزش اداره محیط زیست شهرستان سقز هم در این سمینار بر لزوم اهتمام جدی برای مساله بازیافت زباله در سقز، ترویج انرژی های نو از جمله انرژی خورشیدی، ساماندهی جانوران بی پناه، حفاظت از گونه های مختلف جانوری و گیاهی، افزایش مناطق حفاظت شده و تقویت امکانات حفاظتی، فرهنگ سازی برای کاهش شکار پرندگان و حیوانات تاکید کرد.
سخنرانان دیگر هم به اهمیت میش مرغ به عنوان گونه ای نایاب در روستاهای سقز و بوکان اشاره و بر برگزاری نشست ها و جشنواره هایی برای تبیین اهمیت حفظ و توسعه این پرنده بی نظیر، آموزش روستائیان مدنظر برای حفاظت از میش مرغ ها، ممنوعیت کارهای معدنی و صنعتی در زیستگاه این پرندگان اشاره کردند.
در پایان این مراسم به بانوان برتر و فعال در حوزه محیط زیست با اهدای جوایزی تجلیل به عمل آمد.
نظر شما