به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری سما نیوز، «بدر عبدالعاطی» در این باره گفت: هیأتهای حماس و فتح در قاهره حضور دارند و در حال گفتگو درباره چگونگی اداره نوار غزه پس از پایان جنگ هستند.
عبدالعاطی افزود که مصر، همچنان در حال انجام تلاشهایی برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه است.
وزیر امور خارجه مصر همچنین تاکید کرد که این کشور به تماسهای منطقهای و بینالمللی برای کنترل بحران سوریه ادامه میدهد.
بدر عبدالعاطی تصریح کرد: آنچه در سوریه در حال روی دادن است، بسیار نگران کننده است و ما بر حفظ امنیت و یکپارچگی این کشور تاکید داریم.
این در حالی است که ساعاتی پیش یک مقام ارشد جنبش حماس از پیشرفت مثبت در گفتوگوهای این جنبش با جنبش فتح در قاهره درباره مدیریت نوار غزه خبر داد.
این مقام حماس در گفتوگو با شبکه المیادین اعلام کرد: دیدارهای جنبش مقاومت اسلامی حماس و جنبش فتح در خصوص مدیریت امور نوار غزه در قاهره، شاهد تحولات مثبت مهمی بوده است.
وی گفت: چندین کشور عربی از تشکیل کمیتهای به منظور مدیریت نوار غزه حمایت میکنند.
مقام حماس ادامه داد: جنبشهای حماس و فتح توافق کردند که این کمیته، حرفهای و مستقل باشد و افراد وابسته به ۲ جنبش در آن حضور نداشته باشند.
این مقام حماس با بیان اینکه دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله بر کار کمیته نظارت خواهد کرد، افزود: در این کمیته کارشناسانی در امور دولتی و اداری از شخصیتهای داخل نوار غزه حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: هیئتهای فتح و حماس به فرمولبندیها و دیدگاههایی دست یافتند که به اختلافات بر سر مواردی که مانع اعلام رسمی تشکیل کمیته میشد، پایان داد و موارد باقیمانده، مورد اختلاف دو طرف نخواهد بود، زیرا این موارد، اجرایی است و مورد اختلاف نیست.
این مقام ارشد حماس همچنین اعلام کرد: اختلافات بر سر موضوع مدیریت اموال امدادی و بازسازی پایان یافت.
پیشتر یک منبع مسئول در جنبش حماس از توافق با جنبش فتح درباره تشکیل یک کمیته تکنوکرات برای اداره نوار غزه و حل پیامدهای جنگ خبر داد.
این منبع جنبش حماس تاکید کرد کمیته مذکور پس از صدور فرمانی از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آغاز به کار خواهد کرد.
منبع مذکور افزود: این کمیته توسط شخصیتهای تکنوکرات اداره خواهد شد و هزاران کارمند از اهالی غزه نیز با آن همکاری خواهند کرد.
به گفته منبع مذکور، کمیته تکنوکرات اداره غزه پس از پایان جنگ، کاملا فلسطینی خواهد بود، براساس اصول و چارچوبهای فلسطینی فعالیت خواهد کرد و تحت سلطه و کنترل طرفهای خارجی نخواهد بود.
مصر پیشنهاد داده بود که یک هیات برای مدیریت نوار غزه به نام «کمیته اجتماعی برای حمایت از مردم نوار غزه» تشکیل شود که وظیفه مدیریت امور مدنی، ارائه و توزیع کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان در نوار غزه، بازگشایی گذرگاه رفح هم مرز با مصر و آغاز بازسازی غزه را بر عهده خواهد داشت.
نظر شما