به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، مرتضی سالاری روز شنبه در تشریح عملکرد بنادر غرب این استان، با اشاره به اینکه ترانزیت خودرو در بندرلنگه از افزایش ۲۱ درصدی برخوردار بوده است، اظهار کرد: تخلیه این تعداد خودروی ترانزیتی توسط ۲ هزار و ۴۸۵ فروند شناور فلزی انجام شده است.
وی ادامه داد: در دوره زمانی یاد شده، حجم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی در بنادر غرب هرمزگان نیز که بیشتر آن محموله خودرو بود، به ۳۷۳ هزار و ۲۱ تن رسید که ۲۴ درصد در همسنجی با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
تخلیه و بارگیری بیش از هشت میلیون تن کالا در بنادر غرب هرمزگان
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان توضیح داد: هشت میلیون و ۵۸۴ هزار و ۲۷۸ تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی از ابتدای سالجاری تاکنون در بنادر غرب استان تخلیه و بارگیری شد که نشان از افزایش ۲ درصدی نسبت به سال گذشته دارد.
سالاری اضافه کرد: از مجموع عملیات تخلیه و بارگیری انجام شده، چهار میلیون و ۳۳۷ هزار و ۲۷ تن به فرآوردههای نفتی و چهار میلیون و ۲۴۷ هزار و ۲۵۱ تن به کالاهای غیرنفتی اختصاص یافته است.
وی با اشاره به افزایش ۲۱ درصدی حمل و نقل ساحلی در این بازه زمانی، میزان صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی از بنادر غرب هرمزگان را نیز چهار میلیون و ۵۰ هزار و ۵۳۶ تن اعلام کرد که بیشتر آنها میوه و تره بار، خشکبار، مواد معدنی و مصالح ساختمانی بوده که به مقصد کشورهای حوزه خلیج فارس بارگیری شد.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان اظهار کرد: از مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی انجام شده، ۲ میلیون و ۸۰ هزار و ۵۱۶ تن مربوط به صادرات غیرنفتی و یک میلیون و ۹۷۰ هزار و ۲۰ تن به صادرات نفتی اختصاص دارد.
افزایش ۲۱ درصدی کابوتاژ در بنادر غرب هرمزگان
به گفته وی، از مجموع عملیات انجام شده سه میلیون و ۵۱۷ هزار و ۳۲۴ تن فرآوردههای نفتی و غیرنفتی با افزایش ۲۱ درصدی به صورت رویه کابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) در بنادر غرب هرمزگان جابهجا شد.
سالاری افزود: از این میزان کاپوتاژ انجام شده یک میلیون و ۱۵۰ هزار و ۳۳۷ تن فرآوردههای غیرنفتی و ۲ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹۸۷ تن فرآوردههای نفتی بوده که در این بخش ۵۰ درصد افزایش ثبت شد.
وی به جهش صعودی تخلیه و بارگیری و صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی در بندرلنگه و بنادر کوچک غرب استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: بندر چارک، سیری، لاوان، بندرلنگه و بندر انرژیبر پارسیان به ترتیب با صادرات بیش از ۱۵۵ هزار و ۸۷۳ تن با افزایش ۴۸ درصدی، یک میلیون و ۱۲۶ هزار و ۹۰ تن، ۸۰۳ هزار و ۴۱۸ تن، یک میلیون و ۶۳۸ هزار و ۱۵۵ تن و ۳۲۷ هزار تن کالاهای نفتی و غیر نفتی در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل توجهی را تجربه کردهاند.
جابهجایی بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تُن کانتینر یخچالی
مدیر بنادر و دریانوردی غرب استان در خصوص عملکرد این مدیریت در حوزه تخلیه و بارگیری کانتینرهای یخچالی نیز گفت: در هشت ماهه امسال با تخلیه و بارگیری ۱۳۵ هزار و ۵۱ TEU کانتینر یخچالی به تناژ یک میلیون و ۳۹۵ هزار و ۱۶۷ تن، بنادر غرب هرمزگان توانست در این بخش نیز ۱۰ درصد افزایش را به ثبت برساند و به جایگاه نخست در بین بنادر کشور در این زمینه دست پیدا کند.
وی افزود: حجم صادرات کانتینر یخچالی از طریق بنادر غرب هرمزگان در سال جاری ۶۷ هزار و ۵۲۵ TEU بوده که نسبت به میزان صادرات کانتینر یخچالی هشت ماهه سال ۱۴۰۲ افزایش پنج درصدی را دربرداشته است.
سالاری ابراز کرد: بنادر غرب هرمزگان با تدابیر اتخاذ شده به منظور رونق صادرات کالاهای یخچالی و گسترش فعالیتهای بندری و ترغیب به کانتینری کردن روند تخلیه و بارگیری، تخصیص محوطه ویژه نگهداری کانتینرهای خالی ورودی و کانتینرهای در انتظار نوبت ارسال و همچنین اختصاص اسکله مناسب برای شناورها توانست نقش پررنگی را در راستای افزایش عملیات تخلیه و بارگیری کانتینری و صادرات کالاهای یخچالی ایفا کند.
«TEU یا Twenty-Foot Equivalent Unit» یک واحد اندازهگیری استاندارد است که در صنعت حمل و نقل دریایی برای محاسبه ظرفیت کشتیها و کانتینرها استفاده میشود؛ این واحد معادل یک کانتینر ۲۰ فوتی (۲۰ فوت) است.
«TEU بهویژه در صنعت حمل و نقل بین المللی بسیار کاربردی است، زیرا یک معیار ساده و یکپارچه برای اندازهگیری حجم بار و ظرفیت کشتیهای کانتینربر فراهم میکند.»
مدیریت بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با پوشش بر ۱۰ بندر تجاری و مسافری و نظارت بر ۴۶ سازه دریایی از انتهای محدوده شهرستان بندرخمیر تا ابتدای حوزه استحفاظی استان بوشهر و پشتیبانی نیمی از جزایر کشور و همچنین در برگیری ۶۰۰ کیلومتر مرز دریایی از نقاط مهم مدیریت بر سواحل کشور است که علاوه بر ترانزیت کالا و مسافر، فعالیت صادراتی، وارداتی و کاپوتاژ را پشتیبانی میکند.
نظر شما