به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد باقر قالیباف روز دوشنبه در نشست مشترک مجلس و قوه قضاییه ضمن تاکید بر رفع اشکالات حکمرانی در بخشهای مختلف اظهار داشت: قوا مکلف به همدلی و همکاری برای یک هم افزایی به منظور ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای مردم هستند.
وی با تاکید بر این که در سه سال گذشته قوای قضاییه و مقننه در اوج همکاری با یکدیگر بودهاند، افزود: البته کارهای بر زمین ماندهای هم وجود دارد که باید این کارها انجام شده و مشکلات حل شود.
قالیباف خاطرنشان کرد: در بحث حمایت از قوه قضاییه به ویژه در زمان بررسی بودجه ما این حمایت را برای خود یک وظیفه می دانیم چون نقش قوه قضاییه در اجرای عدالت موثر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: من زمانی در نیروی انتظامی مشغول خدمت بودم و به عنوان ضابط قضایی با بخشهای مختلف قوه قضاییه ارتباط داشتم که در این ارتباط مسائل مربوط به منابع انسانی و مسائل کالبدی در دستگاه قضا قابل قبول نبود، از زمانی که در مجلس مشغول خدمت شدم به خاطر شناختی که از مسائل و مشکلات در قوه قضاییه پیدا کردم وظیفه خودم میدانستم که نسبت به این موضوع اقدام کنم.
قالیباف خاطرنشان کرد: ما سعی کردهایم در برنامه هفتم به موضوعات مربوط به قوه قضاییه توجه داشته باشیم و در این راستا مجدداً قول میدهم که بتوانیم برنامه هفتم را به گونهای پیش ببریم که مشکلات قوه قضاییه که در واقع مشکلات مردم است مرتفع شود و قوه قضاییه که یک نهاد و قوه تاثیرگذار است مشکلاتش در این حوزه برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از منابع پایدار ما در شرایط فعلی که باید به عنوان یک ثروت به آن توجه داشته باشیم و آن را بهینه کنیم و با ایجاد ارزش افزوده زمینه را برای بهرهبری حداکثری از آن فراهم کنیم بحث مولدسازی است، هم اکنون شرایطی در قوه قضاییه وجود دارد که با توجه به کمبود بودجه دولت این تولید در درون دستگاه قضا امکانپذیر است و تمام بسترهای قانونی آن نیز وجود دارد و در برنامه هفتم نیز به آن پرداخته شده است، از قوه قضاییه تقاضا دارم تا به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.
قوه قضاییه در بهبود حکمرانی نقش بی نظیری دارد
وی با بیان این که قوه قضاییه در بهبود حکمرانی نقش بینظیری دارد، گفت: اگر از من سوال کنند بزرگترین منبع فساد کجاست من میگویم ناکارآمدی در دستگاهها. فساد از ناکارآمدی، ضعف مدیران، ضعف یک رفتار سیستمی،نداشتن یک برنامه دقیق، نداشتن یک نقشه راه و امثال این موارد ایجاد می شود و زمینه را برای نفوذ مفسدین فراهم می کند.
وی افزود: نظارت مجلس با نظارت قوه قضاییه کاملاً متفاوت است، نظارت ما در مجلس از جنس کنترل نیست اما جنس نظارت در قوه قضاییه کنترلی است.
قالیباف خاطرنشان کرد: درخواست من از رئیس قوه قضاییه این است تا در کنار کارگروههای دیگر کارگروه مشترکی را برای رسیدگی به پروندههای نظارتی ارجاع شده از سوی مجلس همچون تحقیق و تفحص، پروندههای مربوط به ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس و غیره در قوه قضاییه تشکیل شود و مسئولان نظارت خاص بر پروندههای نظارتی مجلس داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قطعاً قوه قضاییه در ادامه این نظارت میتواند موثر عمل کند و البته تداوم نظارت و همکاری در این زمینه وظیفه ماست.
وی افزود: یکی از مسائل در حوزه اقتصادی امنیت، سرمایه و یک موضوع دیگر مدیران ما هستند ما شجاعت را از مدیران گرفتهایم ما در حین اینکه باید با متخلف و مجرم برخوردی عادلانه و البته محکم داشته باشیم، باید از مدیرانی که امین و قوی هستند حمایت قاطع داشته باشیم.
قالیباف خاطر نشان کرد: در جلسات اخیر سران سه قوه مقرر شد تا هر یک از قوا به موضوع سرمایهگذاریها توجه داشته باشند.
وی افزود: در مجلس یازدهم و در حوزه مبارزه با فساد، قانون حمایت از افشاگران فساد به تصویب رسید به نظر من این قانون آنطور که باید و شاید جای خود را پیدا نکرده که این مساله کار قوه قضاییه و مجلس است که بتوانند این کار مردمی را دنبال کنند.
قالیباف خاطرنشان کرد: ما برخی از مواقع مبارزه با فساد را سیاسی میکنیم، برای اینکه با فساد مقابله شود نباید کار به گونهای باشد که برای مقابله با فساد اقتصادی، فساد سیاسی شکل گیرد و عدهای برای اینکه فساد سیاسی را مرتکب شوند پروژه فساد اقتصادی تعریف میکنند تا مرتکب فساد سیاسی شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اینکه بعد از روز آتش بس داعش به سوریه حمله میکند یک مساله اتفاقی نیست، ما برای مقابله با جنگ ترکیبی باید کارآمدی مسائل اقتصادی و انسجام اجتماعی را مورد توجه ویژه قرار دهیم.
وی افزود: ما امروز موضوعاتی داریم که باید با آن توجه داشته باشیم، یکی از این موضوعات بحث اتباع بیگانه است این موضوع مهمی است که حتماً مجلس و قوه قضاییه در این بخش نقش دارند
قالیباف خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب این موضوع را مطالبه کردهاند و اگر اشتباه نکنم مخاطب مقام معظم رهبری در این موضوع قوه قضاییه بوده است که امنیت روانی جامعه را مخصوصاً در حوزه فضای مجازی باید مدنظر قرار دهد.
با فیلترینگ کنونی مخالفم
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حکمرانی در فضای مجازی یک موضوع واقعی است که در همه کشورها این موضوع وجود دارد که این کار باید انجام شده و محقق شود.
وی افزود: من با فیلترینگی که الان در حال انجام است مخالفم، این روش غلط است اما آنچه که واجب است حکمرانی در فضای مجازی است، کم امنیتی روانی جامعه را گرفته و هم کسب و کار اقتصادی ما را به هم زده و هم تربیت و اخلاق خانواده را دچار اشکال کرده و دشمن مانند سال ۱۴۰۱ از همین جا سوء استفاده امنیتی میکند.
وی تصریح کردک اینها موضوعات بسیار مهمی است که قوه قضاییه و مجلس و دولت همگی باید به این به آن توجه داشته باشیم.
نظر شما