به گزارش خبرنگار ایرنا، اهالی این روستا و مسوولان امر به ویژه شرکت آب و فاضلاب شهرستان عباس آباد گل آلودگی آب در این شبکه را تایید و گفتند به خاطر برخوداری آب منطقه به ویژه روستاهای سرتاکرات و امام دشت از املاح آهن، هرازگاهی چنین وضعیتی به وجود می آید و برای خروج این املاح در انتهای شبکه، شیرفلکهای تعبیه شده که با باز کردن آن بعد از مدت کوتاهی آب ذلال و شفاف می شود.
"سرتاکرات" یکی از روستاهای بخش مرکزی عباس آباد غرب مازندران است که که حدود پنج سال پیش زیرپوشش شرکت امور توزیع آب و فاضلاب شهرستان عباس آباد قرار گرفت که آب اهالی این روستا طبق گزارش ها از چاه تامین می شود.
برابر اظهار نظر کارشناسان، وجود مواد معدنی مانند منیزیم و آهن به مقدار زیاد در آب می تواند به سلول های پوست آسیب برساند و منجر به عفونت و چین و چروک شود. علاوه بر این، چنین آبی باقیمانده صابون را از بدن پاک نمی کند و باعث مسدود شدن منافذ پوست و تجمع چربی در پوست می شود که منجر به بسیاری از مشکلات پوستی مانند اگزما یا آکنه می شود.
در این پیوند یکی از اهالی این روستا در این ارتباط گفت: گل آلودگی بیش از حد آب در این روستا چند سالی است که آن ها را نگران کرده و حتی چندین بار هم بابت این چالش به ادارات مربوطه مراجعه داشته اند منتهی تا این لحظه هیچ اقدامی نکرده اند.
مطلب ابوالحسنی در گفت و گو با ایرنا افزود: شرکت آب و فاضلاب به جای آنکه اقدام به یک کاراساسی کند در چند نقطه روستا در انتهای شبکه توزیع چنین فلکه ای گذاشته و با به کارگیری پیمانکار هر چند روز این شیرفلکه ها را باز می کند تا املاح بیش از حد آهن از شبکه خارج شود.
وی اظهار کرد: افزون بر کدر بودن آب در برخی مواقع همچنان زمان نوشیدن آن هم بی مزه و طعم فلزات می دهد و اغلب اهالی به خاطر پایین بودن کیفیت آب و ترس از سلامتی شان ناگزیرند از آب معدنی استفاده کنند و این وضعیت هزینه های هنگفتی در ماه و سال تحمیل آنان می شود.
این روستایی با این ادعا که به منظور اطلاع مسوولان استانی و حتی کشوری از وضعیت آبرسانی و مصرف آب آشامیدنی اهالی روستا، فیلم هنگام خروج آب گل آلود از شبکه در فضای مجازی منتشر کرده است، گفت : زمانی که مطمئن شدم مسوولان این منطقه برای رفع این چالش اقدامی نمی کنند ناگزیر به تهیه فیلم و انتشار آن در فضای مجازی شدم چرا که برخی از اهالی هم به خاطر پایین بودن کیفیت آب بناهای مسکونی خود را فروخته و از این روستا به دیگر نقاط مهاجرت کرده اند.
پاسخ مدیر امور آب و فاضلاب عباس آباد
مدیر امور آب و فاضلاب عباس آباد گفت: آهن آب آشامیدنی اغلب نقاط و روستایی و شهری عباس آباد این خطه غربی استان بسیار بالا بوده؛ منتهی این چالش در روستاهای سرتاکرات و امام دشت با دست کم ۳۰۰ خانوار حادتر است و برای حذف حجم زیاد آهن نزدیک به ۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتیم و پیمانکار هم مشغول فعالیت است.
ابوالقاسم رودگر نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آب اهالی این روستاها در بیشتر مواقع کلر زنی و و نمونه برداری می شود چرا که شبکه بهداشت به عنوان دستگاه ناظر سلامت مردم پای کار بوده و هیچ مشکلی از لحاظ کیفیت آب ندارد و شیرفلکه هایی که در برخی از نقاط این روستاهای تعبیه شده بابت شستوشو و خروج املاح آهن است که هر ازگاهی پیمانکاران شرکت باز کنند تا حجم زیاد آهن خارج شود.
وی اظهار کرد: این روستای بخش مرکزی عباس آباد مدت پنج سالی است که زیرپوشش این شرکت قرار گرفته و هم اکنون در صدد هستیم با تامین اعتبار سامانه "فیلتراسیون یا پگیچ های حذف آهن" در این ۲ روستا راه اندازی شود.
این مسوول گفت: به محض مشاهده فیلم در فضای مجازی گروهی از همکاران به همان نقطه اعزام شدند تا از نزدیک پی ببرند که آیا خروج آب با این کدورت در طولانی مدت ادامه دارد که خوشبختانه پس از باز کردن شیرفلکه مدت کوتاه رنگ آب شفاف و زلال شد با این حال باید این معضل به طور اساسی حل شود و با به کارگیری پیمانکار سعی می کنیم در ماه جاری یا در ماه آینده حل کنیم.
مدیر امور آب و فاضلاب عباس آباد گفت: هم اکنون از مجموع ۴۵ روستای این شهرستان، حدود ۲۷ روستا زیرپوشش این شرکت نیستند که در صورت همراهی کردن شوراها و دهیاری ها برنامه ریزی شده مدت زمان یکی ۲ سال آینده همه روستاها زیر پوشش این شرکت قرار گیرند تا مشکلات آب آشامیدنی اهالی این روستا ها به مرور زمان برطرف شود.
امور توزیع آب و فاضلاب عباس آباد به بیش از ۳۶ هزار مشترک در این خطه غربی مازندران خدمات ارایه می دهد.
نظر شما