به گزارش سهشنبه شب ایرنا به نقل از راشا تودی، لاوروف با اشاره به نشست آتی اهداکنندگان تسلیحات خارجی به اوکراین که ولودیمیر زلنسکی آن را نشستی تاریخی خوانده است و در آن احتمال صدور مجوز استفاده از موشکهای دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه وجود دارد، گفت: مسکو به اظهارات رئیس جمهور اوکراین درباره این نشست اهمیتی نمیدهد زیرا از قبل پاسخ خود را آماده کرده است.
وزیر خارجه روسیه در ادامه هشدار داد: به محض اینکه کشورهای غربی تصمیم بگیرند تا مجوز استفاده از موشکهای دوربرد خود برای حمله به عمق خاک روسیه را به اوکراین بدهند، طرح اضطراری که رئیس جمهور روسیه پیشتر آن را ارائه کرده بود، به اجرا گذاشته خواهد شد.
به نوشته راشا تودی، پوتین پیش از این هشدار داده بود که هرگونه حملهای از سوی اوکراین به عمق خاک روسیه با استفاده از موشکهای دوربرد اهدا شده از طرف کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، از سوی مسکو به عنوان حمله مستقیم ناتو علیه روسیه تلقی خواهد شد و مسکو در پاسخ میتواند سلاحهای مشابهی (موشکهای دوربرد) را در اختیار دشمنان اعضای ناتو قرار دهد.
از سوی دیگر مسکو در حال بهروزرسانی دکترین هستهای خود است به نحوی که بر اساس دکترین جدید هستهای روسیه، حمله یک کشور غیرهستهای با حمایت یک کشور هستهای شرایطی را ایجاد میکند که میتواند منجر به حمله تلافیجویانه هستهای روسیه شود.
کییف ماههاست که از ایالات متحده و متحدانش میخواهد که مجوز استفاده از سلاحهای دوربردشان برای حمله به عمق خاک روسیه را به اوکراین بدهند و عقبنشینیهای اخیر نیروهای خود در میدان نبرد را ناشی از بیمیلی حامیان غربی این کشور در صدور این مجوز میداند.
به گزارش ایرنا، مقامهای اوکراین مدتها است که تلاش میکنند دولت جو بایدن رئیسجمهور ایالات متحده را نسبت به لغو محدودیتهای استفاده از تسلیحات آمریکایی متقاعد کنند اما دولت آمریکا نگران آن است که چنین تصمیمی روسیه را تحریک به حملات شدیدتری علیه اوکراین کند.
همچنین انگلیس و فرانسه موشکهای «سایه طوفان» به اوکراین ارائه دادهاند که برد آنها بیش از ۱۵۵ مایل است و مجهز به کلاهک ۴۵۰ کیلوگرمی است و میتواند علیه اهداف ثابت به کار گرفته شود.
از سوی دیگر، نشریه «نیوزویک» گزارش داده که اوکراین ممکن است به زودی موشکهای کروز هواپرتاب سایه طوفان را از ایتالیا، متحد خود در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی جدید دریافت کند.
به نوشته نیوزویک، اوکراین تاکنون از این تسلیحات برای هدف قرار دادن داراییهای کلیدی روسیه از جمله یک کشتی جنگی و زیردریایی «Rostov-on-Don» مستقر در شهر بندری کریمه در سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) استفاده کرده است.
نظر شما