تربت‌حیدریه سالانه ۴۳۰ هزار تن محصول دامی و کشاورزی تولید می‌کند+ فیلم

تربت‌حیدریه- ایرنا- معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه گفت: سالانه به‌ طور متوسط ۴۳۰ هزار تن محصول شامل ۳۷۰ هزار تن تولیدات زراعی و باغی و ۶۰ هزار تن تولیدات دامی و طیور در این شهرستان تولید می‌شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا قادری روز دوشنبه در کارگاه آموزشی هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی که همزمان با روز جهانی خاک و بیمه در پژوهشکده زعفران تربت حیدریه برگزار شد، افزود: از مجموع ۹۱ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی شهرستان تربت حیدریه، نزدیک به ۳۸ هزار هکتار آبی، هزار و ۵۵۰ هکتار وسعت اراضی باغی و بقیه به صورت آیش و اراضی دیم است.

وی بیان کرد: این حجم تولیدات در راستای تامین امنیت غذایی و به تبع آن در سایه امنیت خاک، به دست می‌آید.

معاون رییس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه ادامه داد: در سال زراعی گذشته همچنین تولید گندم شهرستان ۳۸ درصد افزایش یافت و بر این اساس از مجموع هشت هزار و ۸۵۰ هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم، ۲۷ هزار تن تولید مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری شد و متوسط عملکرد به پنج تن در هکتار رسید.

وی افزود: این نهاد خدمات روستایی در راستای بهره‌وری از منابع آب و خاک، تاکنون ۲۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را به سامانه نوین آبیاری مجهز کرده که نتیجه آن صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در مصرف آب بوده‌ است.

قادری با بیان اینکه در حوزه منابع طبیعی نیز کارهای خوبی انجام شده، گفت: در جنوب این شهرستان ۱۰ هزار هکتار به عنوان کانون فرسایش بادی شناسایی و سال ۹۷ در ردیف اعتبارات ملی قرار گرفت.

فعالیت بیش از ۱۷ هزار بهره بردار در تربت حیدریه

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه درباره این کارگاه آموزشی گفت: جریان‌سازی اجتماعی برای نهادینه‌سازی فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی در کشور از جمله اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی است.

وی ادامه داد: اکنون در چهار بخش مرکزی، رخ، بایگ و کدکن شهرستان تربت حیدریه، بیش از ۱۷ هزار و ۳۴۰ بهره‌بردار در بخش تولید محصولات زراعی و باغی فعالیت دارند.

قادری سطح زیرکشت اهم محصولات شهرستان تربت حیدریه را شامل پنج هزارو ۸۰۰ هکتار گندم، سه هزار و ۸۰۰ هکتار جو، سه هزار و ۲۰۰ هکتار چغندرقند، هزار و ۵۰۰ هکتار سیب‌زمینی، سه هزار هکتار پسته و ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار زعفران عنوان کرد.

فرماندار شهرستان تربت‌حیدریه نیز گفت: ظرفیت‌های نهفته در خاک آنقدر فراوان است که می‌تواند منبع تولید در کل کشور محسوب شود.

علی‌اکبر کی‌پور افزود: البته تحقق آن، منوط به داشتن برنامه مدیریتی مدون و حساب شده‌ است.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha