حاشیه‌نگاری؛ از لب‌خوانی تا حرف‌های خصوصی اما عیان شده در معارفه استاندار هرمزگان

بندرعباس - ایرنا - آیین تکریم و معارفه استانداران هرمزگان با حضور وزیر کشور حاشیه‌هایی داشت که از دید خبرنگار ایرنا پنهان نماند.

به گزارش ایرنا، امروز سه‌شنبه آیین تکریم و معارفه استانداران هرمزگان بود.

پیش از همه بنرها و بیلبوردهای قدردانی از رییس جمهور و دولت برای انتصاب استاندار بومی در مسیر و خیابان منتهی به فرودگاه بندرعباس بود که همین بیلبوردها و بنرها در مسیر متفاوت فرودگاه تا محل برگزاری مراسم نیز به چشم می خورد که به نوعی فضای انتخابات را تداعی می‌کرد.

مراسم استقبال از وزیر کشور نیز از مختصر و مفیدترین آیین‌های استقبال این سالها بود که نه کودکی برای شعر خواندن و خوشامدگویی به گویش محلی روی باند پرواز آورده شده بود و نه از پارچه‌ها و بیلبوردهای "گرامیداشت مقدم " در طول مسیر و خیابان ها خبری بود و مصاحبه وزیر در فرودگاه نیز بسیارکوتاه و درواقع می‌توان گفت مصاحبه‌ای تک جمله‌ای بود.

اما به جای آن محل برگزاری برنامه (سالن شرکت گاز) حسابی‌ پُر از جمعیت‌ بود و افراد زیادی از جمله خبرنگاران این مراسم را حدود چهار ساعتی ایستاده دنبال کردند و تعدادی نیز امکان ورود به سالن را پیدا نکردند.

این درحالی بود که ترافیک سخنرانی‌ها نیز سنگین بود و احمد جباری نماینده غرب استان با ۱۵دقیقه و ۳۴ثانیه رکورد سایر سخنرانان حتی ائمه جمعه شیعه و اهل سنت را شکست.

نکته‌ها در گفته‌ها

اما گفته‌های سخنرانان نیز کم و بیش نکته‌هایی با خود داشت که به گوش اهل اشارت، آشنا بود.

یکی از این نکته‌ها در گفته‌های امام جمعه بندرعباس بود که مهدی دوستی استاندار سابق هرمزگان را مدیری میدانی و دور از میز توصیف کرد.

حجت الاسلام محمدعبادی زاده لحظاتی بعد ادامه داد: هرمزگان با وجود برخورداری از منابع و ثروت، رتبه اول فقر و فلاکت را داشت که در مدت استانداری دوستی چهار - پنج پله بهتر شد.

البته در اینجا دوستی به آرامی در زمزمه‌ای که از لب خوانی خبرنگار ایرنا پنهان نماند در گوش وزیر کشور گفت: "۱۷پله" و مومنی با تکان دادن آرام سر، گفته او را تایید کرد.

امام جمعه اهل سنت بندرعباس نیز در قدردانی از استاندار سابق سنگ تمام گذاشت و مهمترین ویژگی وی را استفاده از ادبیات آماری و مستند صحبت کردن به جای "وجبی حرف زدن و کلی گویی " دانست.

شیخ یوسف جمالی در ادامه به قول خودش "نصایحی خصوصی" نیز برای استاندار جدید داشت که در جمع ۵۰۰ نفری حاضران در سالن، آن نصایح را بیان کرد.

وی خطاب به محمد آشوری تازیانی اظهار کرد: دوران استانداری شما نیز مانند ۲۰سال نمایندگی مجلس به سرعت برق و باد خواهد گذشت و آنچه می‌ماند عملکردی است که دعای خیر مردم را به دنبال داشته باشد.

توصیه به استفاده از افراد کارآمد و توجه به تنوع و رنگارنگی مذهبی و قومی در استفاده از سرمایه های انسانی نیز توصیه های بعدی این بزرگ اهل سنت بود.

حاشیه‌نگاری؛ از لب‌خوانی تا حرف‌های خصوصی اما عیان شده در معارفه استاندار هرمزگان

آخرین حرف‌های بدون خش‌

آخرین سخنرانی مهدی دوستی نیز در حالی انجام شد که چندین بار ناچار شد گلوی گرفته خود را صاف کند تا آخرین حرف‌هایش بی‌خش شنیده شود.

