روایت امام جمعه اردبیل از سفر به جزایر سه‌گانه

اردبیل - ایرنا - ایران، فراز و فرود جغرافیایی دارد اما این گستره با فرّ و شکوه، یک جسم و یک جان است و وقتی عضوی از پیکرش به درد آید، همه آب و خاک ابراز همدردی می‌کنند و حتی اردبیل در شمال کشور به عشق جزایر سه‌گانه در جنوب، بی تاب و بیقرار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شیطنت‌های رسانه‌ای از ناحیه برخی ممالک حرّاف با موضوع مالکیت جزایر سه‌گانه، یاوه‌سرایی تکراری است که از بس لوث و بی‌مزه شده، ارزش تامل ندارد اما به قول سعدی، "گرت دوست دشمن شود، دوست دار / ز تلبیسش ایمن مشو زینهار "

افسانه سوء ظن بر مالکیت جزایر سه‌گانه نیز با وجود اینکه به علت نبود استنادات و مدارک تاریخی، هرگز توان پا بیرون گذاشتن از دایره حرف و شایعه را ندارد، اما بازگویی آن از ناحیه دیگران، جای جای وطن را متوجه حساسیت قضیه می‌کند و استان و شهرستانی مثل اردبیل نیز که فرسنگ‌های آبی و خاکی با جزیره‌های سه‌گانه فاصله دارد، عنوان خلیج همیشه فارس را بر پیشانی می‌بندد و راهی آب‌های شیرین‌ لهجه فارس و جزیره‌های نمکین و شکرین آن می‌شود تا طعم ایران را از همه جا بچشد.

امام جمعه محبوب اردبیل به طور معمول در خطبه‌های نماز جمعه غیبت نمی‌کند مگر اینکه امری واجب بر برنامه‌های مرتب ایشان، سایه افکنده باشد و مجبور به واگذاشتن تریبون بلند و منطقه‌ای نمازجمعه این استان به شخص دیگر باشد.

جمعه گذشته یعنی دوم آذرماه، اقامه خطبه‌های نماز جمعه اردبیل از سوی خطیب جمعه موقت، اذهان را طبق معمول به علت و ضرورت پیشامدی معطوف کرد که آیت‌الله سیدحسن عاملی را به خود مشغول کرده است.

به محض بازگشت ایشان به استان، خبری از دفتر امام جمعه اردبیل منتشر شد که نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در آخر هفته قبل، سری به جزایر سه‌گانه زده است و تحفه‌ای نیکو از تاریخ و ناگفته‌های آن جواهر ایرانی به ارمغان آورده است.

آیت‌الله عاملی اظهار کرد: این هفته با افتخار و اشتیاق در جزایر سه‌گانه تاریخی ایران عزیز حاضر شدم، بعد از نادرشاه، جزایر خلیج فارس روزگار خوبی ندیدند و در دوران قاجار و پهلوی، استعمار پیر ۶ جزیره ایران را به راحتی تصرف کرد و آن روزی که مجبور به تخلیه شد، جزیره سیری در وهله اول و سه جزیره در مرحله دوم به آغوش وطن تاریخی برگشت.

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: دولت شاهنشاهی ۲ جزیره کوچک "زرکوه" و "آریانا" را متاسفانه و صد متاسفانه به حال خود رها کرد و اماراتی‌ها وقتی آن ۲ جزیره را بی‌صاحب دیدند، به راحتی آنها را تصرف کردند و در وهله اول در این ۲ جزیره کوچک ماهیگیری می‌کردند، اما بعد از فرا رسیدن عصر نفت و کشف شدن نفت، تازه فهمیدند که چه دُر گرانبهایی دست آنها افتاده است.

وی اضافه کرد: این ۲ جزیره مملو از نفت و سرشار از گاز است و الان هم بخش عظیمی از نفت و گاز امارات از آن ۲ جزیره تامین می‌شود و آنها وقتی متوجه ارزش عظیم این ۲ جزیره کوچک شدند، فوراً اسم جزیره‌ها را عوض کردند تا هیچ اثر ایرانی در آن مشهود نباشد.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل گفت: آنچه مهم است این است که هنوز هم امارات، هیچ مدرکی بر مالکیت آن جزیره‌ها ندارد و بلکه در نقشه خلیج فارس که وزارت خارجه بریتانیا آن را با تقاضای ناصرالدین شاه منتشر کرده، در محدوده آب‌های ایران قرار دارد و این یکی از خیانت‌های بزرگ پهلوی است، جنایتی که ملت ایران هیچ وقت آن را نه فراموش خواهد کرد و نه خواهد بخشید مثل صدها خیانت دیگر.

خواندن و شنیدن این خبر، عمق حساسیت و واکنش هر ایرانی متعصب از هر گوشه این آب و خاک به مام وطن را نشان می‌دهد و دل آدمی به شوق یار و دیار به اطراف و اکناف ایران به پرواز در می‌آید و با وجود حسرت و دریغی که نسبت به آن ۲ جزیره داریم، اما افشای دست خالی بودن امارات، دستاوردی دلخواه است.

به نظر می‌رسد ما ایرانی‌ها به خصوص اهالی رسانه و مطبوعات ایران زمین، در مقابل سوء‌ظن پراکنی بیگانگان در باب جزایر سه‌گانه، باید مالکیت اصیل و تاریخی ایران بر آن ۲ جزیره را برجسته کنیم و فریاد رسا بزنیم زیرا ادعای ما بر اساس استنادات تاریخی است و با دست پر از مستندات و نقشه‌های تاریخی می‌توان، دهان کج‌گوی بیگانه عنود را بست.

ناگفته نماند ماموریت‌های امام جمعه اردبیل همواره بنا بر ادای امری واجب بوده و همیشه نیز خبری شیرین از حضور و بررسی ایشان درباره مشکلات مردم را به دنبال داشته است، همان‌گونه که در ماجرای مالکیت اراضی عشایر مغان فریاد سر داد و همان‌طور که درباره آبیاری زمین‌های پایاب سد خدا آفرین رهنمود ارائه کرد و ده‌ها مورد دیگر که در خطبه‌های ایشان مطرح می‌شود.

دریغ است ایران که ویران شود / کنام پلنگان و شیران شود

اخبار مرتبط