دکتر اسداله حسینی چگنی متخصص حشرهشناسی کشاورزی و پژوهشگر حوزه مدیریت آفات روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مگس میوه مدیترانهای، به عنوان یکی از زیانبارترین آفات کشاورزی، تهدیدی جدی برای باغات و محصولات کشاورزی محسوب میشود.
وی اظهار داشت: اعلام جهاد کشاورزی از مشاهده این آفت در انارستان های تنگ سیاب کوهدشت و اطلاعات ارائه شده، استفاده از دادههای مرتبط با پایشها در مناطق مختلف لرستان از جمله خرمآباد، کوهدشت و چگنی، نمای جامعی از شدت تهدید و تلاش ها برای کنترل این آفت را ارائه میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان با تاکید بر ضرورت مشارکت فعال دانشگاه ها و انجام تحقیقات جامع برای گسترش اقدامات مقابله ای تصریح کرد: استفاده از توان علمی و تحقیقاتی برای مطالعه الگوهای پراکنش و تکامل مقاومت آفت در منطقه پیشنهاد میشود.
حسینی چگنی گفت: اطلاعات ارزشمندی درباره وضعیت مگس میوه مدیترانهای در استان و تلاش های صورت گرفته برای کنترل آن ارائه شده است، اما تحلیل عمیق و دادههای دقیق تر میتواند این اطلاعات را در راستای بهبود تصمیم گیری های اجرایی، کاربردی تر کند.
وی ادامه داد: تمرکز بیشتر بر اقتصاد، آموزش کاربردی و همکاری های بین سازمانی برای موفقیت برنامه ها ضروری به نظر میرسد همچنین معرفی روش های مختلف کنترل شامل فرمونی، شیمیایی و دفن میوهها و تاکید بر اهمیت بهداشت باغ از جنبه آموزشی حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه اطلاعات زیست شناسی مگس میوه، دورههای تخم ریزی و نسل دهی آفت به شکل علمی توسط جهاد کشاورزی لرستان مطرح شده است افزود: باید تحلیل اقتصادی درست و جامعی از زیان این آفت به معیشت کشاورزان به ویژه برای باغات انار نیز صورت گیرد.
وی اضافه کرد: دادههای آماری از جمله تعداد تلههای نصبشده، جمع آوری و روند تغییرات در جمعیت آفت باید به روز ارائه تا تحلیل دقیق و شفافی از وضعیت و انتخاباب راهکارهای مقابله انجام شود.
این متخصص حشرهشناسی کشاورزی و پژوهشگر حوزه مدیریت آفات با تاکید بر تهیه جدول زمانی یا دستورالعمل گامبهگام برای باغداران گفت: هماهنگی بین مراکز تحقیقات کشاورزی، دانشگاهها و باغداران به عنوان یک عامل مهم موفقیت در مبارزه با این آفت، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
حسینی چگنی ادامه داد: باید نسبت به افزایش آگاهی عمومی در خصوص مگس مدیترانه ای اقدام کرد که پیشنهاد می شود نرم افزار پایش و مراقبت با استفاده از فناوریهای نوین برای اطلاع رسانی بهتر طراحی شود.
به گزارش ایرنا، مگس مدیترانه ای به بیش از ۲۵۰ گونه گیاهی از انواع میوههای درختی، درختچهای، بوتهای و حتی سبزی و سیفی حمله و ضمن برخورداری از این تنوع میزبانی، در هر منطقه بسته به وضعیت آب و هوایی و چگونگی ساختار اکوسیستم آن منطقه به یک یا چند نوع میوه مشخص خسارت میزند.
نظر شما