۱۳ آذر ۱۴۰۳، ۱۰:۴۰
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 85677406
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خانه نشینی معلولان خراسان‌شمالی در نبود زیرساخت‌های شهری

بجنورد-ایرنا- مناسب سازی معابر مهمترین مشکل و دغدغه معلولان خراسان شمالی محسوب می شود، موضوعی جدی که مورد غفلت بسیاری از دستگاه های اجرایی استان قرار گرفته است و باید در این خصوص چاره اندیشی شود.

به گزارش ایرنا، در کوچه خیابان های این شهر که قدم می زنم گاه گاهی با تعداد بسیار کمی از معلولان مواجه می شوم و با خود می گویم که چه قدر تعداد این قشر در استان کم است، اما آمارها حکایت از چیز دیگری دارد و به این نتیجه رسیدم که معلولان ما کم نیستند فقط به خاطر نبود امکانات شهری خانه‌نشین شده‌اند.

برخی مشکلات این گروه مانند عدم مناسب سازی معابر شهری و مشکلات رفت و آمد در شهر برای بسیاری از ما قابل مشاهده است ولی بسیاری از ما با بخشی از چالش‌های آن‌ها نه تنها آشنا نیستیم بلکه اطلاعی از وجود آن‌ها نداریم.

معلولان اینجا حتی برای استفاده ساده از یک عابربانک و استفاده از حمل و نقل عمومی هم با مشکل مواجه اند.

به استناد آمارها؛ ۲۴ هزار و ۲۰۰ معلول جسمی و حرکتی زیر پوشش سازمان بهزیستی خراسان شمالی قرار دارند، این آمار بالا خود بیانگر اهمیت پرداختن به مسائل و دغدغه‌های افراد دارای معلولیت خصوصا جسمی و حرکتی می باشد که بیشترین نوع معلولیت در استان را داراست.

بیشتر بخوانید:

۳۸۷ متقاضی در خراسان‌شمالی پشت نوبت فرزندخواندگی قرار دارند

مدیر کل بهزیستی خراسان‌شمالی: ۸۲۶ خانواده دارای معلول حق پرستاری دریافت می‌کنند

خانه نشینی معلولان خراسان‌شمالی در نبود زیرساخت‌های شهری

موفقیت معلولان پشت در محدودیت آنان

معلولانی که دست تقدیر این سرنوشت را برای آنان رقم زده، اما محدودیت آنان هیچگاه مانع پیشرفت و سرخوردگی آنان نشده است و بلکه با بسیاری از آنان که هم صحبت می شوم؛ موفق به کسب بسیاری از رتبه های حائز اهمیت در حوزه های مختلف شدند که افراد عادی موفق به کسب آن نشدند.

این روزها کم نیستند آدم‌هایی که نگاهشان به زندگی متفاوت است، آدم‌هایی که نه تنها مشکلات و سختی‌های معمول، حتی اتفاق‌ها و حوادث خیلی بد هم نمی‌تواند مانع پیشرفت‌شان شود.

مهرنوش معلول جسمی از ناحیه پا که ۲۲ سال سن دارد و سال هاست بر اثر تصادف بر روی صندلی ویلچرنشین شده است، اما دریغ و صد دریغ که شرایط جسمی اش مانع ادامه پیشرفت او شده است.

هربار که دست پرمهر و نوازش پدر و مادر را احساس می کند با صلابت تر از همیشه به استعداد نهفته درون خود پی می برد و با روحیه قوی خود اجازه نخواهد داد تا غمی بر چهره صورت آنان رخ بندد و خطی بر چروک های دیگرشان اضافه شد.

می بیند نگهداری وی با توجه به شرایط جسمی اش سخت است و می داند که والدینش فقط با قدرت عشق خدمت می کنند، خدمتی از جنس محبت، مهربانی، دوست داشتن، ازخودگذشتگی، بی خوابی های شبانه.

بیشتر بخوانید:

۵۹ نفر از معلولان خراسان‌شمالی جذب دستگاه‌های اجرایی شدند

۱۴۰ میلیارد ریال وام مسکن مددجویان بهزیستی خراسان شمالی پرداخت شد

خانه نشینی معلولان خراسان‌شمالی در نبود زیرساخت‌های شهری

اتفاقات خوب برای معلولان اما ناکافی

او درباره مشکلاتی که معلولان در سطح شهر ممکن است با آن برخورد کنند، می‌گوید: چندسال اخیر برای آسایش معلولان اتفاقات خوبی انجام شد مثلا الان دیگر اگر مکانی بخواهد افتتاح شود، قانون می‌گوید که باید برای معلولان مناسب‌سازی شود.

اما متاسفانه برخی رمپ‌ها(سطوح شیب‌دار مخصوص استفاده معلولان) استاندارد نیست، ما چون ورزشکار هستیم قدرت بالاتری داریم اما باز هم از بعضی رمپ‌ها نمی‌توانیم بالا برویم. متاسفانه در برخی موارد ساخت آن ها فقط رفع مسئولیت بوده است.

همچنین برای سوار شدن به اتوبوس باز محدودیت‌هایی هست، مثلا خود راننده باید پایین بیاید و رمپ را برایمان وصل کند. هرچند مردم خیلی به ما کمک می‌کنند یعنی به هیچ وجه نمی‌شود در خیابان برای یک معلول مشکلی پیش بیاید و کسی کمکش نکند.

مثال دیگری که می‌توانم بزنم درِ ورودی بعضی از مجتمع‌های تجاری است که رمپ آن را قفل زده‌اند و باید به نگهبان بگوییم تا آن را باز کند، این خیلی بد است! اگر چیزی ساخته شده باید شرایط استفاده‌اش هم مهیا باشد.

به هر حال مناسب سازی شهری باید بهتر از این باشد. نکته آخر هم این که اکثر خودروهایی که در فضای پارک خودروی معلولان پارک شده‌اند، آرم ویلچر ندارند، یعنی مردم عادی از فضای پارک کردن ما استفاده می‌کنند با این که آن جا نوشته شده حمل با جرثقیل اما این اتفاق عملا نمی‌افتد! این مسئله نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

بیشتر بخوایند:

۶۰ میلیارد ریال تجهیزات توانبخشی برای مددجویان خراسان‌شمالی خریداری شد

تداوم چرخه توانمندسازی در بهزیستی خراسان شمالی با اشتغال هزار و ۳۰۰ نفر

خانه نشینی معلولان خراسان‌شمالی در نبود زیرساخت‌های شهری

اتفاقات خوب بهزیستی برای مددجویان

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان‌شمالی در خصوص عملکرد این اداره کل در رسیدگی به این قشر می گوید: اشتغال، عدم مناسب سازی معابر و مسکن از مهم ترین مشکلات و دغدغه های معلولان استان است و امسال سعی بر این شده اقدامات خوبی برای اینچنین مشکلات انجام شود.

صادق جعفری با اشاره به مسکن مددجویان اظهار می کند: ساخت ۲۴۲ واحد مسکونی مددجویان استان با ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار امسال به اتمام رسید و ۱۵۹ واحد تحویل داده شد و ۸۳ واحد دیگر اواخر آذر ماه امسال با سفر ریاست جمهوری به استان تحویل داده خواهد شد.

۹۱۳ مددجوی زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان در انتظار دریافت مسکن هستند

وی می افزاید: ۹۱۳ مددجوی زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان در انتظار دریافت مسکن هستند، ۲ هزار و ۵۲۰ مددجوی این نهاد تاکنون برای دریافت مسکن ثبت نام کردند و به ۸۱۳ خانوار طرح تخصیص داده شد.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی می گوید: براساس تفاهم نامه‌ای که با بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن و وزارت راه منعقد شده اقداماتی برای تأمین مسکن جامعه هدف و خانوارهای در نوبت انجام شده است.

وی عنوان می کند: ۲ میلیارد ریال تسهیلات خرید یا ساخت منزل مسکونی به هر یک از مددجویان تک معلول زیر حمایت این سازمان پرداخت می شود.

بیشتر بخوانید:

بهره‌مندی ۵۰۰ نابینای خراسان‌شمالی از خدمات دندانپزشکی رایگان

یکهزار و ۸۰۰ اتاق هنر تئاتر معلولان تجهیز شد

خانه نشینی معلولان خراسان‌شمالی در نبود زیرساخت‌های شهری

اختصاص حدود ۲ هزار میلیارد ریال به مددجویان

جعفری با اشاره به مشکلات اشتغال این قشر خاطرنشان می کند: امسال یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل بند «ب» تبصره ۲ برای اشتغالزایی مددجویان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان اختصاص داده شد.

یکهزار و ۲۹۰ میلیارد ریال از محل جز سه تبصره ۲ سهمیه استانداران برای اشتغال استان مصوب شد

وی می گوید: یکهزار میلیارد ریال از این اعتبار تاکنون در سامانه تسهیلات اشتغال کشور ثبت و برای مددجویان تشکیل پرونده شده است.

وی می افزاید: همچنین یکهزار و ۲۹۰ میلیارد ریال از محل جز سه تبصره ۲ سهمیه استانداران برای اشتغال استان مصوب شد اما هنوز ابلاغ بانکی برای این نهاد حمایتی اعلام نشده است.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی می گوید: ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبارات اشتغالزایی استان از ابتدای امسال تاکنون جذب شده و برای بیش از ۴۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شده و نسبت به سال‌های گذشته جهش خوبی داشته است.

بیشتر بخوانید:

استاندار خراسان‌شمالی: توانمندسازی معلولان اولویت بهزیستی باشد

مناسب‌سازی شهری؛ طرحی که در خراسان‌شمالی مورد غفلت واقع شد

خانه نشینی معلولان خراسان‌شمالی در نبود زیرساخت‌های شهری

کوتاهی دستگاه در مناسب سازی معابر

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی در ادامه اضافه می کند: مناسب سازی معابر برای افراد دارای معلول این استان از سوی برخی دستگاه ها مورد غفلت واقع شده است.

صادق جعفری اظهار می کند: مناسب سازی معابر برای افراد دارای معلول که هر لحظه امکان رخ داد حادثه ای برای آنان وجود دارد از اهمیت بالایی برخوردار است.

مناسب سازی معابر برای افراد دارای معلول این استان از سوی برخی دستگاه ها مورد غفلت واقع شده است

وی بر لزوم اهمیت مناسب‌سازی محیط‌ی برای افراد دارای معلولیت تأکید کرد و می افزاید: باید ساختمان‌های دولتی و مراکز عمومی به‌ گونه‌ای طراحی شود که برای همه قابل دسترسی است.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی ادامه می دهد: زیرساخت‌های استان برای استفاده جانبازان، معلولان و سالمندان طی یک مدت منطقی و معقول باید مناسب سازی شود و دستگاه‌های اجرایی باید این کار را از اولویت‌های کاری خود بدانند.

وی با بیان اینکه مناسب سازی یکی از سه دغدغه مهم معلولان استان است ادامه می دهد: بسیاری از معابر و دستگاه های استان نیاز به مناسب سازی معابر دارند و این خود یعنی اهمیت موضوع بسیار بالاست و همه دستگاه‌ها در این زمینه وظیفه مهمی به عهده دارند.

بیشتر بخوانید:

۲ هزار و ۴۲۱ پرونده توانبخشی در کمیسیون بهزیستی خراسان‌شمالی بررسی شد

۲۶ کودک بی‌سرپرست در خراسان شمالی فرزند خوانده شدند

خانه نشینی معلولان خراسان‌شمالی در نبود زیرساخت‌های شهری

۳۰۰ بازدید از ۵۹ دستگاه اجرایی

جعفری بیان می کند: ۳۰۰ بازدید از ۵۹ دستگاه اجرایی استان جهت مناسب سازی معابر معلولان در ۶ ماهه نخست امسال انجام شد.

وی می گوید: موضوع مناسب سازی شهرها و شرایط زندگی راحت تر برای معلولان و جانبازان در استان بسیار مهم و وظیفه تمامی ادارات است نگاه ویژه ای به این موضوع داشته باشند، زیرساخت‌های متناسب شهری به منظور حضور فعال این قشر در جامعه شهری باید فراهم شود.

مناسب سازی محیطی موجب نقش آفرینی معلول در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و هنری می شودسرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی می افزاید: مناسب سازی معابر شهری مطالبه‌ همیشگی معلولان است که اجرای کامل آن همراهی و پای کار بودن تمامی دستگاه های اجرایی را می طلبد.

وی ادامه می دهد: موضوع مناسب سازی باید با دقت و اهتمام بیشتری دنبال شود و بسترهای لازم باید برای تردد و زندگی در شرایط مطلوب یک شهروند معلول فراهم شود.

وی می گوید: گرچه قانون گذار الزاماتی برای مردم و دستگاه های اجرایی در مناسب سازی معابر و مکان های عمومی قائل شده اما اجرای قانون جامع حمایت از معلولان و مناسب سازی معابر نیازمند تغییر نگرش در مردم و مدیران است.

جعفری با تاکید بر فراهم کردن بسترهای لازم برای حمایت همه جانبه از افراد دارای معلولیت، خاطرنشان می کند: مناسب سازی محیط برای کاهش هزینه های حضور این گروه در جامعه می تواند موجب نقش آفرینی معلول در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و هنری شود.

بیشتر بخوانید:

روشن‌شدن چراغ زندگی نابینایان خراسان‌شمالی در دولت چهاردهم

دنیای تاریک من

۱۳ آذر برابر با سوم دسامبر به عنوان روز جهانی معلولان نام‌گذاری شده است.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha