«اکونومیست» چشم‌انداز امنیتی اروپا را بعد از پیروزی ترامپ، مبهم ارزیابی‌کرد

تهران-ایرنا- هفته‌نامه انگلیسی «اکونومیست»، چشم‌انداز امنیتی اروپا را در سایه تغییر دولت در آمریکا و جنگ اوکراین، مبهم ارزیابی‌کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اکونومیست در گزارشی با عنوان «چشم‌انداز نامعلوم امنیت اروپا» به بررسی پیامدهای امنیتی پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخت و نوشت: بازگشت ترامپ می تواند امنیت اروپا را به خطر بیاندازد.

این رسانه انگلیسی، کاهش تعهدات آمریکا به ناتو، به ویژه در حوزه دفاع مشترک را در دوره ترامپ بعید ندانست و نوشت: ترامپ ممکن است بند ۵ تعهدات مشترک اعضای ناتو به یکدیگر را نادیده بگیرد که این موضوع می تواند اروپا را در برابر تهدیدات روسیه، آسیب‌پذیر کند.

اکونومیست با اشاره به این موضوع که تنها دوسوم اعضای اروپایی ناتو، ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه های دفاعی می کنند، افزود: با کاهش حمایت آمریکا، کشورهای اروپایی باید هزینه های دفاعی خود را ۲ برابر کنند که حتی در صورت تحقق آن، سال ها زمان می برد تا خلا ناشی از نبود چتر امنیتی واشنگتن پر شود.

این روزنامه انگلیسی، بازنگری در ساختار دفاعی اتحادیه اروپا را نیز یکی از گزینه های این اتحادیه ارزیابی کرد و نوشت: انگلیس، فرانسه و آلمان ممکن است در صورت ناکارآمد شدن ساختار دفاعی ناتو، به سمت ابتکارات دفاعی مستقل از آمریکا در چارچوب این اتحادیه حرکت کنند.

اکونومیست، افزایش هزینه های دفاعی یا توافق با روسیه درباره اوکراین را دوراهی پیش روی اتحادیه اروپا دانست و افزود: کشورهای شمال، شرق و مرکز اروپا از توافق بدی که واشنگتن به اوکراین تحمیل کند، استقبال نمی کنند و در میان آنها، لندن، برلین و پاریس نقش اساسی دارند.

این نشریه غربی نوشت: اروپا باید بین افزایش هزینه‌های دفاعی برای حمایت از اوکراین و رسیدن به توافق با روسیه که ممکن است به بهای از دست دادن حاکمیت اوکراین تمام شود، یکی را انتخاب کند.

این روزنامه انگلیسی افزود: بازگشت ترامپ، اروپا را وادار خواهد کرد که تصمیمات دشواری بگیرد و یا هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهد و فشارهای اقتصادی ناشی از آن را بپذیرد و یا پیروزی روسیه را بپذیرد و در اضطراب «پرده آهنین جدید» و یا جنگ بعدی با مسکو زندگی کند.

به گزارش ایرنا، آمدن ترامپ، دکترین امنیتی اروپا را تغییر داده و انگلیس و فرانسه به همراه دولت فعلی آمریکا مجوز استفاده از سلاح های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه را صادر کردند.

تغییر دکترین امنیتی اروپا سبب تغییر دکترین هسته ای روسیه شد و کرملین اعلام کرد که هر کشور متجاوزی که مورد حمایت یک قدرت هسته ای باشد را هدف حمله هسته ای قرار خواهد داد.

روسیه در اقدامی نمادین، اخیرا منطقه دنیپرو در اوکراین را با یک موشک دارای قابلیت حمل کلاهک های هسته ای هدف قرار داد تا به متحدان اروپایی کی‌یف پیام دهد که تغییر دکترین امنیتی اروپا می تواند به قیمت جنگ هسته ای و نابودی این قاره تمام شود.

کارشناسان معتقدند باتوجه به رویکرد اقتدارگرایانه پوتین و ترامپ و روابط نزدیک آنها، در نهایت اروپا مجبور به تسلیم در برابر روسیه خواهد شد و توافق صلح را به اوکراین تحمیل خواهد کرد تا پیروزی دیگری برای راست‌ها در تاریخ جهان ثبت شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha