به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، مرتضی سالاری روز دوشنبه اظهار کرد: تخلیه این تعداد خودروی ترانزیتی توسط ۲ هزار و ۸۴۰ فروند شناورفلزی انجام گرفت و پس از انجام تشریفات گمرکی توسط ۲۹ هزار و ۹۵۳ کامیون حمل خودرو به مقصد کشورهای یادشده بارگیری شد.
وی بیان کرد: بندرلنگه بهعنوان قلب تپنده ترانزیت خودرو در ایران و چهار راهی امن برای ترابری دریایی و زمینی به کشورهای آسیای میانه و عراق جایگاه نخست این حوزه را از بین ۲۹ بندر فعال کشور به خود اختصاص داده است.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان ادامه داد: همچنین در این مدت ۹ ماهه، ۴۱۹ هزار و ۹۴۹ تن کالای نفتی و غیرنفتی که بیشتر آن محموله خودرو بوده به کشورهای خارجی ترانزیت شد که نشانگر افزایش ۳۰ درصدی در همسنجی با مدت مشابه سال پیش از آن است.
سالاری توضیح داد: بنادر غرب هرمزگان توانسته جایگاه چهارم ترانزیت کالا در بخش عملیات حمل و نقلی در سطح بنادر ایران را به خود اختصاص دهد.
وی به تخلیه و بارگیری کالا از بنادر غرب استان هرمزگان اشاره کرد و یادآور شد: ۹ میلیون و ۵۵۸ هزار و ۱۶۲ تن کالای نفتی و غیرنفتی از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه امسال در بنادر غرب استان تخلیه و بارگیری شد که از این میزان، چهار میلیون و ۷۱۶ هزار و ۱۱۵ تن با افزایش پنج درصدی به جابهجایی فرآوردههای نفتی و چهار میلیون و ۸۴۲ هزار و ۴۷ تن به کالاهای غیرنفتی اختصاص داشته است.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان اضافه کرد: بنادرآفتاب، چارک، سیری، لاوان، بندرلنگه، بندر شیو، بوموسی و بندر انرژی برپارسیان به ترتیب با تخلیه و بارگیری ۳۱۰ هزار و ۹۸۱ تن، یک میلیون و ۱۱۵ هزار و ۴۵۸ تن با افزایش سه درصدی، یک میلیون و ۲۹۱ هزار و ۶۶۸ تن، سه میلیون و ۴۱۲ هزار و ۷۵۲ تن با افزایش ۹ درصدی، ۲ میلیون و ۷۳۴ هزار و ۲۵۸ تن با افزایش پنج درصدی، ۹ هزار تن با افزایش ۲۴ درصدی، ۲۲ هزار تن و ۶۶۰ هزار و ۸۲۶ تن کالاهای نفتی و غیرنفتی، روزهای پر رونقی را در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ سپری کردند.
وی بنادر غرب هرمزگان را طلایهدار تخلیه و بارگیری و صادرات کالاهای یخچالی در بین بنادر ایران یاد کرد وگفت: از ابتدای سالجاری تاکنون با تخلیه و بارگیری ۱۵۰ هزار و ۹۴۵ TEU کانتینر یخچالی با تناژ یک میلیون و ۵۵۹ هزار و ۳۲۷ تن، بنادر غرب استان هرمزگان توانست به افزایش ۱۲ درصدی دست پیدا کند و همچنان جایگاه نخست در بین بنادر کشور در این زمینه را به خود اختصاص دهد.
TEU یا Twenty-Foot Equivalent Unit یک واحد اندازهگیری استاندارد است که در صنعت حمل و نقل دریایی برای محاسبه ظرفیت کشتیها و کانتینرها استفاده میشود.
این واحد معادل یک کانتینر بیست فوتی (۲۰ فوت) است.
TEU به ویژه در صنعت حمل و نقل بین المللی بسیار کاربردی است، زیرا یک معیار ساده و یکپارچه برای اندازهگیری حجم بار و ظرفیت کشتیهای کانتینربر فراهم میکند.
مدیریت بنادر و دریانوردی بندرلنگه بهعنوان هسته مرکزی بنادر غرب هرمزگان با پوشش ۱۰ بندر تجاری و مسافری و نظارت بر۴۶ سازه دریایی و پشتیبانی نیمی از جزایر کشور، همچنین در برگیری ۶۰۰ کیلومتر مرز دریایی از نقاط مهم مدیریت بر سواحل کشور است.
نظر شما