نخستین مرکز تحقیقاتی سلامت جنوب کرمان به بهره برداری رسید

جیرفت- ایرنا- نخستین مرکز تحقیقاتی سلامت جنوب استان کرمان با عنوان "مرکز تحقیقات تهدیدات زیست محیطی" تاسیس و افتتاح شد.

به گزارش ایرنا، این مرکز با همت هیات مؤسس و همکاری شورای پدافند غیرعامل استان کرمان با کسب موافقت اصولی از شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور در جنوب استان کرمان تاسیس شد و اجرای طرح‌های تحقیقاتی با محوریت سلامت مهمترین هدف از راه اندازی آن اعلام شده است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جیرفت روز دوشنبه در حاشیه آیین افتتاح مرکز تحقیقات تهدیدات زیست محیطی جنوب کرمان که با حضور دستیار ویژه رییس سازمان پدافند غیرعامل در پدافند زیستی برگزار شد به خبرنگار ایرنا گفت: این مرکز دارای یک آزمایشگاه تحقیقاتی اقماری است و ساختمان مرکز تحقیقات تهدیدات زیست محیطی در محل کلینیک تخصصی و فوق تخصصی ولایت شهرستان جیرفت واقع شده است.

هدیه عسکرپور با اشاره به اینکه جنوب استان کرمان با هشت شهرستان و جمعیت بیش از یک میلیون نفر به لحاظ وسعت و موقعیت خاص جغرافیایی، ظرفیت بزرگی در بخش کشاورزی، معادن و گردشگری دارد، افزود: این منطقه به لحاظ موقعیت راهبردی نقش مهمی در حوزه امنیتی کشور ایفا می‌کند.

وی گفت: جنوب کرمان با چالش های مختلف در حوزه های بیولوژیک، بهداشت و امنیت غذایی از جمله بیماری های بومی جاروک، بیماری زیکا و تب زرد، مالاریا، سالک، عقرب گزیدگی، استفاده بی رویه و نادرست از سموم کشاورزی روبه‌رو است و درختان خرمای این منطقه نیز به سوسک سرخرطومی مبتلا شده است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ادامه داد: مرکز تحقیقات تهدیدات زیست محیطی با هدف رفع معضلات منطقه همچنین ایجاد زمینه مناسب برای محققان و کارشناسان متخصص تلاش می کند تا پاسخگوی معضلات و نیازهای بومی منطقه جنوب استان کرمان باشد.

وی تصریح کرد: وجود این مرکز تحقیقاتی در کنار مرکز تحقیقات کشاورزی جنوب کرمان با توجه به وسعت منطقه و ظرفیت های کشاورزی منطقه می‌تواند در ارتقای شاخص های سلامت، شناسایی تهدیدات زیست محیطی و برطرف کردن معضلات سلامتی منطقه نقش آفرین باشد.

عسکرپور گفت: هدف از ایجاد این مرکز، توسعه و بکارگیری دانش بشری در زمینه علم و فناوری و مقابله با تهدیدات زیست محیطی، انجام پژوهش های بنیادی اپیدمیولوژیک و بالینی در جهت اصلاح نظام ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی کشور به منظور جوابگویی به اولویت های منطقه آمایشی و نیازهای جامعه، جمع آوری، تنظیم و طبقه بندی اسناد، مقالات و مدارک مربوطه و انتشار آنها، تربیت نیروی محقق در زمینه تهدیدات زیست محیطی، ترغیب، تشویق و بکارگیری محققان است.

وی کوشش در جلب توجه و همکاری مراکز تحقیقاتی و اجرایی مربوطه در داخل کشور، همکاری علمی با مراکز تحقیقاتی و فناوری و آموزشی سایر کشورها و سازمان های بین المللی با رعایت قوانین و مقررات دولت جمهوری اسلامی ایران، ارتقاء کمی و کیفی پژوهش های مرتبط با فعالیت های مرکز تحقیقات برای تولید دانش و فناوری، تلاش و همراهی در جهت دستیابی به نقشه جامع علمی کشور و تولید ثروت ملی بر اساس برنامه و نقشه تحقیقات و فناوری مرکز تحقیقات را از دیگر اهداف راه اندازی این مرکز اعلام کرد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جیرفت توسعه فناوری های مبتنی بر پژوهش، فعالیت در زمینه تجاری سازی دستاوردهای تحقیقات و فناوری مرکز، انتقال یافته های به دست آمده به پژوهشگران جامعه، سیاستگذاران و گروه های هدف، استفاده موثر از ظرفیت دانشجویان در همه مقاطع به ویژه دانشجویان دکترای تخصصی و پسا دکترا و حمایت از پایان نامه های تحصیلی را از دیگر اهداف عنوان کرد.

وی گفت: با توجه به ظرفیت کشاورزی منطقه جنوب کرمان، ایجاد مرکز تحقیقاتی سلامت نقش مهمی در ارتقای سلامت و شناسایی تهدیدات زیست محیطی این منطقه دارد.

نیاز به کمک همه دستگاه‌ها در مقابله با پشه آئدس
دستیار ویژه رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پدافند زیستی هم در همایش تخصصی نقش پدافند زیستی در کنترل پشه آئدس در جیرفت گفت: برای مواجه با آئدس نمی توانیم به تنهایی در حوزه سلامت عمل کنیم و اگر همه دستگاه ها همکاری نکنند تلاش ها به هدر می رود.

محمد کریمی نیا افزود: به جای بیماری، خود پشه هدف گذاری شد چون ممکن است ناقل بیماری های دیگر شود.

وی با اشاره به اینکه از اهداف سازمان پدافند، شناسایی تهدیدات، شناسایی آسیب پذیری و انجام برنامه ها برای افزایش توان در مواجه با تهدیدات است بیان کرد: با آموزش می‌توان از آینده اطمینان بیشتری داشت اما آموزشی موثر است که منجر به مهارت شود و بدانیم چه کاری باید بکنیم.

کریمی نیا افزود: اگر به زیرساخت های مرتبط (HSE) ایمنی، بهداشت و محیط زیست توجه کرده بودیم در دوران اوج کرونا اینقدر آسیب نمی دیدیم و شاهد این میزان آسیب به محافظان سلامت نبودیم.

وی تاکید کرد: آموزش ها باید در قالب واحدهای تحصیلی یا در کنفرانس های علمی باشد.

کریمی نیا با اشاره به اینکه بیش از ۶ میلیارد نفر در جهان به آبله انسانی حساس هستند گفت: با اینکه آبله ریشه کن شده است اما بیش از یک میلیارد دوز واکسن آبله انسانی در چند کشور خریداری و انبار شده است که آمریکا بیش از ۳۰۰ میلیون دوز از این واکسن را دارد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha