۱۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۰:۵۴
کد خبرنگار: 1452
کد خبر: 85678501
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تجهیز سالن فرهاد، مطالبه شماره یک سنگنوردان همدانی

همدان- ایرنا- مجموعه سنگنوردی "فرهاد" همدان با داشتن زیرساخت‌های مناسب همواره نقش موثری در پرورش قهرمانان ملی و فرا ملی این رشته داشته است اما تجهیز این مکان ورزشی و بروزرسانی آن مطالبه اصلی سنگنوردان همدانی به شمار می رود تا امکان انجام فعالیت ورزشی به شکل حرفه ای در این سالن تداوم پیدا کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، همدان به دلیل زیرساخت‌های مناسب و استاندارد پیشینه درخشانی در ورزش سنگنوردی دارد و در این رشته قهرمانان ملی و فراملی زیادی را پرورش داده است.

به دلیل جایگاه مهم سنگنوردی همدان در کشور، سال ۱۳۹۱ بی‌نظیرترین مجموعه تخصصی این ورزش در شهر همدان احداث شد و تا به امروز نه تنها میعادگاه قهرمانان مطرح بوده بلکه میزبانی اردوهای تیم ملی، مسابقات بین المللی و حتی قهرمانی آسیا را نیز تجربه کرده است.

مجموعه سنگنوردی فرهاد در چهار طبقه دارای خوابگاه ورزشکاران، سویت‌های ویژه، اتاق مدیریت و مربیان، سالن کنفرانس، رستوران، سالن تمرین و مسابقه، موزه کوهنوردی، کافی شاپ و لابی است و توانایی میزبانی تمامی رویدادهای جهانی و بین المللی در رشته سنگنوردی را دارد.

با توجه به اهمیت این سالن در برگزاری مسابقات و تمرین سنگنوردان، تجهیزات و امکانات باید به روز شود چرا که شماری از سنگنوردان همدانی نسبت به وضعیت سالن اختصاصی سنگنوردی فرهاد گلایه‌مند هستند و معتقدند: با توجه به کمبود امکانات و تجهیزات شرایط برای تمرین روزانه دشوار و سخت شده است.

برخی از سنگنوردان نیز مدعی شدند که روی دیواره این سالن به جای اسلینگ از زنجیر استفاده می‌شود در حالیک ه هیچ کجای دنیا این اقدام را انجام نمی‌دهند و کوئیک‌ها که جزو وسایل تخصصی صعود سنگنوردان است نیز مستهلک هستند.

همچنین به گفته این سنگنوردان؛ تمام ابزارهای سنگنوردی باید تاییدیه سازمان جهانی uiaa داشته باشند و هر یک طول عمر مشخصی دارند در حالیکه در سالن فرهاد به جای اسلینگ از زنجیر استفاده می‌کنند که موجب تیز شدن کوئیک‌ها شده و عمر طناب‌های صعود که هر کدام بیش از ۱۰۰ میلیون ریال ارزش دارد را کم می‌کند.

عدم نظافت کمدهای سالن، متغیر بودن نرخ شهریه و عدم رسیدگی لازم توسط پیمانکار بخش خصوصی سالن سنگنوردی فرهاد نسبت به پاکیزگی و ایمنی از دیگر موارد مورد گلایه شماری از سنگنوردان است.

سنگنوردان همدانی: کمبود تجهیزات؛ شرایط تمرین را دشوار کرده است

سنگنوردان: تمام ابزارهای سنگنوردی باید تاییدیه سازمان جهانی uiaa داشته باشند و هر یک طول عمر مشخصی دارند در حالیکه در سالن فرهاد به جای اسلینگ از زنجیر استفاده می‌کنند که موجب تیز شد کوئیک‌ها شده و عمر طناب‌های صعود که هر کدام بیش از ۱۰۰ میلیون ریال ارزش دارند را کم می‌کند.



۱۳ اقدام اساسی بخش خصوصی در سالن فرهاد

رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در نونواری و تجهیز سالن فرهاد توسط بخش خصوصی گفت: ایجاد دیواره مون به عنوان یک دیواره تمرینی و مکمل، اصلاح بخش‌هایی از دیواره لید و ایمن‌سازی آن در حد امکان، افزایش دیواره تمرینی کوتاه در زیر سکوی تماشاگران، تکمیل و ایمن‌سازی دیواره قرنطینه، ایجاد دیواره بولدر به طول ۲۵ متر و ارتفاع چهارمتر با قابلیت برگزاری مسابقات آسیایی و بروز رسانی مجدد تشک‌های ایمنی دیواره بولدر در این سالن انجام شده است.

رضوان سلماسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اصلاح نور سالن و پروژکتورها؛ اصلاح سیستم‌های سرمایش و گرمایش همینطور فن کوئل‌های سالن، تعمیر سرویس‌های بهداشتی سالن، رفع مشکل سیستم فاضلاب سالن که اغلب در مواقع بارش، آب فاضلاب وارد سالن تمرینی شده بود، تعمیر دستگاه کف شور سالن، افزایش حجم قابل توجهی از کارابین، کوئیک، انواع گیره و انواع حجم و سایر موارد و همچنین طراحی مسیرهای مختلف نیز از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در سالن فرهاد است.

وی با اشاره به اینکه وسایل و تجهیزات تمرینی سالن سنگنوردی بسیار گران و با استهلاک فراوان است، افزود: با توجه به وسعت گسترده سالن و سطح دیواره‌ها، با وجود اضافه کردن هر وسیله جدید اما باز هم نیاز به تعویض یا تهیه مجدد وسایل فنی در سالن وجود دارد.

کاربرد زنجیر در سنگنوردی

سلماسی در ادامه توضیحات خود در خصوص وضعیت سالن سنگنوردی فرهاد، گفت: به همین دلیل استفاده از کوئیک با زنجیر به عنوان حلقه واصل کارابین‌ها در دستور کار قرار گرفته که از نظر ایمنی بیش از کوئیک‌هایی با تسمه از جنس الیاف کاربرد دارد.

وی افزود: تسمه‌های الیاف قادر به تحمل وزن در اثر سقوط حداکثر تا ۲۲ نیوتن هستند در حالیکه تحمل زنجیر بیشتر بوده و استهلاک آن کمتر است.

رئیس هیات کوهنوردی همدان: تسمه‌های الیاف قادر به تحمل وزن در اثر سقوط حداکثر تا ۲۲ نیوتن هستند در حالیکه تحمل زنجیر بیشتر بوده و استهلاک آن کمتر است.

رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان خاطرنشان کرد: استفاده از زنجیر در باشگاه‌های مطرح سطح کشور نیز به همین منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد و البته در فضاهای باز و مسیرهای طبیعی که دارای شرایط خاص و غیر متعارف هستند استفاده از زنجیر توصیه نمی‌شود.

وی اضافه کرد: استفاده از کارابین آهنی به جای کارابین‌هایی از جنس آلیاژهای آلومینیوم نیز به دلیل توانایی‌های بیشتر و استهلاک کمتر است.

سلماسی یادآور شد: البته با توجه به میزان شهریه حداقلی و عدم درآمد زایی مناسب سالن در مقایسه با امکانات مجموعه و نیاز بالا به وسایل و تجهیزات فنی مورد نیاز تمرین امکان تهیه بسیاری از وسایل به صورت حداکثری نبوده و در غیر این صورت ورزشکاران نمی‌توانند از کل فضای دیواره استفاده کنند.

سنگنوردان همدانی: کمبود تجهیزات؛ شرایط تمرین را دشوار کرده است

عملکرد مطلوب مدیریت سالن فرهاد

رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان ادامه داد: به جز دیواره بولدر، تمامی اقدامات انجام شده در این سالن توسط مدیریت و به صورت اسپانسری هزینه شده است.

وی افزود: این در حالی است که درآمد سالن به سختی می‌تواند هزینه‌های جاری آب، برق، گاز، خدمات و نظافت سالن را تامین کند ضمن اینکه اضافه در آمد حداقلی نیز در سالن هزینه می‌شود.

سلماسی یادآور شد: از طرفی تمامی مراکز خدماتی از جمله سالن‌های ورزشی برای ثبت نام فرم‌های را آماده کرده و در اختیار شرکت کنندگان قرار می‌دهند تا با قوانین و مقررات و همینطور مسئولیت‌های استفاده از سالن آگاه باشند و دادن فرم ثبت نام به ورزشکاران سنگنوردی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی اضافه کرد: در خصوص شهریه‌ها نیز شهریه اعلام شده بر اساس درجه‌بندی سالن و اعلام شده از سوی اداره کل ورزش و جوانان اخذ می‌شود و این در حالی است که شرکت کنندگان فقط ورودیه سالن را داده و حق‌الزحمه مربیان از طرف ورزشکاران به خود مربیان پرداخت می‌شود.

وی بیان کرد: سانس استفاده از سالن‌های ورزشی حدود یک ساعت و نیم است اما در سالن سنگنوردی محدودیت تایم وجود نداشته و ورزشکاران می‌توانند با شروع سانس در سالن حضور و تا پایان زمان تمرین هر گروه خانم یا آقا با همان شهریه از سالن استفاده کنند.

سلماسی با اشاره به اینکه تنها در بخش مدارس تابستانه سنگنوردی، شهریه از ورزشکار اخذ و به مربی دستمزد حداقلی پرداخت می‌شود، افزود: در خصوص واگذاری سالن خصوصی‌سازی اماکن ورزشی از سال‌های گذشته در دستور کار اداره کل ورزش و جوانان استان بوده اما عموم سالن‌های تخصصی در اختیار هیات‌ها قرار گرفته بود.

وی افزود: متأسفانه در دوره گذشته، مدیریت هیات کوهنوردی استان به دلایلی در مزایده شرکت نکرده و این مکان به بخش خصوصی واگذار شده و البته مایه خوشحالی است که فردی از جنس ورزش سنگنوردی و همسو با اهداف هیات سالن را در اختیار دارد و در غیر اینصورت برگزاری کلاس‌ها، دوره‌ها، مسابقات استانی و میزبانی‌های کشوری مشکل ساز شده بود و همراهی بخش خصوصی را باید ستود.

وی افزود: با توجه به توضیحات ارائه شده، هیات کوهنوردی و صعودهایی ورزشی استان و مدیریت سالن آمادگی پذیرش پیشنهادات کاربردی و سازنده در جهت رشد و ارتقای سنگنوردی داخل سالن را دارند.

سالن سنگنوردی زنده یاد فرهاد همدان به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه‌های اختصاصی این رشته ورزشی در کشور، همه ساله میزبان رویدادهای ملی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha