علی نوری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نظارت بر مراحل تولید تا عرضه فرآورده های خام دامی از مهمترین وظایف دامپزشکی است، افزود: بخش مهمی از سلامت و بهداشت جامعه منوط به تامین فرآوردههای دامی و لبنی سالم و بهداشتی است که دامپزشکی این مسوولیت خطیر را بر عهده دارد.
وی اضافه کرد: تمامی فرآورده های خام دامی پس از کنترل و تاییدیه های بهداشتی توسط بازرسان مجوز عرضه در بازار مصرف را دریافت می کند.
نوری به کشتار ۲۶ هزار و ۳۹۵ رأس دام سبک و سنگین طی هشت ماهه امسال در کشتارگاه های دام استان زنجان اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۱۱ هزار و ۸۹۵ راس گوسفند و بره به وزن ۲۵۶ هزار و ۶۰۶ کیلوگرم، ۲ هزار و ۸۸۹ راس بز و بزغاله به وزن ۴۷ هزار و ۴۰۵ کیلوگرم و ۱۱ هزار و ۶۱۱ راس گاو و گوساله به وزن ۲ میلیون و ۶۸۲ هزار و ۴۹۰ گیلوگرم کشتار شده اند.
این مسوول ادامه داد: گوشت های استحصال شده در کشتارگاه های دام استان با نظارت بازرسان بهداشتی دامپزشکی توسط خودروهای یخچال دار مخصوص حمل گوشت در سطح مراکز عرضه مجاز و قصابی های شهرستانهای استان توزیع می شود.
نوری افزود: کارشناس دامپزشکی بخش دولتی و خصوصی در کشتارگاه های دام سطح استان به صورت مستمر و تمام وقت حضور دارد و از کلیه لاشه ها بازدید می کند و تاسیسات و امکانات کشتارگاه و مراحل کشتار را نیز مورد بررسی قرار می دهد.
وی اظهار داشت: در این مدت طی نظارت های بهداشتی صورت گرفته مقدار ۳۵ هزار و ۵۰۵ کیلوگرم لاشه غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی ضبط، معدوم سازی و از چرخه مصرف خارج شد.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی زنجان به شهروندان توصیه کرد: گوشت و مرغ مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز و به صورت بسته بندی و دارای تاریخ مصرف، برچسب و مهر دامپزشکی تهیه کنند و از خرید و مصرف هر گونه گوشت حاصل از کشتارهای غیرمجاز دام خودداری نمایند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی درخصوص فرآوردههای خام دامی اعم از عرضه فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی و فاقد هویت، کشتار غیر مجاز، حمل و نقل انواع گوشت سفید و قرمز با وسایل فاقد سردخانه مراتب را با شماره تلفن گویا ۱۵۱۲ ادارات دامپزشکی در سطح استان اطلاع دهند تا برخورد قانونی لازم صورت گیرد.
نظر شما