پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در زنجان نیازمند همراهی بیشتر شبکه بانکی  

زنجان- ایرنا- طی چند سال گذشته زنجان از حیث جذب اعتبارات مقاوم سازی مسکن روستایی جزو استان‌های برتر بوده و استمرار این موفقیت نیازمند همراهی بیشتر شبکه بانکی استان در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی است.

به گزارش ایرنا، ‌روستاها به دلیل این که مرکز تولیدات کشاورزی، دامی، صنایع دستی و کانون تامین مایحتاج خوراکی جمعیت کشور هستند به مثابه مرکز تولید ثروت و ارزش افزوده کشور محسوب می شوند. تجربه نشان می دهد در مناطقی که روستاها مورد غفلت و بی توجهی بوده اند مشکلات شهری – روستایی بیشتر و در مناطقی که از عمران و آبادانی بهتری برخوردار بوده اند نابسامانی منطقه ای کمتر بوده است.

مقاوم‌سازی واحدهای مسکن روستایی به عنوان یکی از خدمات دولت پس از انقلاب اسلامی، نقش مهمی در کاهش آسیب‌های ناشی از مخاطرات طبیعی داشته و موجب ارتقای کیفیت زندگی ساکنان مناطق روستایی نیز شده است.

تسهیلات بهسازی مسکن روستایی از سال ۸۴ با موضوع مقاوم سازی در حال پرداخت است و اکنون مقاوم سازی ساختمان‌های روستایی از ضریب هفت درصد در سال ۸۴ به ۵۴ درصد ارتقا یافته است.

افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به چهار میلیارد ریال با هدف توسعه مقاوم‌سازی در این مناطق و تسریع در مهاجرت معکوس، منتظر مصوبه هیات دولت است و پیش‌بینی می‌شود تا ابتدای زمستان نهایی و ابلاغ شود.

چنانچه رقم تسهیلات چهار میلیارد ریالی مصوب شود، می‌تواند تا ۶۰ درصد هزینه‌های ساخت مسکن در مناطق روستایی را پوشش دهد.

مطابق برنامه ریزی انجام شده، قرار است میزان مقاوم سازی مسکن های روستایی تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۷۵ درصد برسد.

بر اساس گزارش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۹۲ هزار و ۶۷۸ واحد مسکونی روستایی در این استان وجود دارد که از این تعداد تا کنون ۵۳ هزار واحد مسکونی در سطح استان معادل ۵۷ درصد مقاوم سازی شده است.

پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در زنجان نیازمند همراهی بیشتر شبکه بانکی  

سهمیه ۱۱ هزار و ۹۰۰ فقره تسهیلات مسکن روستایی در زنجان طی سال جاری

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: سهمیه استان امسال در زمینه تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۹۰۰ فقره با اعتباری بالغ بر ۴۰ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال است.

رضا خواجه ای افزود: میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان با مقاوم سازی ۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد در سال جاری به ۶۷ درصد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر کارمزد تسهیلات سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی تسهیلات روستایی، پنج درصد و بازپرداخت آن ۲۰ ساله اعلام شده است، افزود: تمامی متقاضیان دریافت این تسهیلات در روستاها و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر می توانند پس از اخذ پروانه ساختمانی به بنیاد مسکن شهرستان خود مراجعه کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان همکاری بانک های عامل با متقاضیان روستایی جهت دریافت تسهیلات مسکن را ضروری دانست و گفت: در صورت همکاری بانک های عامل با متقاضیان روستایی، تا پایان سال کل سهمیه استان به بهره برداری می رسد.

وی خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با ترویج مقاوم سازی، آموزش و ارتقای دانش فنی روستایی در پیشگیری از حوادث نقش مهمی ایفا می کند و با ارائه خدمات فنی، پشتیبانی و اعطای تسهیلات بانکی و وجوه بلاعوض به موضوع بازسازی، نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی تاکید جدی دارد.

پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در زنجان نیازمند همراهی بیشتر شبکه بانکی  

لزوم همراهی بیشتر شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در زنجان

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: از مجموع ۱۱ هزار نفر متقاضی معرفی شده به بانک های استان برای دریافت تسهیلات مسکن روستایی، ‌۹ هزار و ۲۰۰ نفر توانسته اند انعقاد قرارداد داشته باشند و مابقی افراد هنوز کارشان انجام نشده است.

سید محمدحسین موسوی افزود: البته برخی بانک های استان مثل تجارت، پست بانک، ‌کشاورزی و ملت همکاری بسیار خوبی در پرداخت تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی داشتند ولی این موضوع در برخی دیگر از بانک ها در حد مطلوب و انتظار نبوده است.

وی به نقش و تاثیر طرح مقاوم سازی مسکن های روستایی در جلوگیری از خسارت ها مخاطرات طبیعی مثل زلزله اشاره کرد و ادامه داد: استقبال روستاییان از این تسهیلات خوب است و مشکل ما در این زمینه همکاری و همراهی بانک هاست.

موسوی گفت: استان زنجان از سال ۱۳۹۶ در جذب اعتبارات مقاوم سازی مسکن روستایی رتبه برتر کشور را داشته ولی در چند سال اخیر این عنوان نخست را از دست داده است، هر چند باز هم در بین چند استان بالای جدول قرار دارد.

وی گفت: تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی به واسطه ساز و کارهای طراحی شده، ‌از جمله وام هایی است که هیچ انحرافی در آن وجود ندارد و تسهیلات اعطایی فقط برای نوسازی مسکن روستایی با نظارت بنیاد مسکن صرف می شود و مدیران بانکی نیز از این موضوع خرسند هستند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: برای اقشار ضعیف و تحت پوشش نهادهای حمایتی نیز بر اساس تفاهم نامه ای که بین بنیاد مسکن و کمیته امداد امام خمینی(ره) منعقد شده اعتبارات لازم تامین می شود.

پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در زنجان نیازمند همراهی بیشتر شبکه بانکی  

مقاوم سازی مسکن روستایی مولفه اصلی در کاهش خسارت ها

مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان مقاوم سازی مسکن روستایی عامل اصلی کاهش خسارات ناشی از زلزله در مناطق روستایی دانست و گفت: فرسودگی واحدهای مسکونی میزان خسارت دیدگی و ایجاد آسیب های مالی و جانی را تشدید می کند از این رو مقاوم سازی و نوسازی مسکن های روستایی که با تولی‌گری بنیاد مسکن انجام می شود از برنامه ها و اقدامات مهم و حیاتی از منظر مدیریت بحران است.

عباس بابایی با بیان اینکه زلزله از مخاطرات اصلی در استان زنجان محسوب می شود، افزود: حدود ۱۵۳ روستای استان با ۱۸ هزارو ۷۳۴ واحد مسکونی در محدوده گسل زلزله است و بیش از ۶۰ واحدهای مسکونی در این مناطق هنوز مقاوم سازی نشده اند.

وی به لزوم همکاری و هم افزایی مجموعه های دخیل در طرح مقاوم سازی مسکن های روستایی از جمله بانک های عامل پرداخت تسهیلات در استان تاکید کرد و گفت: هر گام و حرکتی در پیشبرد این طرح، علاوه بر راتقای کیفیت زندگی روستاییان، اقدامی در جهت پیشگیری از بروز خسارت ها نیز است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha