به گزارش ایرنا، سیده فریده موسوی روز دوشنبه در نشست مدیران عشایری خراسان شمالی در بجنورد اظهار کرد: صندوق های خرد زنان عشایر بیش از ۲۲۰ میلیارد ریال سرمایه دارند که این سرمایه ها در راستای توانمند سازی و کمک به معیشت و اشتغالزایی این قشر در حال فعالیت است.
وی خاطرنشان کرد: بانوان عشایر توانمندی بسیار در تولید محصولات مختلف دارند اما مهمترین مشکل و دغدغه در فعالیت آنان، تامین بازار فروش محصولات تولیدی است.
موسوی افزود: فعالیت صندوق های خرد زنان عشایر از سال ۸۳ آغاز شده و در این مدت با افزایش منابع، گام های خوبی برای کمک به توسعه اشتغال زنان عشایر برداشته شده است، این صندوق ها با در اختیار قرار دادن تسهیلات به زنان زمینه ساز توسعه کارآفرینی در این قشر شده اند.
وی اظهار کرد: نیازمندی های زنان عشایر در توسعه فعالیت های اشتغال زا از جمله تامین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز به وسیله ۳۰۰ نفر تسهیل گر فعال، شناسایی و منعکس می شود.
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان امور عشایر ایران افزود: این تسهیل گران رابط میان بخش دولتی و زنان عشایر هستند و تلاش دارند تا علاوه بر شناسایی نیازمندی های مختلف زنان عشایر، آموزش های لازم برای توسعه فعالیت ها و کارها به این قشر داده شود.
ارائه خدمات بهداشتی به بانوان عشایر
وی گفت: براساس آیین نامه ساماندهی عشایر، ده ها نهاد و دستگاه دولتی در خدمات رسانی به عشایر تکلیف دارند، یکی از این دستگاه ها وزارت بهداشت است که خدمات رسانی در زمینه های مختلف درمان و بهداشت به این قشر را عهده دارد
موسوی خاطرنشان کرد: یکی از نیازمندی زنان عشایر، خدمات بهداشتی است که در این زمنیه در حال انعقاد تفاهم نامه هستیم تا نیازهای زنان عشایر به صورت دقیق شناسایی و برای برطرف کردن آن برنامه ریزی شود.
اعزام سه هزار زن زیارت اولی به مشهد مقدس
وی با بیان اینکه سه هزار زن عشایری که تاکنون به مشهد مقدس مشرف نشده اند، برای اولین بار به این سفر اعزام می شوند افزود: زنان عشایری زیارت اولی با کمک کمیته امداد امام خمینی به این سفر معنوی اعزام خواهند شد.
شناسایی آسیب های اجتماعی زنان عشایر
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان امور عشایر ایران گفت: زنان عشایر بخش بسیار بزرگی از مسوولیت های زندگی در خانواده ها را بر دوش می کشند و در طول زندگی به لحاظ روحی و جسمی دچار مشکلات می شوند که در این باره نیاز به حمایت دارند.
وی افزود: سازمان امور عشایر با همکاری سازمان امور اجتماعی در حال شناسایی آسیب های اجتماعی زنان عشایر است، در این طرح آسیب های زنان عشایر شناسایی، مطالعه و بررسی شده و برای برطرف کردن آن برنامه ریزی خواهد شد.
موسوی افزود: جمعیت زنان عشایری کشور بیش از ۵۰۰ هزار نفر است که این قشر، شاغلان پنهان جامعه به شمار می روند، این صندوقها تلاش دارند تا فعالیت این بانوان ساماندهی شود و با تجمیع سرمایههای کوچک، زمینه اشتغال و توانمندسازی زنان بانوان عشایر فراهم شود.
وی با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی سازمان امور عشایر توانمندسازی اقتصادی زنان عشایر و پایدار کردن این توانمندیها است اظهار کرد: در این زمینه تسهیلات از منابع مختلف در اختیار عشایر قرار می گیرد.
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان امور عشایر ایران افزود: این تولیدکنندگان می توانند برای اجرای طرح های مختلف در بخش های توسعه گردشگری، تکمیل زنجیره تولید گوشت، تولید صنایع دستی و توسعه کشت گیاهان دارویی از مزایای تسهیلات تبصره ۱۸، تبصره ۱۶ و بند ب تبصره ۲ بهره مند شوند و مقرر است ۱۰ درصد از این این منابع تسهیلاتی در اختیار زنان عشایر قرار گیرد.
نظر شما