یوسف شعبانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان تسهیلات برای ایجاد مشاغل خانگی (مستقل و پشتیبان) از ابتدای امسال تاکنون در این استان با محوریت صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان با هدف حمایت از اشتغال و کارآفرینی جوانان پرداخت شده است.
وی یادآوری کرد: هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال امسال از محل اعتبارات تسهیلات خُرد و مشاغل خانگی با نرخ سود چهار درصد به این استان اختصاص یافته و به ۱۰ بانک عامل معرفی شده است.
شعبانی ادامه داد: مشاغل خانگی بیشتر خانواده محور هستند، بنابراین زنان نقش محوریتری در این حوزه دارند، ضمن اینکه گرایش زنان به کارآفرینی و راهاندازی واحدهای تولیدی هر چند کوچک و خانگی در سالهای اخیر بیشتر شده است.
وی اظهار کرد: حدود ۳۰۰ رشته فعالیت مشاغل خانگی در سامانه مرتبط ثبت شده است و در همدان بیشترین استقبال از طرحهای خیاطی، قالیبافی، صنایع دستی و همچنین در بخش کشاورزی مشاغلی از جمله پرورش دام و تهیه ترشی و شوری و در بخش فرهنگ ساخت انیمیشن نیز از رشته های مشاغل خانگی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: متقاضیان متناسب با مهارتی که دارند در سامانه مشاغل خانگی وزارت کار به نشانی https://mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir/ ثبت نام می کنند و مراحل بعدی را با هماهنگی دستگاه اجرایی مرتبط انجام و مجوز مربوطه را دریافت خواهند کرد.
شعبانی از راه اندازی نمایشگاه و بازارچه عرضه و فروش موقت در تمامی شهرستان ها در راستای حمایت از مشاغل خانگی خبر داد و اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه ها فرصتی برای توانمندسازی کسب و کارهای خرد و خانگی است و در افزایش اعتماد به نفس صاحبان این حرفهها در تامین اقتصاد خانواده خود نقش موثری ایفا میکند.
صدور هزار و ۹۳۶ مجوز مشاغل خانگی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: هزار و ۹۳۶ مجوز مشاغل خانگی امسال از درگاه ملی مجوزها به صورت غیرحضوری و بدون کاغذ صادر شده که زمینه ایجاد اشتغال مناسب به خصوص برای زنان سرپرست خانوار شده است.
وی، یکی از اقدامات مهم در ۲ سال اخیر را تسهیلگری و مانع زدایی در صدور مجوزهای کسب و کار از جمله مشاغل خانگی برشمرد و افزود: در همین راستا مدت زمان صدور مجوز مشاغل خانگی در سال ۱۳۹۹، ۱۲ روز و در سال ۱۴۰۰ نیز پنج روز بوده و اکنون این رقم به سه روز کاهش یافته است.
نظر شما