فیلم| ساحل کیش لاشه لاکپشت در خطر انقراض پوزه عقابی را به آغوش کشید

کیش- ایرنا- لاشه یک لاکپشت در خطر انقراض پوزه عقابی بالغ، در ساحل کیش پیدا شد.

مریم محمدی مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه علت اصلی مرگ لاکپشت‌های پوزه عقابی، گیر افتادن آنان در تورهای غیر مجاز صیادی و خفه شدن آن‌ها است، گفت: به دلیل اینکه همراه داشتن لاشه لاکپشت‌های پوزه عقابی جرم است، صیادان لاشه این حیوانات ارزشمند دریایی را در آب رها می‌کنند.

وی ادامه داد: خوردن زباله‌های انسانی و عفونت در ریه و گلو، از دیگر دلایل عمده مرگ لاکپشت‌های پوزه عقابی در خطر انقراض است.

محمدی کهولت سن را از دیگر دلایل مرگ این گونه از جانداران عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، لاک پشت‌های پوزه عقابی یکی از گونه‌های در حال انقراض هستند که هر ساله در فصل بهار جهت تخم‌گذاری به سواحل ماسه‌ای جزیره کیش می‌آیند.

فصل تخم گذاری لاک پشت‌های پوزه عقابی از اواخر اسفند تا اواسط خرداد است؛ به دلیل نقش مهم آن‌ها در حفظ سلامت اکوسیستم دریا از جمله مرجان‌ها، همواره مورد توجه اتحادیه‌ها و سازمان‌های جهانی مرتبط با حفظ حیات گونه‌های گیاهی و جانوری در حال انقراض قرار گرفته‌اند.

لانه‌های آنها حتی الامکان به شکل طبیعی حفظ می‌شود و در صورتی که احتمال از بین رفتن لانه بیش از ۷۰ درصد تشخیص داده شود، تخم‌ها توسط محیط بانان به سایت حفاظت شده ساحل منتقل می‌شوند.

لاک پشت‌های پوزه عقابی در هر فصل بطور متوسط سه بار و با فاصله زمانی ۱۵ روز یک بار تخم گذاری می‌کنند و جوجه لاک پشت‌ها نیز ۶۰ تا ۷۰ روز پس از تخم ها بیرون آمده و معمولا به کمک محیط بانان به طرف دریا هدایت می‌شوند.

خوشبختانه دشمن طبیعی این لاکپشت‌ها یعنی روباه و خدنگ در سواحل کیش وجود ندارد و سایت حفاظت از لاک پشت‌ها نیز در جزیره زیبای کیش فعال است.

حیات وحش یکی از مقوله‌های مهم زیست محیطی به شمار می رود که از میان رفتن زیستگاه‌ها، تغییرات اقلیمی، افزایش شکار و تجارت سیاه از جمله عوامل نابودی آن محسوب می شود؛ در جهان مدرن، دولت‌های حاکم بر کشورها نقش موثری در فعالیت‌های حفاظتی از حیات وحش بر عهده دارند؛ دولت‌ها می‌توانند گونه‌های در معرض خطر را در مرز خود شناسایی کرده و گام‌هایی بنیادی برای حفاظت از آن‌ها بردارند.

در این بین مردم نقش کلیدی در حفاظت از زیستگاه و حیات وحش برعهده دارند؛ زیستگاه‌ها در واقع سنگ بنای حفاظت از تنوع زیستی است و اگر حیات وحش و تنوع زیستی ما خانه نداشته باشند حفاظت از آنها هیچ معنایی ندارد.

در جزیره زیبای کیش نیز حفاظت از محیط زیست و حیات وحش نه تنها مورد توجه جدی سازمان منطقه آزاد کیش قرار دارد بلکه این امر برای کیشوندان نیز یک خط قرمز مهم محسوب می‌شود.

مدتی نیز که آسیب دیدن بخشی از سایت حفاظت از لاک‌ پشت‌های در خطر انقراض پوزه عقابی در کیش مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته بود که اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش نیز قول مساعد برای آغاز عملیات بهسازی آن را داد و دیری نگذشت که به این وعده خود جامع عمل پوشاند.

سالانه نزدیک به ۲ هزار نوزاد لاک پشت در خطر انقراض پوزه عقابی از سواحل کیش راهی خلیج فارس می‌شوند؛ تخمگذاری لاک‌ پشت‌ها در سایر ساحل‌های ماسه‌ای جزیره کیش نیز انجام می‌شود.

لاک‌پشت پوزه‌عقابی (Eretmochelys imbricata) یا منقارعقابی، گونه‌ای لاک‌پشت دریایی از تیره باخه‌ایان است که به‌شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد.

پوزه‌عقابی‌ها همه‌چیزخوارند، اما غذای اصلی‌شان اسفنج دریایی است. جانوران این گونه از رده خزندگان هستند و به همین دلیل تنفس ششی دارند؛ توان آن‌ها برای باقی‌ماندن زیر آب با توجه به فعالیت‌شان متفاوت است، اما در حالت خواب و استراحت می‌توانند تا هفت ساعت بدون تنفس زیر آب باشند و در مواقع خواب زمستانی گاه تا چندین ماه در زیر آب باقی می‌مانند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha