۲۲ آبان ۱۴۰۳، ۱۲:۳۲
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 85657142
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیشنهاد دریافت کمک‌های مردمی به سازمان محیط زیست در لایحه بودجه ۱۴۰۴ ارائه شد

سنندج- ایرنا- معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت:  پیشنهاد دریافت کمک های مردمی به محیط زیست در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به دولت دادیم و تصویب شد که در مجلس است و امیدواریم در خانه ملت هم مصوب شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده روز سه شنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل حفاظت از محیط زیست کردستان اظهار کرد: این پیشنهاد در دولت مصوب شده تا به سازمان محیط زیست هم مثل ورزش و جوانان و بهزیستی، اجازه داده شود، از کمک های مردمی استفاده کند.

وی ادامه داد: اکنون این لایحه در مجلس است و تلاش می کنیم،مصوبه آن را بگیریم که تا حدودی چاره ساز بوده؛ چراکه اعتبارات دولتی بسیار محدود است، ضمن اینکه اعتبارات محیط زیست استان کردستان از ۳۵ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰ میلیارد ریال در سال جاری رسیده است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست بر تلاش برای جهش اعتبارات این سازمان تاکید کرد و ادامه داد: تقویت و ارتقا سازمان های مردم نهاد نیز ضروری است و باید از ظرفیت سمن ها استفاده شود.

لاهیجان زاده یادآور شد: اعتبارات محیط زیست سفر رییس جمهور شهید به کردستان، رقم خوبی است و تاکنون ۱۳۵ میلیارد ریال آن تخصیص یافته و باید برای جذب ۱۷۰ میلیارد ریال دیگر نیز تلاش کرد.

وی با بیان اینکه سال گذشته بودجه مسئولیت های اجتماعی نیز قانونمند شد و امسال هم پایدار است، اضافه کرد: باید از محل مسئولیت‌های اجتماعی دستگاه‌ها برای اتمام پروژه های نیمه تمام منوط به توافق شورای برنامه ریزی استفاده کرد.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید برای مسئولان استان این مهم را تبیین کنیم که دنبال منفعت کوتاه مدت و توسعه صرف اقتصادی مضر برای محیط زیست نباشند.

لاهیجان زاده بر لزوم ملاک عمل و نقشه راه بودن آمایش سرزمینی در شهرستان های استان تاکید و اضافه کرد: باید این بحث مورد توجه باشد که هر شهرستان چه قابلیتی دارد و در شورای برنامه ریزی انطباق بر توسعه آمایش داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ۲۷۰ هزار هکتار معادل ۱۰ درصد مساحت استان کردستان، تحت نظر اداره کل محیط زیست است، ادامه داد: کردستان یکی از استان های بسیار مهم به لحاظ زیستگاهی و تامین آب در کشور محسوب می شود.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: تالاب هورالعظیم به دلیل بی توجهی دستگاه‌های مختلف، وضعیت خوبی ندارد و منتطر بارش های کردستان است چون آب رودخانه کرخه از شاخه های منشعب از کردستان تامین می شود.

پیشنهاد دریافت کمک‌های مردمی به سازمان محیط زیست در لایحه بودجه ۱۴۰۴ ارائه شد

اولویت بودن محیط زیست در اجرای طرح‌ها

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم با بیان اینکه لزوم توسعه پایدار زیست بوم برای همه اثبات شده است، افزود: امروز همه شاهد هستیم که به دلیل عملکرد انسان، انواع گونه های جانوری در حال از بین رفتن است.

کیومرث حبیبی ادامه داد: در حال حاضر تنها یک استان کشور درگیر فرونشست نیست و همه زیرساخت‌ها به دلیل فرونشست تحت تاثیر است چون احترام به محیط زیست نادیده گرفته شده است.

وی با بیان اینکه دردهای محیط زیستی به کردستان محدود نیست، اضافه کرد: می طلبد متناسب با وضعیت کنونی، به محیط زیست بیشتر توجه شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان یادآور شد: در کردستان در حوزه تصمیم گیری نگاه به محیط زیست، ابزاری است اما این رویکرد را تغییر داده و اکنون تفکر حفظ محیط زیست را اولویت قرار داده ایم.

حبیبی تاکید کرد: در کارگروه هایی که محیط زیست حق رای نداشته، تصمیم نهایی براساس توجه به حفظ محیط زیست بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه ساخت و ساز مسکن شهری، سطح اشغال ۱۰۰ درصد معنی ندارد و باید فضایی برای کاشت درخت یا فضای سبز در نظر گرفته شود.

لزوم توجه به دریاچه زریبار

نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری کردستان هم ضمن انتقاد از تلاش بشر برای نابودی محیط زیست، اضافه کرد: امروز همه وظیفه داریم حفاطت از محیط زیست را در اولویت قرار دهیم، چراکه زندگی ما وابسته به محیط و منابع طبیعی است.

ماموستا فایق رستمی بر لزوم فرهنگ سازی لزوم خفاظت از محیط زندگی در جامعه تاکید و اضافه کرد: امیدواریم دستگاه‌ها و مردم با همکاری هم، به طور جدی از منابع طبیعی و محیط زیست حفاظت کنند.

وی ادامه داد: دریاچه آب شیرین زریبار، ظرفیتی بی نظیر است که در صورت توجه به آن، به قطب گردشگری در کشور تبدیل خواهد شد.

کاهش آتش سوزی در نیزارهای زریبار

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست کردستان از تخقق اجرای الگوی کشت در تالاب زریبار خبر داد و گفت: ۱۱۹ هکتار کشت برنج در حوزه این تالاب انجام می شد که اکنون به کمتر از پنج هکتار کاهش یافته است و امیدواریم این روند ادامه یابد و عملا کشت برای کاهش تنش آبی تغییر پیدا کند.

اقبال حمیدی افزود: سالانه ۲ میلیون مترمکعب آب شرب شهری برای فضای سبز مریوان استفاده می شد که این رویه را قطع کردیم و امیدواریم همچنان ادامه یاید.

وی به انتقال آب از سد گاران به دریاچه زریبار اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر حدود پنج مترمکعب در ثانیه آب از سد گاران وارد این تالاب می شود که در راستای احقاق حقابه زیست محیطی است.

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست کردستان به این هم اشاره داشت که سال گذشته ۲۵۰ هکتار از نیزارهای تالاب زریبار دچار حریق شد که امسال با همکاری مردم و دستگاه‌ها این رقم به کمتر از ۲۰ هکتار رسید.

مدیرکل جدید حفاظت از محیط زیست کردستان با بیان اینکه کردستان دارای محیط زیستی غنی است، افزود: کردستان ۱۰.۸ درصد مساحت و هفت درصد روان آب‌های کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه پایش و مدیریت کیفیت منابع اب از وطایف سازمان محیط زیس است، گفت: بزرگترین تهدید برای کیفیت آب‌های استان، فاضلاب روستاهای بالادست است که وزارت نیرو باید آن را مدیریت کند.

مدیرکل جدید حفاظت از محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه ۹ منطقه حفاظت شده تحت مدیریت این اداره کل است، بر لزوم حمایت سازمان حفاظت محیط زیست برای مدیریت تالاب زریبار تاکید کرد.

در این آیین از خدمات اقبال حمیدی قدردانی و فرزاد زندی به عنوان مدیرکل حفاظت از محیط زیست کردستان معرفی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha