دکتر سجاد رحیمی بیستونی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: بر طبق گزارش وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر نزدیک به ۴۲ هزار نفر از جمعیت تربتحیدریه سالمند هستند.
وی بیان کرد: میزان موالید از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ از ۱۰ هزار نفر به چهار هزار و ۵۰۵ نفر در تربت حیدریه رسیده و در این مدت سالانه بین ۵۰۰ تا هزار تولد کمتر رخ داده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با هشدار نسبت به افزایش سالمندی در این شهرستان، ادامه داد: وضعیت به گونه ای است که در سال گذشته تنها پنج هزار نفر در شهرستان های زیر پوشش این دانشگاه متولد شده اند.
وی با بیان اینکه عامل اقتصادی در میزان موالید اثرگذار نیست، اظهار کرد: نگاهی به استان های محروم تر یا فقیر کشور به خوبی نشان میدهد، این استان ها از نظر موالید وضعیت بهتری دارند، به عبارتی در فقیرترین و محروم ترین استان ها بالاترین نرخ موالید وجود دارد.
رحیمی تاکید کرد: حتی در تربت حیدریه متمول ترین و تحصیل کردهترین افراد جامعه کمترین تعداد فرزندان و افراد با وضعیت مالی پایین و مناطق فقیر نشین بیشترین تعداد فرزندان را دارند، بنابراین اقتصاد عامل اصلی در کاهش فرزندآوری نیست.
وی شاخص مطلوب باروری در تربت حیدریه را ۲ و نیم فرزند دانست و افزود: این میزان اکنون به یک و ۹ دهم در این شهرستان کاهش یافته است، یعنی هر زن در دوران باروری ۲.۵ فرزند داشته باشد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با اشاره به تبعات طلاق بر ساختار جمعیتی ابراز کرد: پارسال نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ ازدواج و یک هزار و ۱۵۸ طلاق ثبت شد که تاثیر به شدت منفی بر روی ترکیب جمعیت و ساختار جمعیتی تربت حیدریه دارد.
وی افزود: سقط جنین و ناباروری را هم دو موضوع دیگر است که با توجه به این موارد وضعیت نامطلوبی در حوزه جمعیت تربت حیدریه وجود دارد.
رحیمی گفت: اکنون امید به زندگی در تربت حیدریه برای زنان ۷۶ سال و برای مردان ۷۴ سال است.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، به ۳۸۰ هزار نفر جمعیت سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و مهولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی خدمات میدهد که از این تعداد ۱۸۷ هزار و ۱۷ نفر در نواحی روستایی سکونت دارند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما