به گزارش یکشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، پسکوف در مصاحبه با تلویزیون سراسری روسیه اظهار کرد: کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده نشان دادهاند که آماده انجام هر کاری برای سرکوب کردن روسیه و تحمیل شکست استراتژیک به آن هستند.
وی در ادامه با اشاره به پایان دوران مسئولیت جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نوامبر سال جاری (۲۰۲۴)، اظهار کرد: اتحادیه اروپا در حال حاضر از دیدگاهی مستقل و هوشیارانه نسبت به آنچه در حال وقوع است برخوردار نیست و این اتحادیه در آینده به سیاست خارجی خود در دوره بورل با شرمساری نگاه خواهد کرد.
پسکوف همچنین درباره استفاده روسیه از جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت میانبرد خود در حمله به تاسیسات صنایع دفاعی اوکراین نیز گفت: طرحهای تولید و توسعه تسلیحات پیشرفته و جدید روسیه مانند موشک اورشنیک به ویژه در شرایط ژئوپلیتیکی کنونی، یک فرایند کاملاً طبقهبندی شده و محرمانه است.
به نوشته خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۱ نوامبر (اول آذر) اعلام کرد که روسیه از جدیدترین موشک بالستیک مافوق صوت میانبرد خود به نام اورشنیک با استفاده از کلاهک غیرهستهای برای حمله به تأسیسات صنایع دفاعی اوکراین استفاده کرده است.
به گفته رئیس جمهور روسیه این اقدام در پاسخ به حملات اوکراین به خاک روسیه با استفاده سلاحهای دوربرد آمریکایی و انگلیسی انجام شد.
به گزارش ایرنا، به دنبال صدور مجوز «جو بایدن» به کییف مبنی بر استفاده از موشکهای دوربرد آمریکایی به عمق خاک روسیه و به دنبال آن شلیک موشکهای «سایه توفان» انگلیس، مسکو به آن واکنش نشان داد.
کییف یکم آبان ۱۴۰۳ مدعی شد که روسیه با شلیک یک موشک بالستیک قارهپیما به شهر «دنیپرو» حمله کرده است.
در همین حال «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در اظهاراتی با اشاره به استفاده روسیه از موشک مافوق صوت برای حمله به تاسیسات نظامی - صنعتی اوکراین تاکید کرد: مسکو موظف به اطلاعرسانی پیش از پرتاب موشک میانبرد نیست.
تصمیم بایدن در دادن مجوز به کییف برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه با موشکهای دوبرد آمریکایی، انتقاد دولت اسلواکی از وی را به دنبال داشت.
«رابرت فیکو» نخست وزیر اسلواکی در جریان مصاحبه با رادیو و تلویزیون صربستان گفت: تشدید تنشها با این تصمیم بایدن تکان دهنده بوده و به واقع چنین موضوعی، دیگر جایی در جهان امروز ندارد.
نخست وزیر اسلواکی در این مصاحبه به صراحت تصمیم بایدن را نوعی سنگ اندازی در مسیر مذاکرات دولت پس از خود با مسکو دانست.
فیکو در این خصوص گفت: میتوان تصمیم بایدن را اینگونه تفسیر کرد که دولت وی تلاش دارد تا مذاکرات بالقوهای که قرار است توسط رئیس جمهور جدید آمریکا (دونالد ترامپ با روسیه) صورت گیرد را پیچیده سازد.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، طی روزهای اخیر و پیش از این حملات، دکترین جدید هستهای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هستهای را کاهش میدهد. این دکترین به روسیه اجازه میدهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هستهای برخوردار است، به حمله هستهای روی آورد.
پوتین پیشتر هشدار داده بود که استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما