عیسی بابایی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا پیشنهاد کرد بانکهای استان به جای ضامن اداری، خرید تضمین برق تولیدی توسط شرکت برق را به عنوان پشتوانه تضمین بازگشت وام قرار دهند.
وی یادآور شد: وزارت نیرو برق تولیدی مددجویان کمیته امداد را به مدت ۲۰ سال به صورت تضمینی خریداری میکند.
وی در خصوص وام راهاندازی پنل خورشیدی در کمیته امداد، گفت: این نهاد یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وام ارزان قیمت را به مددجویان و خانوارهای کم درآمد دهک یک تا پنج برای راه اندازی پنل خورشیدی در نظر گرفته است..
بابایی خاطرنشان کرد: این طرح از سال۱۴۰۱ در گلستان به مرحله اجرا در آمده و تاکنون ۵۰۰ نفر از افراد واجد شرایط از مزایای تسهیلات بانکی برخوردار شده و از محل تولید برق خورشیدی صاحب درآمد شدند.
وی ادامه داد: ۲۳۰ متقاضی دیگر هم مرحله کارسازی نصب تجهیزات و تحویل به شرکت برق برای ورود به شبکه و تولید انرژی خورشیدی را طی میکنند.
مدیرکل کمیته امداد گلستان گفت: امسال این اداره کل تعهد راه اندازی ۳۵۰ پنل خورشیدی و تولید انرژی خورشیدی را در استان دارد که با برنامهریزی صورت گرفته، برآورد میشود که حداقل هزار پنل خورشیدی وارد چرخه تولید برق شود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گلستان هم از مشارکت خیرین و نهادها و دستگاهها در واگذاری زمینهای کم بازده در شمال استان برای توسعه تولید انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: یک نیکوکار گمیشانی با واگذاری ۲ هکتار زمین برای ایجاد شهرک انرژی خورشیدی و راه استقرار ۲۴۰ پنل خورشیدی و تولید برق مشارکت کرد.
مهدی نظری افزود: گلستان دارای اقلیم مناسب سرمایهگذاری در تولید انرژی خورشیدی است و این نهاد از این ظرفیت برای ایجاد فرصتهای شغلی و توانمندسازی مددجویان و دهکهای کم درآمد یک تا پنج استفاده میکند.
وی یادآور شد: راهاندازی نیروگاههای خورشیدی در منازل مددجویان و پشتبام خانهها در قالب نیروگاه پنج کیلوواتی و تولید برق خورشیدی یا در زمینهای واگذار شده از سوی خیرین، زمینهای متعلق به روستاها، منابع طبیعی و آبخیزداری و سایر دستگاههای اجرایی به صورت تجمیعی و در قالب مزرعه خورشیدی اجرا میشود.
نظری افزود: نخستین مزرعه خورشیدی در روستای «سقرتپه» گمیشان با اهدا ۲ هکتار زمین از سوی یک خیر این روستا طی چند روز گذشته وارد مرحله اجرا شده و تا انتهای امسال مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی گفت: هر کیلو وات برق تولیدی از مددجویان با قیمت ۳۵ هزار ریال توسط شرکت برق خریده میشود.
برخورداری از شرایط خاص اقلیمی، نزدیک به ۳۰۰ روز آفتابی و وجود زمینهای کم بازده در شمال گلستان، از ویژگی مستعد ساخت نیروگاههای خورشیدی کوچکمقیاس در این استان شمالی به شمار میرود.
نظر شما