یک روز و هزاران درد

۱۰ آذر ۱۴۰۳، ۱۴:۳۸
کد خبر: 85675474
یک روز و هزاران درد

سنندج- ایرنا- ۱۲ آذر مصادف با سوم دسامبر با نام روز جهانی معلولان نامگذاری شده است، روزی برای قشری که با هزاران درد و رنج در زندگی مواجه هستند و در طول سال، فقط یک روز برای بیان درد دلها به آنان اختصاص پیدا کرده است.

به گزارش ایرنا، معلولان (توانجویان) به عنوان سرمایه‌های انسانی همانند سایر اقشار جامعه حق بهره‌مندی از تمام مزایای جامعه را دارند و شاید به دلیل نقص عضو توانایی انجام برخی کارها را نداشته باشند اما حق شان نگاه ترحم آمیز و تبعیض آمیز نیست.

بدون شک معلولان به عنوان قشر آسیب پذیر جامعه دارای مشکلات و موانع بسیار زیادی هستند، مشکلاتی که شاید افراد سالم هیچگاه نتوانند آن را درک کنند به همین دلیل با نگاه ترحم آمیز خود رنجی دیگر بر درد و رنج های این قشر می افزایند.

از سال ۱۹۹۲ که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز ۱۲ آذر مصادف با سوم دسامبر با عنوان روز جهانی معلولان نامگذاری شده است، هر سال مراسم و همایش‌هایی به این مناسبت برای بیان دغدغه‌ها و مشکلات این قشر برگزار می شود اما بیان درد و رنج این قشر نباید به یک روز اختصاص یابد و لازم است در طول سال به مشکلات آنان پرداخته شود.

مراسم گرامیداشت هفته معلولان(۱۰ تا ۱۶ آذر) روز شنبه با حضور جمع زیادی از معلولان و خانواده های آنان و تعدادی از مسئولان در مجتمع فرهنگی و هنری فجر سنندج برگزار شد.

سالن ۵۰۰ نفری مجتمع فرهنگی و هنری فجر سنندج جای سوزن انداختن نبود، مهمانان به اندازه ای زیاد بودند که حتی چیدن صندلی های پلاستیکی در گوشه و کنار سالن هم جوابگوی جمعیت نبود و تعداد زیادی ایستاده نظاره گر این مراسم شدند.

در ابتدای این مراسم و طبق روال، پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی و به رسم مهمان نوازی، مدیرکل بهزیستی کردستان به عنوان میزبان اصلی برای عرض تبریک و خیر مقدم برای سخنرانی به روی سن دعوت شد.

بیش از ۳۲ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی

حسین رسولی با تبریک روزجهانی و هفته معلولان به این قشر اظهار کرد: سازمان بهزیستی در حوزه افراد دارای معلولیت بیش از ۳۰ نوع فعالیت و طرح و برنامه به صورت تخصصی خاص این افراد انجام می دهد.

یک روز و هزاران درد

وی افزود: این طرح‌ها و برنامه‌ها شامل تأمین مسکن، مناسبت سازی مسکن، مناسب سازی خودرو، مستمری، حق پرستاری، هزینه تحصیل و درمان و تأمین اندام مصنوعی است.

مدیرکل بهزیستی کردستان اضافه کرد: در استان کردستان بیش از ۳۲ هزار و ۵۰۰ معلول تحت پوشش بهزیستی هستند و از خدمات مستمری و غیرمستمری این نهاد حمایتی بهره مند می‌شوند.

وی یاداور شد: حدود ۴۷ درصد معلولان در استان کردستان دارای سطح معلولیت شدید و خیلی شدید هستند و این افراد نیازمند خدمات ویژه و فراتر از سایر گروه‌ها هستند که باید در راستای خواسته آنان بصورت ویژه کار شود.

رسولی با بیان اینکه رویکرد جامعه به معلولان یک رویکرد اجتماعی است، گفت: تغییراتی به لحاظ نگاه فرد و جامعه نسبت به افراد معلول در جامعه اتفاق افتاده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد و در این راه نیازمند همراهی سازمان‌ها و دستگاه‌های مختل هستیم.

تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولان

دومین سخنران نصرالله ابراهیمی، مشاور استاندار کردستان در امور معلولان(که خود نیز از جامعه معلولان است) بود که خواستار تغییر نگاه جامعه نسبت به این قشر شد و اظهار کرد: نگاه مردم به معلولان نگاه خوبی نیست و این مساله بیش از هر چیزی این افراد را آزار می دهد.

