به گزارش ایرنا، ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی در این روزهای سرد پاییزی با وجود بارش باران و شرایط سخت پایش مناطق سختگذر ، هوشیارانه در حال مقابله با سودجویانی هستند که قصد دارند تا با هر شیوه ای به میراث طبیعی این بخش از زاگرس دست درازی کنند.
استان کهگیلویه وبویراحمد بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار عرصه طبیعی شامل جنگل و مراتع دارد. سودجویان همواره چشم طمع به این ذخایر طبیعی دارند به همین علت ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی در شرایط مختلف تلاش می کنند با آنان مقابله کنند.
رفع تصرف ۱۵ هزار متر مربع از اراضی ملی
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت:با دستور قضایی از چهار روز گذشته تاکنون ۱۵ هزار و ۴۹۳ مترمربع از اراضی ملی در استان رفع تصرف و از دست سودجویان خارج شده است.
سرهنگ ابراهیم جانی نسب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همزمان با نخستین هفته آذرماه ،۱۱ هزار و ۱۷۲ مترمربع از اراضی ملی در منطقه ماما زینب بخش سرآسیاب یوسفی شهرستان بهمئی، یکهزار و ۱۸۰متر مربع در منطقه بلوط بنگان شهرستان کهگیلویه و سه هزار و ۱۴۱ مترمربع از اراضی ملی در روستای کره شهرستان دنا از تصرف سودجویان خارج شده است.
وی بیان کرد: این افراد با حصارکشی یا علامت گذاری زمین های ملی ادعای مالکیت منابع طبیعی را داشتند که با هوشیاری ماموران یگان حفاظت و همچنین مشارکت مردم متخلفان شناسایی شدند.
با تصویب قانون ملی شدن جنگلهای کشور در سال ۱۳۴۱ عرصه و اعیان جنگلها، مراتع و بیشههای طبیعی باهدف حفظ و حراست از محیط زیست و منابع طبیعی به عنوان شاخصی مهم در توسعه پایدار، جزو اراضی ملی و متعلق به دولت و پس از پیروز انقلاب اسلامی، براساس اصل ۴۵ قانون اساسی جزو انفال و در اختیار حکومت اسلامی اعلام شد.
تصرفات اشخاص در اراضی ملی که بیشتر از روی ناآگاهی از ملی بودن اراضی صورت می گیرد را میتوان به ۲ دسته تقسیم کرد؛ دسته اول تغییر بنیادین کاربری و تخریب کامل پوشش گیاهی با احداث ابنیه و اعیان و دسته دیگر، تبدیل اراضی ملی به اراضی کشاورزی و زراعی با جایگزینی درختان مثمر به جای پوشش گیاهی خودرو و بوتههای کویری که باوجود از بین بردن مراتع، نوع دیگری از پوشش گیاهی دستکاشت جایگزین آن شده و خسارتی به منابع طبیعی وارد نشده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در این هفته همچنین چند کوره تولید زغال و چند محموله قاچاق چوب توقیف و متخلف قطع درختان جنگلی شناسایی و دستگیر شد.
تخریب کوره های زغال
وی همچنین از کشف و امحای سه مکان کوره زغالگیری در کارگاه پرورش ماهی در روستای کریک شهرستان دنا خبر داد.
کوره های سنتی، بدون هیچ مجوزی و رعایت ایمنی کار در زمین های کشاورزی، اراضی طبیعی و جنگل ها فعالیت می کنند و تیشه به ریشه طبیعت می زنند.
آن طور که کارشناسان منایع طبیعی اذعان دارند:خاک زمینی که این کورهها در آن احداث میشود، به دلیل حرارت بالا و آلودگی برای همیشه حیات خود یعنی قابلیت زراعت و رشد گیاه را از دست خواهد داد.
کشف محموله های قاچاق چوب بلوط
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: همچنین در چند روز اخیر محموله ای با حجم ۲ تن هیزم بلوط به همراه با یک دستگاه اره برقی در شهرستان باشت توقیف شد.
جانی نسب عنوان کرد: توقیف ۲ دستگاه وانت نیسان حامل هیزم بلوط و بید در شهرستان های بویراحمد و دنا و انتقال به پارکینگ نیروی انتظامی برای سیر مراحل قانونی از دیگر فعالیت های ماموران یگان حفاظت برای پیشگیری از تاراج میراث طبیعی از سوی سودجویان طی چند روز اخیر در استان بوده است.
وی با اشاره به اینکه در این مدت همچنین یک نفر متخلف حین قطع درختان بلوط در شهرستان بویراحمد دستگیر شد تاکید کرد: متخلفان این روزها از هر ظرفیتی برای تاراج ظرفیت های طبیعی استان استفاده می کنند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد از مردم طبیعت دوست استان خواست گزارش های خود درباره تخریب و تعرض به منابع طبیعی، شخم و شیار غیرمجاز، تصرف و زمین خواری، قطع درخت و تولید زغال، را با سامانه های تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ گزارش دهند.
نظر شما