عابدین قاسمیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مناسب سازی نخستین، ضروریترین و اولویت دارترین نیاز معلولان استان است که نیازمند توجه همه دستگاههای مربوطه اعم از شهرداریها تا مجموعههای خدماتی و مانند آن است.
وی با بیان اینکه دستور مناسبسازی قانون است و باید اجرا شود، افزود: کمتر از پنج درصد قانون جامع حمایت از حقوق معلولان وظیفه بهزیستی است و ۹۵ درصد بر عهده سایر دستگاههاست از اینرو مسئولان دستگاهها باید در اجرای این قانون همکاری کنند.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان در ادامه با تشریح خدمات این مجموعه به معلولان بیان کرد: ۵۳ هزار معلول تحت پوشش از خدمات متنوع بهزیستی استان بهره میبرند.
وی با اشاره به افزایش هزینه های معیشت معلولان شدید، خیلی شدید و فاقد شغل و درآمد اظهار کرد: هزینه معیشت برای این معلولان به ازای یک نفر ۱۰ میلیون ریال و تا پنج نفر بیش از ۳۰ میلیون ریال در نظر گرفته شدهاست.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان بیان کرد: ۹ هزار و ۵۰۰ معلول شدید تا خیلی شدید استان هزینه معیشت دریافت میکنند که تاکنون برای ۶ هزار و ۷۰۰ نفر واریز شده و برای بقیه نیز به مرور پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه پرداخت هزینه معیشت به معلولان، جدا از پرداختیهای دیگر اعم از مستمری، حق پرستاری و هزینه بهداشتی است، اضافه کرد: حدود ۳۲ هزار معلول مستمری ماهانه و چهار هزار و ۷۰۰ نفر حق پرستاری دریافت میکنند.
وی بیان کرد: همچنین انواع حمایتهای توانپزشکی، خرید وسایل توانپزشکی، واکر، عصا، سمعک، لپ تاپ ویژه نابینایان، خرید خدمات برای فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی و وسایل پروتز از خدمات غیرمستمر بهزیستی به معلولان است.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان با اشاره به پرداخت هزینه دانشجویی به معلولان اظهار کرد: سال گذشته حدود ۴۰ میلیارد ریال بابت هزینه مناسبسازی منزل، وسایل نقلیه و محل کار توانخواهان هزینه شدهاست.
وی بیان کرد: ۴۳ مرکز شبانهروزی نگهداری معلولان در گیلان فعال است که کمتر از ۶ درصد از معلولان تحت پوشش بهزیستی در این مراکز نگهداری میشوند.
سوم دسامبر مصادف با ۱۳ آذر روز جهانی معلولان و از ۰ا تا ۱۶ آذرماه هم به عنوان هفته معلولان با شعار «توسعه نقش افراد دارای معلولیت، الهام بخش آینده ای فراگیر و پایدار» تعیین شده است.