به گزارش ایرنا، محمد برزعلی روز سهشنبه در رزمایش امنیت غذایی به مناسبت هفته گرامیداشت بسیج در استان، اظهار کرد: مدیران جهادکشاورزی موظف هستند خدمات لازم را برای اجرای الگوی کشت ارایه کنند تا این طرح در فرصت باقیمانده به خوبی در استان عملیاتی شود.
وی در خصوص وضعیت تامین کود شیمیایی موردنیاز کشت محصولات پاییزه در استان، گفت: با پیگیری به عمل آمده تامین کود شیمیایی موردنیاز زراعت پاییزه از روزانه ۵۰۰ تُن به هزار و ۲۰۰ تُن افزایش داده شده است.
وی گفت: علاوه بر این استاندار گلستان هم به بخش کشاورزی نگاه مثبتی دارد و با توجه به این نوع نگاه، باید تلاش کنیم بهرهوری بیشتری در افزایش عملکرد داشته باشیم.
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان هم گفت: بسیج به عنوان نهاد مردمی میتواند با رفع چالش های پیشروی اجرای الگوی کشت در استان، تسهیلگری را برای جهادکشاورزی انجام دهد .
علیرضا صابری افزود: برای بهرهبرداری بهینه از اجرای الگوی کشت همراهی دستگاههای مرتبط از جمله شرکت آب منطقهای و صنعت، معدن و تجارت استان و اتاق بازرگانی گرگان ضروری است.
وی ادامه داد: در نخستین سال اجرای الگوی کشت ۷۵ درصد و در سال دوم ۸۰ درصد اهداف در گلستان به دست آمد ولی برای تحقق کامل آن باید از همه ظرفیتهای موجود استفاده شود.
وی تاکید کرد: با اجرای این طرح که یک سوم کشت به غیر از غلات اختصاص دارد، رعایت تناوب زراعی، کشاورزی پایدار و امنیت غذایی مورد هدف است.
صابری در خصوص وضعیت ضایعات کشاورزی در استان گفت: بیش از ۱۰ درصد تولید محصولات کشاورزی استان را ضایعات تشکیل میدهد و برای کاهش آن باید طرح های تحقیقاتی و عملیاتی شدن آن با جدیت پیگیری شود
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: در این استان زمینه کشت مستقیم برای ۱۰۰ هزار هکتار وجود دارد و باید مناطق را شناسایی و برای اجرای دستگاه های کارنده را افزایش داد تا بهرهبرداران بدون چالش، کشت را انجام دهند.
وی با اشاره به این که حمایت از طرح های فناوری در بخش کشاورزی در اولویت قرار دارد، افزود: ۳۰ واحد فناور بخش کشاورزی در ذیل مرکز رشد و کشاورزی و منابع طبیعی استان در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان فعالیت دارند.
وی یادآور شد: حمایت از شرکتهای دانش بنیان کشاورزی یکی از راهکارهای پایداری تولید محصولات کشاورزی در استان است.
معاون هماهنگ کننده سپاه نینوا گلستان هم گفت: بسیج جامعه کشاورزی استان نظام مسائل و مشکلات تولید محصولات کشاورزی را که نقش به سزایی در امنیت غذایی دارد، به صورت ویژه مورد هدف قرار داده است.
باقر رحمانی افزود: بسیج با تمام امکانات در کنار مسوولان دستگاه های مرتبط و بهره برداران برای پایداری امنیت غذایی باقی خواهد ماند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان هم گفت: در سال کشاورزی گذشته یک میلیون و ۱۱۱ هزار تُن گندم از کشاورزان استان خریده شد که سال کشاورزی قبل این رقم ۵۵۶ هزار تُن بود.
روحالله مهری افزود: از این میزان ۲۱۴ هزار تُن توسط سیلوهای دولتی خریده شد .
در پایان رزمایش امنیت غذایی به مناسبت هفته بسیج توسط مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان در ایستگاه تحقیقات عراقیمحله گرگان برگزار شد، عملیات نمادین کشت پاییزه با حضور کارشناسان، محققان و مسوولان بخش کشاورزی و بسیج جامعه کشاورزی استان انجام شد.
استان گلستان واقع در شمال کشور از قطبهای مهم زراعت پاییزه به غلات در کشور به شمار میرود که ۶۶۷ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی در این خطه وجود دارد که هر ساله به کشت محصولات کشاورزی اختصاص مییابد.
نظر شما