به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در بازدید از وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از مشارکت مردمی، تقویت روابط بین بخشی و بهرهگیری بهینه از منابع حاصل از مسئولیت اجتماعی شرکتهای بزرگ در تأمین تجهیزات و امکانات فضاهای ورزشی، گفت: از جمله راهکارهای دولت برای افزایش سرانه فضاهای ورزشی در شرایط کمبود اعتبارات و منابع مالی انحصارزدایی از اماکن ورزشی دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها به منظور استفاده عموم مردم و افزایش بهرهوری این اماکن است که وزارت وزارت ورزش و جوانان باید برای شکل و نحوه اجرای این طرح نیز برنامهریزیهای لازم را انجام دهد.
تاکید رئیس دولت چهاردهم بر انحصارزدایی از اماکن ورزشی بهانهای شد تا پای صحبتهای عبدالحمید احمدی معاون سابق فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان بنشینیم. احمدی در خصوص حضور رئیس جمهوری در وزارت ورزش و جوانان گفت:
متن کامل ان مصاحبه در زیر آمده است؛
حضور مسعود پزشکیان در وزارت ورزش و تاکید رئیس دولت چهاردهم بر انحصارزادیی از اماکن ورزشی یکی از مهمترین اتفاقات این روزهای ورزش ایران به شمار میرود این حضور چه تاثیری میتواند در توسعه ورزش داشته باشد؟
حضور سرزده رییس جمهور در وزارت ورزش و جوان و تاکیداتی که رئیس قوه مجریه داشتند میتواند چراغ راه و مشکل گشای ورزش ایران باشد. در این دیدار مسعود پزشکیان تاکید و سفارش هایی به احمد دنیامالی داشتند و نکات مهمی را یادآور شدند. نکاتی که در صورت عملیاتی شدن میتواند راهگشای ورزش ایران در چهار سال آینده باشد.
یکی از مهمترین دستورات رئیس جمهوری بحث انحصارزدایی از اماکن ورزشی بود.
بله این یک دستور هوشمندانه بود. ما در قانون وزارت ورزش و جوانان نیز این همراهی و همکاری سایر وزارتخانه ها و دستگاهها را در رابطه با مشارکت در توسعه ورزش و انحصارزادیی از اماکن ورزشی در اختیار دستگاهها را داریم اما متاسفانه مورد بی توجهی و کمتوجهی قرار گرفته است. دستگاههای متعددی در حوزه تربیت بدنی و ورزش فعالیت دارند و وزارت ورزش و جوانان باید نقش هماهنگ کننده و تنظیم روابط بین بخشی را داشته باشد. ما زیر ساختهای زیاد ورزشی داریم که در اختیار وزارتخانه ها، سازمان و ارگانهای مختلف است و وزارت ورزش میتواند با تشکیل شورای ورزش کشور در راستای مشارکت دستگاهها و به ویژه بکارگیری امکانات و فضاهای ورزشی قابل توجه آنان در جهت توسعه ورزش گام های اساسی بردارد.
متاسفانه اماکن ورزشی قابل توجهی که در اختیار دستگاه ها است و کمتر مورد استفاده مردم برای ورزش همگانی قرار دارد یک چالش عمده به شمار میرود و وزارت ورزش میتواند با توجه به خواست و دستور رییسجمهور و با تنظیم دستورالعمل مصوب شورایعالی ورزش، استفاده بهینه از این اماکن را عملیاتی و اجرائی کند.
انحصار این اماکن در دست سازمان های مختلف دولتی موجب شده تا مردم بهره چندانی از آن نبرند چگونه می توانیم انحصارزدایی کنیم؟
بله یکی از چالش های مهم ورزش این است که دستگاه ها، نهاد و سازمانهای دولتی و حاکمیتی تعداد زیادی اماکن ورزشی در اختیار دارند و مردم امکان مشارکت و حضور و استفاده از این فضاها را ندارند. از سوی دیگر وزارت ورزش نیز با کمبود اماکن و سالن های ورزشی مواجه است. لذا رئیس جمهوری هوشمندانه دستور انحصارزدایی را صادر کردند و این موضوع هم یک تکلیف قانونی و هم دستور مستقیم رییس جمهور برای وزیر ورزش و جوانان است. لذا باید برای عملیاتی شدن در اسرع وقت از طریق دولت یا شورای عالی ورزش پیگیری و اجرا شود.
یعنی امکان عملیاتی شدن این دستور وجود دارد؟
بله، با توجه به تاکید رئیس قوه مجریه بر انحصارزدایی میتواند در اولویت برنامه های وزارت ورزش و جوانان قرار گیرد. وزارت ورزش میتواند از طریق شورای عالی ورزش هم افزایی لازم را برای عملیاتی شدن این دستور به عمل آورد.
چرا با وجود قانون بودن، این مهم تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است؟
انحصارزادیی از اماکن ورزشی میتواند پای مردم را به ورزش باز کند و به تقویت ورزش همگانی منجر شود. متاسفانه با وجود تاکید قانونی بر رشد ورزش همگانی، این مهم در دو سه سال گذشته مورد بی توجهی و کمتوجهی قرار گرفته است. همچنین ظرفیت هایی که به توسعه ورزش همگانی کمک میکرد نادیده گرفته شده است. باید هماهنگیهای لازم برای توسعه ورزش همگانی ایجاد شود تا هزینههای لازم کاهش پیدا کند. شهرداریها هم از جمله نهادهای موثری هستند که میتواند با هماهنگی وزارت ورزش در حوزه ورزش همگانی اقدامات گسترده و موثری را انجام دهند.
برای تحقق دستور رئیس جمهوری و توسعه ورزش همگانی چه نهادهایی باید پای کار باشند؟
در کشور نهادهایی داریم که اقشار زیادی از جامعه را تحت پوشش خود دارند. نیروهای مسلح، دانشگاهها، آموزش و پرورش، کارگران، و بسیج، شهرداری ها و دهیاری ها از جمله این دستگاهها و نهادها هستند. لازم است برای تحقق این دستور مهم، نهادها و سازمان های مختلف پای کار بیایند و مسوولیت خود را بپذیرند. وزارت ورزش نیز علاوه بر انجام وظایف خود، نقش هماهنگکننده و ناظر را در رابطه با مشارکت سایر نهادها داشته باشد. فدراسیونها نیز باید در ورزش همگانی همکاری داشته باشند و تنها تمرکز خود را بر روی بخش قهرمانی نگذارند.
آیا برای توسعه ورزش همگانی بودجه لازم وجود دارد؟
ما روی کاغذ بودجه برای توسعه ورزش همگانی داریم اما اینکه این بودجه چگونه هزینه میشود مهم است. در برخی از مواقع بودجه ورزش همگانی در بخش های دیگر هزینه شده است. فراموش نکنیم که توسعه ورزش همگانی به سلامت جامعه و کاهش هزینه درمان کمک میکند. لذا تاکید رئیس جمهوری بر انحصارزدایی از اماکن ورزشی می تواند به جنبه سلامت جامعه نیز کمک کند.
یعنی با این دستور باید شاهد تغییر رویکرد نسبت به ورزش همگانی باشیم؟
بله، باید توسعه ورزش همگانی متفاوت از دوره قبل باشد و همه ظرفیتهای موجود برای ایجاد یک شرایط جدید به کار گرفته شود. اگر ورزش همگانی توسعه پیدا کند ورزش قهرمانی نیز رشد خواهد کرد. این دستورات و تأکیدات و توجه و تمرکز بر اجرای آن می تواند یک افق جدید برای چهار سال آینده پیشروی وزارت ورزش و جوانان قرار دهد.
نظر شما