وی اظهار کرد: مهمترین مشکل جامعه معلولان مسئله فرهنگی است و باید این دیدگاه و نگرش جامعه تغییر کند و سازمان‌های متولی و تشکل‌های فعال تلاش کنند با اقدامات فرهنگی، نگاه مردم نسبت به معلولان را تغییر دهند.

یک روز و هزاران درد

ابراهیمی با بیان اینکه انجمن ها و دستگاهها با رویکردی جدیدی برای رفع مشکلات معلولان تلاش کنند، گفت: اعتباراتی که برای رفع مشکلات این قشر با هر نوع معلولیتی اختصاص می یابد جوابگوی نیاز آنان نیست و باید دستگاهها و مراکزی که مسئولیت اجتماعی داشته و توان مالی بالا دارند، نیز در این زمینه همکاری و حمایت کنند.

توجه به وضعیت بیمه تکمیلی معلولان توسط مسئولان، پخش اخبار ویژه ناشنوایان در صدا و سیما مرکز کردستان، ایجاد مکانی برای افراد سندروم داون از دیگر مواردی بود که مشاور استاندار کردستان در امور معلولان بر آن تاکید کرد.

از معلولان استفاده ابزاری نشود

سینا کریمی کردستانی مدیرعامل انجمن ضایعات نخاعی کردستان سومین سخنران، باز هم از جامعه معلولان بود که به بیان مشکلات قشر معلول پرداخت و اظهار کرد: روز جهانی معلولان روز رنج و درد است و کاهش این درد و رنج نیازمند نگاه جدی و ویژه مسئولان است، ضمن اینکه این کاهش رنج از سوی سازمان بهزیستی تا حدود زیادی انجام شده است.

وی افزود: معلولیت محدودیت است و ناتوانی نیست و ما بر این ناتوانی غلبه کرده ایم اما نامهربانی هایی وجود دارد و افرادی هستند که از معلولان استفاده ابزاری می کنند که این کار بسیار ناپسند است و باید با آن برخورد شود.

یک روز و هزاران درد

مدیرعامل انجمن ضایعات نخاعی کردستان یادآور شد: برای اولین بار در کشور شعبه نمایندگی تیپاکس توسط معلولان در سنندج برقرار شده است و ۶ نفر از جامعه معلولان در این شعبه مشغول فعالیت هستند و امیدواریم با توسعه ان تعداد زیادی از این قشر صاحب شغل شوند.

تلاش برای رعایت حقوق معلولان

معاون سیاسی و امنیتی فرماندار سنندج به عنوان آخرین سخنران این مراسم اظهار کرد: یکی از مشکلات حوزه معلولان نگاه ترحم آمیزی است که برای معلولان سم است و باید عوض شود و معلول به عنوان فردی که همانند همه ما حق زندگی کردن دیده شود.

عبدالعلی اسنفدیاری با تاکید بر احترام به حقوق معلولان و رعایت قوانین مربوط به این قشر، افزود: دستگاه‌های فرهنگی همانند فرهنگ و ارشاد، صدا و سیما، بهزیستی و سایر دستگاه‌های دولتی باید جامعه را نسبت به حق و حقوق این قشر آگاه کنند.

وی یادآور شد: یکی از اقدامات لازم برای این قشر مناسب سازی است تا معلولان به راحتی به خدمات مورد نیاز دست پیدا کنند و ما تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داده و در قالب تیمی در حال رصد وضعیت ادارات و معابر سطح شهر هستیم.

یک روز و هزاران درد

معاون سیاسی و امنیتی فرماندار سنندج اضافه کرد: در حوزه اعتبارات بیشترین اعتبار به میزان ۴۵ میلیارد ریال برای سازمان بهزیستی اختصاص پیدا کرده است تا بتوان خدمات قابل توجهی به جامعه هدف بویژه معلولان ارائه داد.

اجرای سرود توسط گروه ناشنوایان، قرائت شعر و دکلمه، دف نوازی و اجرای تئاتر از دیگر بخش های این مراسم بود و در پایان نیز از تعدادی از انجمن های فعال در حوزه معلولان تقدیر شد.

در حاشیه این مراسم نیز نمایشگاهی از دست یافته های معلولان و کم اندامان استان کردستان دایر و در معرض دید مهمانان و شرکت کنندگان قرار گرفت.

از ۱۰ تا ۱۶ آذر امسال با عنوان هفته معلولان نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha