به گزارش ایرنا، علیاصغر طهماسبی روز یکشنبه در نشست با فعالان احزاب، گروههای سیاسی و اجتماعی استان گلستان اظهار کرد: در ۲ سفر استانی دولت سیزدهم به اجرای پروژه پتروشیمی گلستان تاکید شد اما تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده و براساس آخرین گزارش، افزون بر ۱۵ میلیارد یورو بدهکاری آن روی دست دولت چهاردهم مانده است.
وی با تاکید بر اینکه باید برای حق مردم استان بجنگیم، بیان کرد: از مجموع بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان کشور، سهم گلستان ۷۵ شرکت است و این آمار جای خالی نخبگان و فعالان حوزه دانش بنیان را به وضوح نشان میدهد.
استاندار گلستان با بیان اینکه بودجه ۲۶۰ میلیارد ریالی حوزه دانش بنیان گلستان، در سال جاری باید به ۱۰ هزار میلیارد ریال برسد، گفت: این مهم را از رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در سفر به گلستان خواستیم و توانستیم این بودجه را به ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برسانیم و این اعتبار تا پایان سال به پنج هزار میلیارد ریال خواهد رسید.
طهماسبی با طرح این پرسش که چرا نباید در تمامی شهرستانهای استان گلستان، یک نمایشگاه دایمی صنایع دستی ایجاد شود، افزود: آیا ایجاد این قبیل زیرساختها نمیتواند مسافران عبوری به سمت حرم امام رضا(ع) را در استان ماندگار کند؟
وی تاکید کرد: با تکمیل سد نرماب بخشی از مشکل آب شرب استان حل میشود، این سد با وجود بلاتکلیفی چندین ساله هنوز به سرانجام نرسیده و برخی از روستاهای اطراف همچنان در کاسه سد سکونت دارند.
استاندار گلستان با بیان اینکه درخواست ما از احزاب و گروههای مختلف کمک و حمایت از دولت در کنار مطالبهگری است، تصریح کرد: بازدیدهای ما از نقاط مختلف استان نشان میدهد که در طول این سالها کم کار کردیم و باید برای حل مشکلات مردم تدبیری اندیشیده شود.
طهماسبی احزاب را موتور توسعه و حرکت استان گلستان دانست و خاطرنشان کرد: گرچه گلستان با محرومیت و توسعهنیافتگی اقتصادی و گردشگری مواجه است اما این استان، احزاب توانمند و پرتلاشی دارد که میتوان از ظرفیت آنها در راستای توسعه و پیشرفت استان بهره بُرد.
وی با بیان اینکه احزاب، اقوام و مذاهب برای ما فرصت هستند و اگر در این سالها، از این ظرفیتها به درستی استفاده میشد امروز گلستان به این شکل گرفتار محرومیت و توسعهنیافتگی نبود، افزود: گلستان با نقشآفرینی آیتالله نورمفیدی وفاق، وحدت و همبستگی را در درون خود جاری کرده و در این بخش سرآمد است.
استاندار گلستان، فعالیت ۷۵ حزب و گروه سیاسی در گلستان را نشانه بالندگی استان دانست و تاکید کرد: دولت چهاردهم دولت وفاق و وحدت است و رییس جمهور به درستی در شرایط فعلی شعار وفاق را مطرح کرد و در استان نیز از ظرفیت همه نخبگان و اقوام استفاده خواهد شد.
طهماسبی با اشاره به اینکه برخی گرههای کور به دست احزاب حل میشود، گفت: گلستان افزونبر محرومیت و فقر، جزو نخستین استانهای بحرانخیز است طوری که به باور رییس سازمان مدیریت بحران کشور، هفت استان در کشور بحرانخیز هستند که گلستان در بین این هفت استان، رتبه اول کشور را دارد. همچنین در بخشهای دیگر از جمله ناترازی انرژی، ریزگردها، خشکی خلیج گرگان و غیره چالش دارد و با مجموعهای از مشکلات روبهرو است.
وی از احزاب و گروههای سیاسی خواست شایستهسالاری و حل مشکلات استان را از وی مطالبه کنند و برای رضای خداوند و مردم، اتاق فکر استاندار باشند.
استاندار گلستان با بیان اینکه برای منطقه آزاد اینچهبرون شاید بر روی کاغذ اقداماتی انجام شده باشد اما در آمایش سرزمین اتفاقی نیفتاده است، یادآور شد: در راهآهن نیز گلستان نتوانست حرفی برای گفتن داشته باشد.
طهماسبی متذکر شد: در همه این سالها، استان گلستان را به دلیل کشاورزی بودن عقب نگه داشتند و اجازه پیشرفت صنعتی را از این استان گرفتند و در نتیجه این اقدام شهرکهای صنعتی استان رونق کافی را ندارند طوری که تنها در شهرستان مینودشت، بیش از هزار نفر از مردم آن در معادن طبس کار میکنند که این نوع اشتغالها آسیبزا است و علاوهبر خطرات رفت و آمد و جادهای، دوری سرپرست خانوار از خانواده، آسیبهای اجتماعی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه بروز برخی آسیبهای اجتماعی نشانه کوتاهی مسوولان و نخبگان جامعه است، تصریح کرد: اولویت استان گلستان باید گردشگری باشد و این استان به مقصد گردشگری تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست سه ساعته احزاب و گروههای سیاسی مسائل و نگرانیهای خود را با استاندار گلستان مطرح کردند.
به گزارش ایرنا، سال ۱۳۸۵ و در سفر وزیر نفت به گلستان ساخت یک واحد پتروشیمی در شمال استان گلستان آغاز شد تا مطالبه قدیمی اهالی استان برای برخورداری از یک واحد تولیدی بزرگ رنگ واقعیت بهخود بگیرد.
بر اساس طرح اولیه قرار بود بخشی از سرمایه موردنیاز این طرح از طریق فروش سهام به مردم تامین شود که در این راستا ۹۷ هزار نفر از اهالی گلستان با خرید سهام این پتروشیمی در آبان سال ۱۳۸۵ تلاش کردند علاوه بر کسب سود و منفعت از راه سرمایه گذاری در این واحد، سرعت بهره برداری پتروشیمی گلستان و ایجاد هزاران شغل مستقیم را شتاب بخشند.
با این که مردم گلستان از پذیرهنویسی ساخت مجتمع پتروشیمی گلستان استقبال گستردهای داشتند و سهام این شرکت را خریدند و عملیات ساخت آن نیز بلافاصله سال ۱۳۸۶ آغاز شد ولی این طرح در ۱۸ سال پیشرفت محسوسی نداشت و طبق اعلام مسوولان مرتبط پیشرفت این طرح فقط ۲۰ درصد بود.
وجود ابهامات فراوان در مباحث حقوق سرمایهگذار اولیه و دغدغههای مختلف قراردادی و مالی، فرآیند چاره گشایی از این پروژه مهم گلستان را پیچیده کرد و گره گشایی از موانع ساخت و بهرهبرداری آن سالها به عنوان یکی از مطالبات سهامداران از مسوولان ارشد استانی و کشوری بود.
در دولت سیزدهم گفته شده بود پس از ۱۸ سال چشم انتظاری و با ورود هلدینگ خلیج فارس برای سرمایهگذاری و مدیریت مجتمع پتروشیمی گلستان، آرزوی چندین ساله مردم منطقه محقق شده اما در عمل اتفاقی در این مجتمع نیفتاد.
نظر شما