به گزارش خبرنگار ایرنا؛ هیات دولت در جلسه روز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ به ریاست دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهوری با انتصاب منوچهر حبیبی به عنوان استاندار کرمانشاه موافقت کرد.
منوچهر حبیبی متولد ۱۳۵۰ و کارمند رسمی وزارت کشور و دارای تحصیلات لیسانس راه و ساختمان، فوق لیسانس مدیریت و دکترای برنامه ریزی شهری است.
دکتر حبیبی در کارنامه اجرایی خود معاونت سیاسی و امنیتی استانداری قزوین، معاون امور عمرانی استانداری قزوین، معاون امور اقتصادی استانداری قزوین، معاون امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویر احمد، مدیرکل حراست استانداری کهگیلویه و بویراحمد، فرماندار گچساران، مدیرکل راه و ترابری استان کهکیلویه و بویراحمد، سرپرست فرمانداری قزوین و همچنین شهرداری یاسوج را دارد.
عضویت در شوراها و هیات مدیره سازمانهای مختلف علمی، اجرایی و صنعتی، مدیرعامل هلدینگ عمرانی و ساختمانی، عضویت در کانون کارشناسان رسمی دادگستری، عضو هیات امنا و تدریس در مراکز علمی و دانشگاهی و تالیف کتاب از دیگر تجارب کاری منوچهر حبیبی در استانهای مختلف ایران است ضمن اینکه او از رزمندگان دفاع مقدس بوده و سابقه حضور داوطلبانه در جنگ تحمیلی دارد.
انتصاب منوچهر حبیبی بازتابهایی در فضاهای مختلف عمومی استان داشت و اگرچه به سبب غیربومی بودن در برخی موجب گلایه از دولت شد اما به سبب رزومه و فعالیت های مختلف قبلی استاندار جدید عمدتا با دیدگاههای مثبتی همراه شد چراکه از دیدگاه ناظران امور این خطه غربی کشور به سبب زخم های برجای مانده از گذشته های دور تاکنون نظیر جنگ ، زلزله و نظایر آن نیازمند مدیر توانمند اجرایی است.
تاکید ائمه جمعه بر ضرورت حمایت از استاندار جدید
حجتالاسلام والمسلمین حبیب الله غفوری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در خطبه های نماز جمعه ۹ آذر گفت: بالأخره با تأخیر زیاد دولت تکلیف مدیریت اجرایی استان را مشخص کرد و جناب آقای دکتر حبیبی را به عنوان استاندار جدید منصوب کرد؛ انتظار داشتیم که این تصمیم زودتر اتخاذ شود زیرا استان کرمانشاه از گذشته تاکنون با عقبماندگیهای زیادی مواجه بوده است.
امامجمعه کرمانشاه با یادآوری سوابق استاندار جدید کرمانشاه و ذکر توانمندی و صلاحیت او از زبان کارشناسان و مسوولان گفت: افراد مورد وثوقی که سالها با آقای حبیبی کار کردهاند ایشان را فردی متدین، توانمند، با افق دید بلند و مدیری پرکار معرفی کردهاند؛ همچنین دکتر حبیبی در مواضع سیاسی خود تنشآفرین نبوده و سعی کرده است کارها را با جدیت پیش ببرد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در کرمانشاه با این نتیجه گیری ابراز امیدواری کرد که خداوند متعال به آقای حبیبی توفیق دهد با بهرهگیری از تجربیات گذشته، منشأ تحول و پیشرفت در استان کرمانشاه باشد.
حجتالاسلام والمسلمین غفوری با تأکید بر نیاز منطقه به تحول خاطرنشان کرد: کرمانشاه مانند برخی استانها نیست که در گذشته سهم خود را از پیشرفت دریافت کرده باشد؛ متأسفانه استان کرمانشاه دچار عقبماندگیزیادی است؛ از دولت محترم و رییسجمهور عزیز خواسته شد که برنامه ویژه برای تحول در این استان تنظیم شود چراکه استان کرمانشاه نیازمند سرمایهگذاریهای بزرگ است. همانگونه که در رییسجمهور محترم در سفر به سیستان و بلوچستان، سرمایهگذاری قابل توجهی انجام شد؛ انتظار میرود بهدلیل گستردگی، جمعیت بالا، حساسیتها و ظرفیتهای بسیار بالای منطقه سرمایهگذاری چند برابری نسبت به آن در استان کرمانشاه صورت گیرد.
نماینده ولیفقیه در استان با تأکید بر ضرورت حمایت از استاندار جدید کرمانشاه عنوان کرد: انتظار این است که نمایندگان محترم استان، اقشار تأثیرگذار و جناحهای مختلف سیاسی، تمام اختلافنظرها و سلایق سیاسی را کنار بگذارند و بهصورت یکپارچه از مدیریت اجرایی جدید حمایت کنند زیرا تحول استان و رفع مشکلات معیشتی، اشتغال و آسیبهای اجتماعی نیازمند همت جانانه و حمایت همهجانبه دولت محترم و هماهنگی و اتحاد تمامی مسئولان و اقشار جامعه است.
امام جمعه پاوه: آرزوی موفقیت برای استاندار جدید کرمانشاه داریم
ماموستا مُلا قادر قادری امام جمعه شهرستان مرزی و اهل سنت نشین پاوه در شمال غربی کرمانشاه نیز در خطبه های نماز جمعه این شهر گفت: از روز مراسم تحلیف ریاست جمهوری در ۹ مرداد تا امروز که ۹ آذر (روز برگزاری نماز جمعه) است ۴ ماه میگذرد. در طول این ۴ ماه هم دولت را تشکیل دادند و هم استانداران را تعیین کردند. نمایندگان بعضی استانها باهم تفاهم داشتند و مردم هم همراه آنان بودند و شاید دو ماه است استاندارشان تعیین شده و برای سال ۱۴۰۴ هم برنامهریزی کردهاند. هرچند استاندار کرمانشاه چهارشنبۀ هفتۀ گذشته تعیین شد اما معلوم نیست کی وارد استان میشود؟
وی اظهار کرد: ما و بخصوص نمایندگان و مسوولان استان کرمانشاه باید کمی تأمل کنیم چگونه است در دولت چهاردهم ۳ استاندار تهران، فارس و کردستان اهل استان کرمانشاه هستند ولی کسی را نداریم استاندار کرمانشاه شود.
ماموستا قادری با اشاره به ضعف تفاهم داخلی در کرمانشاه افزود: چرا نمیگذارید شخصی آشنا که حداقل بداند شهرستانهای استان کرمانشاه در کدام طرف هستند، استاندار کرمانشاه شود و باید از چهارمحال و بختیاری برای ما استاندار بیاورند؟ البته از نظر ما اشکالی ندارد استاندار ما اهل چهارمحال و بختیاری باشد اما چند ماه لازم دارد تا شهرهای کرمانشاه را بشناسد.
امام جمعه پاوه افزود: نهایت امر بنده خیلی از این موضوع ناراحتم و در چند سخنرانی هم عرض کردهام؛ یا اینکه استاندار محترم کنونی فرد صالحی است او را حفظ کنید تا کار کند یا اگر مورد نظر شما نیست پس زودتر شخص دیگری را بیاورید تا تکلیف مردم ما مشخص شود.
وی تصریح کرد: مردم ما مرزدار و گرفتار و بیکارند و مشکل دارند و گرانی بر آنان سنگینی میکند و اختلافات جناحی و اختلافنظر نمایندگان محترم کرمانشاه اجازه نداده وضعیت مدیریتی استان زودتر سر و سامان بگیرد و از افراد شایستۀ استان فرد صالحی انتخاب شود.
ماموستا قادری افزود: از جناب آقای دکتر پزشکیان رییسجمهور محترم و وزیر محترم کشور ممنون هستم که به اختلافات درون استان و نظرات مختلف جناحهای استان توجهی نکردند و خودشان استانداری را برای کرمانشاه انتخاب کردند؛ اگرچه استاندار محترم جدید به درد ما آشنا نیست ولی همینکه به جدل این جناحها توجه نکردهاند، دستشان درد نکند.
امام جمعه پاوه که بیشتر از اختلافات داخلی در استان کرمانشاه گلایه مند بود نتیجه گیری کرد که انتخاب منوچهر حبیبی مناسب بوده است و از این روی به او خیرمقدم عرض کرد و ابراز امیدواری کرد در مسوولیت جدید خود موفق باشد.
استاندار جدید کرمانشاه تاکیدات رییس جمهور در مورد استان را مورد توجه قرار دهد
ماموستا مُلا عبدالرحمن مرادی امام جمعه اهل سنت شهر کرمانشاه نیز در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته با تبریک انتصاب دکتر منوچهر حبیبی به عنوان استاندار جدید استان از وی خواست تاکیدات رئیس جمهور در مورد مسائل و مشکلات استان را به صورت جدی مدنظر قرار دهد و گفت: با آرزوی موفقیت برای دکتر حبیبی از زحمات و خدمات دکتر صحرایی استاندار سابق کرمانشاه تقدیر و تشکر میکنم.
خطیب جمعه اهل سنت شهر کرمانشاه در ادامه گفت: رئیس جمهور توصیه هایی به استاندار جدید کرمانشاه مبنی بر توجه ویژه نسبت به محرومین و اقشار آسیب پذیر، مساله توسعه استان کرمانشاه و جبران عقب ماندگی ها استان داشتند که انتظار می رود مورد توجه جدی قرار گیرد.
انتظار استاندار بومی داشتیم اما از دکتر حبیبی حمایت می کنیم
در همین پیوند افرادی که در انتخابات ریاست جمهوری برای ستاد دکتر پزشکیان فعالیت داشتند هم از انتصاب منوچهر حبیبی حمایت کردند.
در این میان بیانیه ای نیز تحت عنوان ستاد انتخاباتی دکتر پزشکیان در ارتباط با انتخاب استاندار کرمانشاه منتشر شد که در متن آن آمده است: پس از پیروزی دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری انتظار مردم این بود که به دلایل مهمی چون رای (موافق) بالای استان و مشکلات مزمن اقتصادی علیرغم ظرفیت و قابلیت های فراوان، ستاد مرکزی انتخاباتی استان در فرایند انتخاب استاندار توسط دولت نقش مشورتی خود را به خوبی ایفا نماید لذا در چند ماه اخیر همه تلاش خود را معطوف به تعیین استانداری توانمند، بادرایت و بومی توسط دولت محترم نمود تا ایشان بتواند وضعیت استان ما را بهبود بخشد و قدمهای موثری در جهت رهایی مردم از بیکاری، فقر و مشکلات عدیده بردارد.
در هر حال علیرغم انتظار و تلاشهای شبانه روزی ما در جهت تعیین گزینه های مورد نظر به نتیجه نرسید و دولت محترم تشخیص داد که استانداری غیربومی، سکان اداره استان را به دست گیرد لذا در این برهه از زمان لازم می دانیم به استاندار محترم خوش آمد گفته و حمایت خود را از نماینده عالی دولت در استان اعلام نماییم.
در ادامه متن بیانیه طرفداران دکتر پزشکیان آمده؛ بدیهی است حمایت ما از استاندار محترم مشروط به کارآمدی، استفاده از نیروهای بومیِ توانمند و همسو با دولت و تلاش موثر در راستای توسعه استان خواهد بود.
محمدرضا سعیدی که بیانیه را تحت عنوان رییس ستاد دکتر پزشکیان در استان کرمانشاه اعلان عمومی کرد؛ با اظهار اینکه دکتر حبیبی را ما انتخاب نکردیم اما ایشان منتخب وزیر کشور و هیات دولت است لذا ما نیز که حامی دولت هستیم وظیفه داریم از ایشان حمایت کنیم، گفته است: برای رساندن کرمانشاه به توسعه وظیفه داریم که همگی از استاندار جدید حمایت کنیم.
وی در عین حال ابراز کرده است، اطلاعاتی که از دوستان قدیمی و مورد اعتماد خودم در کشور گرفتم این است که دکتر حبیبی دارای رزومه بسیار قوی و بسیار توانمند در حوزه مدیریت استان است لذا همه ما اگر دلمان برای توسعه شهر و دیارمان می سوزد و چیزی برای خودمان نمیخواهیم، باید از ایشان حمایت کنیم.
بهرام سلیمانی فعال سیاسی اصلاح طلب نیز با تاکید بر اینکه بهتر آن است که یکبار برای همیشه دعواها و جدل های سیاسی را کنار بگذاریم و به استاندار جدید کرمانشاه کمک کنیم، گفت: بررسی ها نشان می دهد استاندار جدید کرمانشاه کاملا جدی و در عین حال بسیار اهل تعامل است لذا از بزرگان استان و دیگران انتظار داریم به ایشان مشورت داده و او را در این مسیر یاری دهند. اگر نگاهی به استانداران جدید کشور بیاندازیم می بینیم که ما بیشترین سهم را برداشته ایم و سه استان؛ کردستان، فارس و تهران استانداران کرمانشاهی دارند لذا صرفا بومی بودن نشانه اثربخشی فرد نمی تواند باشد.
سلیمانی تاکید کرد: در حال حاضر عمده مشکلات استان ما در حوزه اقتصاد است لذا باید تلاش کنیم که با ایجاد آرامش فضا را برای کار دکتر حبیبی فراهم کنیم و بیاییم یکبار برای همیشه دعواها و جدل های سیاسی را کنار بگذاریم و برای رفع مشکلات و تنگناهای اقتصادی مردم به استاندار جدید کمک کنیم.
کوروش شهبازی؛ فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای ستاد مرکزی دکتر پزشکیان در استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه استاندار جدید کرمانشاه دارای یک رزومه قوی است و قطعا با ایشان تعامل و همکاری خواهیم کرد، گفت: به دلیل شرایط خاصی که استان کرمانشاه دارد، گزینه هایی را معرفی کرده بودیم و انتظار داشتیم که وزارت کشور یکی از گزینه های ستاد را به عنوان استاندار انتخاب می کرد اما در نهایت به حکم وظیفه ای که در قالب حمایت از دولت داریم از ایشان نیز حمایت خواهیم کرد چون معتقدیم استان با یک نفر اداره نمی شود و توسعه کرمانشاه نیازمند همکاری همه جانبه و داشتن یک تیم منسجم مدیریتی است.
وحید خسروی فعال سیاسی اصلاح طلب نیز با تصریح بر اینکه از انتخاب هیات دولت و استاندار کرمانشاه جناب آقای منوچهر حبیبی برای بازگشت امید به جامعه و کارآمدی به سیستم اجرا حمایت خواهیم کرد، بر اینکه توسعه کرمانشاه مستلزم همدلی، وفاق و همفکری دلسوزانه و خالصانه است تاکید کرد و افزود: بر تقویت روحیه تحول خواهی و اصلاح گری و ایجاد زمینه مشارکت مردم و نخبگان در فرآیندهای تصمیم گیری و تصمیم سازی برای ارتقای شاخص های کمی و کیفی توسعه کرمانشاه تاکید دارم لذا امید است با اجماع و وفاق و در مدار صداقت، شفافیت و پاسخگویی برای تفاهم با مردم گام برداریم.
خسروی تاکید کرد: بر همان عهدی که بستیم، هستیم و از دولت حمایت خواهیم کرد.
منصور سرمست فعال سیاسی اصلاح طلب استان کرمانشاه نیز با تاکید بر اینکه حمایت ما از استاندار دولت پزشکیان در کرمانشاه یک نوع حمایت نظارتی خواهد بود، گفت: تمام دغدغه مندان و فعالان سیاسی اصلاح طلب استان و حتی دکتر قائم پناه (معاون رییس جمهور) نهایت تلاش خود را به کار بردند تا یک استاندار بومی و توانمند برای استان انتخاب شود اما تحلیل نهایی وزارت کشور بر این بود که عملکرد استانداران بومی کرمانشاه در دولتهای احمدی نژاد و رییسی نشان داده که حضور یک استاندار بومی نه تنها کمکی به توسعه کرمانشاه نخواهد کرد بلکه به دلایل مختلف باعث چالش های متعدد نیز خواهد شد لذا نهایتا وزارت کشور تصمیم بر انتخاب یک گزینه غیربومی برای کرمانشاه گرفت که ما نیز به عنوان کسانی که حامی گفتمان دولت دکتر پزشکیان بوده و هستیم طبیعتا از این تصمیم وزارت کشور حمایت خواهیم کرد.
سرمست تاکید کرد: حمایت ما از دکتر حبیبی به عنوان استاندار جدید کرمانشاه یک نوع حمایت نظارتی خواهد بود و امیدواریم که ایشان در انتصابات خود از نیروهای اصلاح طلب و فعال در ستاد دکتر پزشکیان براساس شاخص های کارآمدی و توانمندی استفاده نماید.
واکنش نمایندگان ادوار مجلس و فعالان اجتماعی اورامانات
انتصاب استاندار جدید کرمانشاه با واکنش هایی از طرف فعالان سیاسی و همچنین کاربران فضای مجازی و شبکه های اجتماعی منطقه اورامانات شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی در شمال غربی استان کرمانشاه با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت همراه بود.
یکی از دلایل اصلی واکنش پررنگ به انتصاب استاندار جدید کرمانشاه به اظهارات منوچهر حبیبی در نخستین مصاحبه خود پس از انتصاب با خبرگزاری ایرنا برمی گردد چراکه او در اظهاراتش به برنامه هایش برای مناطق زاگرس نشین بطور عام و اورامانات بطور خاص سخن گفته بود.
حبیبی که اصالتا زاگرس نشین است و با جغرافیای آن حتی در حوزه سیاسی آشنایی کامل دارد در این مصاحبه برای نجات جنگل های زاگرس از آفات راهبرد مشخص کرد و از دیگر سو معتقد است می توان با یکسری اقدامات شهرستان پاوه و منطقه اورامانات را بویژه در حوزه توریسم و گردشگری متحول کرد.
این مواضع و اظهارات استاندار جدید کرمانشاه با استقبال در اورامانات مواجه شد هر چند مواردی نیز از دولت به دلیل انتصاب استاندار غیربومی انتقاد شده بود.
در عین حال برخی نمایندگان ادوار مجلس کرمانشاه، طیف زیادی از متنفذین، فعالان سیاسی، کاربران فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اورامانات معتقدند به سبب عملکرد استانداران بومی گذشته همان بهتر که استاندار غیربومی سکاندار مدیریت استان کرمانشاه را بر عهده گرفته است چراکه همه مردم منطقه را بدون تبعیض و به یک چشم خواهد دید که از این طریق گامهای موثری جهت توسعه استان برداشته خواهد شد.
همچنین به اعتقاد یحیی سهرابی از فعالان فضای مجازی اورامانات که خود را آنلاین ژورنالیست و جستجوگر حقایق معرفی میکند؛ به اعتقاد قاطبه اهالی این منطقه برنامه های منوچهر حبیبی استاندار جدید کرمانشاه در حوزه تجارت مرزی، صنعت، مهار آبهای سطحی، گردشگری، بیکاری و اشتغال زایی با وضعیت توسعه اورامانات و در نظر گرفتن ظرفیت های منطقه بویژه مزیتهای حوزه آب منطبق و راهگشاست.
قرار است مراسم معارفه دکتر منوچهر حبیبی بیستمین استاندار بعد از انقلاب استان کرمانشاه فردا دوشنبه ۱۲ آذر ماه با حضور وزیر کشور برگزار شود.
نظر شما