حسینعلی رمرودی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در جریان سیل اسفند ماه سال گذشته و فروردین امسال به بیش از یکهزار و ۵۰۰ مورد بندسار در شهرستان های جنوب سیستان وبلوچستان آسیب جدی وارد شد.
وی ادامه داد: به منظور جبران خسارت سیل عملیات احیا و مرمت یکهزار و ۳۸۳ مورد بندسار با حجم یک میلیون و ۸۴۰ هزار مترمکعب در شهرستان های جنوبی استان شامل چابهار، کنارک، زرآباد، دشتیاری، نیکشهر، قصرقند و لاشار در دستور کار قرار گرفت.
مدیر آب وخاک سازمان جهادکشاورزی سیستان وبلوچستان خاطر نشان کرد: سازه بندسار، مکانیزم مبتنی بر دانش و خرد بومیان استان است که از آن به عنوان الگویی راهبردی برای مدیریت منابع آب و آبخیزداری و همچنین انجام کشاورزی پایدار می توان استفاده کرد.
وی خاطر نشان کرد: ساخت بند سار متکی به دانش بومی است که با ایجاد شغل و درآمد کافی نقش مهمی در ماندگاری روستائیان در روستا را دارد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
هم اینک در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در ۸۰ هزار هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری تولید می شود.
نظر شما