به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، بنیاد ملی علم ایران روز پنجشنبه به منظور ارتقای بیشتر فعالیتهای خود در حمایت از پژوهشگران کشور، میزبان جمعی از اساتید منتخب، روسا و معاونان پژوهشی دانشگاههای صاحب کرسی در نشست اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای پژوهشی چندتخصصی بود.
در این نشست هماندیشی که در مرکز همایشهای سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، اساتید و کارشناسان ضمن گفتوگو و تبادل نظر پیشنهادات خود را با هدف ترویج کرسی پژوهشی و انتقال مناسب دستاوردهای این کرسیها به جامعه و ارتقای هرچه بیشتر برنامههای بنیاد ملی علم ایران ارائه کردند.
کرسی پژوهشی در واقع همان اعتبار پژوهشی است که در راستای اهداف بنیاد علم ایران و به منظور اجرای یک برنامه راهبردی تحقیقاتی متشکل از مجموعهای از فعالیتها و پروژههای هدفمند به پژوهشگران ممتاز حقیقی کشور تخصیص مییابد.
خوشه پژوهشی چندتخصصی در واقع گروهی از اعضای هیأت علمی دانشگاه، اعضای هیأت علمی دستیار پژوهشی، پژوهشگران پسادکتری، دانشجویان دوره های دکتری و کارشناسی ارشد و کارشناسان آزمایشگاه را شامل می شود که با یک برنامه پژوهشی چندتخصصی، همگرا و پیشرو در راستای اولویت های پژوهشی کشور به مدت ۳ سال تشکیل شده شده و مورد حمایت قرار می گیرد.
رئیس بنیاد علم ایران در این نشست هدف اصلی از برگزاری این نشست را هم اندیشی برای بهبود وضعیت هرچه بیشتر کرسی ها و خوشه ها عنوان کرد و افزود:یکی از مهمترین پژوهانه که در ۲۰ سال گذشته در بنیاد علمی ایران وجود داشته و به تعدادی از اساتید برجسته اعطا شده کرسی است که به پژوهشگران برجسته ای که در حوزه کاری خود بهترین ها بوده اند. این کرسی ها در واقع به کسانی داده میشود که بتوانند علاوه بر انجام کاری منسجم و قوی در تراز جهانی، شاگردان بسیار خوب هم تربیت کرده و در فضای فکری کشور هم اثرگذار باشند.
علی محمد سلطانی در ادامه تصریح کرد: به طور حتم یکی از اقداماتی که از این پس در راستای ترویج علم پررنگ تر پیگیری خواهدشد، حمایت از طرح های کرسی پژوهشی است که بتوانند مخاطبین از قشرهای مختلف اعم از مردم و مسئولین و متخصصان بخش های مختلف از جمله حوزه صنعت را برای خود داشته و به شکل متعهدانه از خروجی های اثربخشی برخوردار باشند.
وی رسالت دانشمندان برای آینده جهان را در هم افزایی و با کنار هم قرار گرفتن پژهشگران با تخصص ها و دیدگاه های مختلف دانست و گفت: خوشه ها در واقع همان کرسی های گروهی با حضور جمعی از افراد متخصص است و هدف ما به نتیجه رسیدن کار پژوهشی محصول محور در قالب پژوهانه است تا مسائل و چالشهای بخشهای مختلف را که از ذات بین رشتهای و چندوجهی برخوردارند شناسایی و برای رفع آن گام بردارند.
رئیس بنیاد علم ایران افزود: تجربه به ما نشان داده که به طور حتم آینده روشن در کشور و رفع چالش های مختلف بدنبال انجام همین پژوهش های بین رشته ای توسط دانشمندان و متخصصان شکل خواهد گرفت.
سلطانی ادامه داد: باید بتوانیم پژوهشگران را از دورههای مختلف کنار هم داشته باشیم تا در کنار هم مسائل و چالش های چند وجهی را به شکل مناسب شناخت و برای حل آن گام برداشت.
وی افزود: پیشرفتها و تأثیرات امروز هوش مصنوعی در همه عرصههای کاری و تاثیر مناسب علم در حوزه محیط زیست و کشف انواع داروها همه به جهت تلاشهای باارزش جامعه علمی و دانشگاهی و دانشمندان است.
رئیس بنیاد ملی علم ایران در ادامه تصریح کرد: به طور حتم در طول سه سال آتی توسعه و اثربخشی بیشتری در بنیاد ملی علم ایران به منظور نشان دادن اهمیت و تأثیرات پژوهش به بخش های مختلف جامعه خواهیم بود.
در ادامه این نشست تعدادی از صاحبان کرسی و خوشههای چند تخصصی سال ۱۴۰۳ به معرفی طرحهای تحقیقاتی کرسی و خوشه چند تخصصی پرداختند.
اعطای کرسی و خوشههای چند تخصصی سال ۱۴۰۳ به پژوهشگران
همچنین با حضور رئیس بنیاد علم ایران، محمود نیلی احمدآبادی استاد تمام گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشکده فنی دانشگاه تهران و رئیس سابق دانشگاه تهران، سعید سمنانیان رئیس پژوهشکده علوم شناختی دانشهای بنیادی و حجت، کرسی پژوهشی و خوشههای چند تخصصی به پژوهشگران برتر اهدا شد.
نظر شما