به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، جنگ اوکراین با نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی مسکو از سوی غرب به سرکردگی آمریکا آغاز و تاکنون مسیر هرگونه دیپلماسی برای پایان بخشیدن به آن مسدود مانده و طی سه سال اخیر کمک های تسلیحاتی به کییف افزایش یافته است، این بار پس از استفاده از موشک های دوربرد آمریکایی و انگلیسی، نگرانی از ارسال تسلیحات اتمی به اوکراین برای استفاده در این جنگ مطرح است.
وزیر خارجه روسیه در گفت وگو با شبکه خبری VGTRK این کشور درخصوص درخواست برخی از سیاستمدارن آمریکایی درباره ارسال تسلیحات اتمی به کییف گفت: در آمریکا تمام تصمیمات را شخص رئیس جمهوری می گیرد نه افراد سیاستمدار، روسیه فرض را بر این گذاشته که شخص رئیس جمهوری آمریکا باید تصمیم بگیرد نه اشخاص حامی تشدید تنش ها.
«سرگئی لاوروف» افزود: «سیاستمداران دقیقا به همین خاطر سیاستمدار هستند تا پیوسته توجه عموم را به خود جلب کنند، اما ما همینطور سیاستمدارانی داریم که (مدام) از تشدید تنشها حرف می زنند، تصمیمات توسط فرمانده کل قوا گرفته می شود و ما امیدواریم که در آمریکا نیز چنین باشد».
به گزارش تاس، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه ۲۱ نوامبر (اول آذرماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که ایالات متحده و متحدانش در ناتو به اوکراین مجوز استفاده از سلاحهای دوربرد را برای حمله به خاک روسیه دادهاند و پس از آن موشکهای آمریکایی و انگلیسی به تأسیسات نظامی روسیه در مناطق کورسک و بریانسک پرتاب شدند، در پاسخ نیز روسیه با موشک بالستیک میانبرد مافوق صوت « اورشنیک» را با کلاهک غیرهستهای و تاسیسات صنایع دفاعی اوکراین و نیروگاه یوژماش را در دنیپرو هدف قرار داد.
این رسانه روسی افزود: اکنون رهبر روسیه تاکید می کند که سیاست های تحریک آمیز غرب در صورت تشدید بیشتر درگیری می تواند عواقب ناگواری داشته باشد.
دولت بایدن در صدد تامین کمک نظامی ۷۲۵میلیون دلاری به اوکراین است
در حالی خبرگزاری تاس از نگرانی مسکو، این بار نسبت به تحویل تسلیحات اتمی آمریکا به اوکراین خبر می دهد که خبرگزاری رویترز گزارش می دهد که دولت جو بایدن درصدد تامین کمک جدید نظامی به ارزش ۷۲۵میلیون دلاری به کییف است.
دو منبع خبری ناشناس روز چهارشنبه دراین باره به خبرگزاری رویترز گفتند که دولت بایدن تا پیش از ترک کاخ سفید در حال فراهم کردن این کمک نظامی جهت تقویت اوکراین است.
بنابراین گزارش، این کمک های نظامی شامل مینهای زمینی، پهپاد، موشک های استینگر و مهمات برای سامانه موشک توپخانه ای (HIMARS) است.
به گزارش ایرنا، درپی استفاده اوکراین از موشک آمریکایی «اتکمز» برای نخستین بار در مورخ ۲۹ آبان ماه علیه مواضعی در عمق خاک روسیه، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دکترین جدید هستهای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هستهای را کاهش میدهد.
این دکترین به روسیه اجازه میدهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هستهای برخوردار است، به حمله هستهای روی آورد.
پوتین پیشتر هشدار داده بود استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.
نظر شما