به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالحکیم آق ارکاکلی عصر شنبه در نشست با فعالان اقتصادی و صاحبان واحدهای تولیدی گنبدکاووس که نمایندگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در آن حضور داشتند، گفت: گلستان به رغم نام زیبا و سرسبزی که بخشی از آن دارد در بسیاری از شاخصها جزو استانهای کم برخوردار کشور است.
وی افزود: حدود سه دهه است که کشاورزی بودن گلستان مانع از استقرار صنایع بزرگ در آن شده تا نه تنها سرمایهگذاران به این استان نیایند بلکه سرمایهگذاران این استان و گنبدکاووس مجبور به سرمایهگذاری در خارج گلستان شدند.
آق ارکاکلی اضافه کرد: تاکنون هیچ یک از شرکتهای بزرگ و هلدینگها زیرمجموعه وزارتخانهها از جمله «صمت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفاع» در گلستان سرمایهگذاری نکردند.
وی ادامه داد: با اینکه حدود ۶۰ درصد فعالان اقتصادی گلستان از گنبدکاووس هستند اما این شهرستان مرزی از داشتن شعبه بانک توسعه اسلامی و بانک گردشگری محروم است.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی، ایجاد شهرک صنعتی تخصصی در گنبدکاووس، ضرورت پرداخت حق بهره مالکانه معادن صدف و یُد در این شهرستان و گلستان، تامین زیرساختها در شهرکهای صنعتی بویژه برق، آب و تصفیه خانه فاضلاب، انتخاب رایزن صنعتی و احداث راه آهن اینچه برون - گنبدکاووس - آزادشهر - شاهرود را از دیگر نیازهای توسعه بخش صنعت این استان دانست.
آق ارکاکلی افزود: باید نگاه توسعهای به گلستان از صرف کشاورزی به صنعت و گردشگری تغییر کند زیرا ظرفیتهای بالقوه در این ۲ بخش در استان وجود دارد که گنبدقابوس با قدمت بیش از هزار سال یک نمونه آن است.
وی اضافه کرد: به سبب برخی مشکلات زیرساختی و شرایط اقتصادی، گرانی و سختی تامین مواد اولیه بسیاری از واحدهای تولیدی گلستان و گنبدکاووس با گنجایش بسیار پایین در حال تولید هستند.
آق ارکاکلی ادامه داد: برای توسعه گلستان باید قابلیتها و چالشهای آن به درستی به مدیران استانی و ملی منتقل شود تا آنها در تصمیم گیریهای خود تجدیدنظر و اعتبارات و امکانات ویژه به این استان و شهرستانها اختصاص دهند.
فرماندار گنبدکاووس هم در این جلسه برلزوم رفع مشکلات شهرک صنعتی این شهرستان تاکید کرد و گفت: با اینکه قول بهره برداری تصفیه خانه فاضلاب این شهرک تا پایان سال ۱۴۰۱ داده شده اما تاکنون این امر محقق نشده است.
مهدی دهرویه افزود: ضعف در زیرساختها، کمبود مواد اولیه برای واحدهای تولیدی و گرانی آن، عدم پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی، ضعف ولتاژ برق، بالا بودن هزینه حمل و نقل و عدم پرداخت تعهدات ارزی در واردات ماشین آلات از جمله مشکلات واحدهای تولیدی گنبدکاووس است.
وی اضافه کرد: نظام مسائل و مطالبات واحدهای تولیدی گنبدکاووس باید مورد توجه مدیران کشوری و استانی قرار گیرد و هیچ تبعیضی در این خصوص پذیرفته نیست.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان هم در این نشست از تکمیل ساختمان تصفیهخانه فاضلاب شهرک صنعتی گنبدکاووس تا پایان امسال خبر داد و گفت: بهرهبرداری از این پروژه هم تا خردادماه سال آینده محقق خواهد شد.
درویشعلی حسنزاده افزود: مشکلات مطرح شده زیرساختی شهرک صنعتی گنبدکاووس در برخی دیگر از شهرکهای صنعتی از جمله «آزادشهر و سرخن کلا» گلستان هم وجود دارد که برای رفع آن نیاز به اعتبارات در سطح ملی داریم.
به گزارش ایرنا، در این نشست همچنین برخی فعالان اقتصادی و صاحبان واحدهای تولیدی گنبدکاووس هم به بیان نقطه نظرات و مشکلات خود پرداختند که تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی، تامین برق مورد نیاز واحدهای تولیدی، ضرورت حذف هزینه ترانزیت برق (هزینه احداث خط انتقال از ایستگاهها تا واحدهای صنعتی) که اخیرا شرکت توانیر آنرا وضع کرده، بالا بودن قیمت زمین در شهرکهای صنعتی، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی، تسریع در احداث خط ریلی اینچه برون - گنبدکاووس - آزادشهر - شاهرود و ایجاد زیرساخت های تخلیه و بار در بندرخشک اینچه برون بخشی از مطالبات آنها بود.
شهرستان گنبدکاووس افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما