محمدحسین اکبری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته ۱۳ میلیون شاخه گل نرگس در استان تولید شده، در مجموع در مترمربع به طور میانگین ۵۰ شاخه گل نرگس برداشت میشود.
وی بیان کرد: سطح زیر کشت گل نرگس استان ۴۰.۲ هکتار است که از این مقدار ۲۵ هکتار در خوسف، ۱۴.۵ هکتار در طبس و ۰.۷ هکتار در شهرستان سربیشه است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: گل نرگس تولیدی این استان به تهران، اصفهان، زاهدان و مشهد برای فروش ارسال و بیشتر تلاش میشود که گل نرگس به استانهای همجوار ارسال شود چرا که در زمینه فروش گل نرگس بستهبندی، نگهداری، ماندگاری و ارسال مهم است و هرچه مسافت نزدیکتر باشد، گل بهتری به دست مشتری میرسد.
اکبری با بیان اینکه برداشت گل نرگس در خراسان جنوبی از اواخر آبان آغاز شد و در صورتی که شرایط جوی استان مساعد باشد تا نیمه اسفند ادامه دارد،گفت: اشتغالزایی گل نرگس بالاست در حالی که مصرف آب آن کم بوده در نتیجه باید همه دست به دست هم دهیم تا میزان عملکرد و برداشت گل در منطقه افزایش یابد.
وی اظهار کرد: شرایط اقلیمی خراسان جنوبی، آب، هوا، تغذیه و کودهای حیوانی باعث شده کیفیت گل نرگس تولیدی بهتر باشد که مزیتی برای استان است از طرفی شرایط آب و هوایی گرم و خشک استان میزان بهرهوری و تولید را نسبت به سایر استانهایی که گل نرگس دارند، کاهش میدهد.
اکبری با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس کشور را دارد و خوسف هم در استان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، افزود: همچنین در شهرستان خوسف یک کلکسیون الگویی از ارقام خارجی و داخلی به مساحت نیم هکتار احداث شده است.
وی تعداد بهرهبرداران گل نرگس استان را ۷۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: نبود امکانات فرآوری در خراسان جنوبی مهمترین مشکل گل نرگس است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: اگر در استان بخش خصوصی یا بهرهبردار درخواست و توانایی انجام فرآوری گل نرگس را داشته باشد، حمایتهای لازم را خواهیم داشت.
نظر شما