تعریف های مکرر دوستی از استاندار جدید به عنوان یک انسان توسعه گرا و ضرورت حمایت همه جانبه از وی در کنار ارائه گزارش عملکرد خودش طی ۳۸ماه زمامداری و وامدار دانستن تمامی موفقیت‌ها به تلاش ۱۶۰ مدیرکل و بخش خصوصی، واپسین فرصت دوستی برای فروتنی و قدرشناسی توامان بود.

البته وی یادآور شد در مدت سه سال و ۲ ماه استانداری هرمزگان یک روز هم مرخصی نگرفته و تنها در برخی فرصت های تعطیلات رسمی به دیدار اقوام‌ خود (در خوزستان) رفته است.

حاشیه‌نگاری؛ از لب‌خوانی تا حرف‌های خصوصی اما عیان شده در معارفه استاندار هرمزگان

وفاق حتی برای رای نداده‌ها

سخنرانی وزیرکشور نیز در این آیین بی نکته نبود که پس از تاکید بر اهمیت توسعه اقتصاد دریامحور و ضرورت توسعه سواحل مکران، شاید بازتر کردن دایره وفاق ملی مورد نظر رییس جمهور از بقیه گفته ها گُل درشت تر بود و این دایره تا جایی باز شد که شامل افراد رای نداده به رییس جمهور و حتی کسانی که در انتخابات شرکت نکردند نیز شد و اسکندر مومنی تصریح کرد: همه باید در پیشرفت کشور مشارکت داشته باشند و خط کشی سیاسی و جناحی و قومی و مذهبی در تبیین گفتمان وفاق جایی ندارد.

از دیگر نکات برجسته سخنان وزیر کشور اشاره به دستاوردهای دوستی در استان و ذکر جمله "استفاده از ایشان در مسئولیت های مناسب" بود ، که البته مشخص نیست این همان تعارف رایج در جلسات تودیع است یا وعده ای است که جامه عمل خواهد پوشید.

حاشیه‌نگاری؛ از لب‌خوانی تا حرف‌های خصوصی اما عیان شده در معارفه استاندار هرمزگان

من که فرزند این وفاقم...

استاندار جدید هرمزگان نیز آخرین سخنران آیین معارفه خودش بود که خود را فرزند و محصول معنای وفاق توصیف کرد.

محمدآشوری تازیانی با قدردانی از حمایت همه جانبه از نماینده ولی فقیه در استان گرفته تا ستادهای انتخاباتی دکتر پزشکیان در استان و چهره ها و جریان های اصولگرا برای انتصابش به عنوان استاندار هرمزگان خود را متعهد به حل مشکلات و پاسخگویی به خواسته‌های عمومی دانست و از همه اقشار خواست تا در این مسیر همکاری کنند.

این آیین با اهدای یک لوح سپاس‌ و تابلویی دستبافت به دوستی و دادن حکم استانداری آشوری به عنوان بیستمین استاندار هرمزگان و سومین استاندار بومی پایان یافت.

سالن مراسم سریع‌تر از آنچه پُر شده بود خالی شد و استاندار جدید هرمزگان پس از همراهی و بدرقه وزیر کشور، پس از ۲۰ سال از خانه ملت راهی ساختمان دولت در بندرعباس شد تا دوره‌ای جدید از مدیریت را در استان رقم بزند.

اسکندر مومنی وزیر کشور امروز سه‌شنبه برای شرکت در آیین معارفه محمد آشوری به عنوان استاندار جدید هرمزگان و تکریم مهدی دوستی از طریق فرودگاه بین‌المللی بندرعباس وارد هرمزگان شد.

مهدی دوستی از مهرماه ۱۴۰۰ نماینده عالی دولت در هرمزگان بود و اینک محمد آشوری تازیانی عهده دار این مسوولیت است.

هرمزگان یکی از استان‌های جنوبی کشور که در شمال تنگه هرمز قرار گرفته‌ و مرکز این استان، کلانشهر بندرعباس است.

این استان دارای ۱۳ شهرستان، ۳۹ بخش، ۸۸ دهستان و ۵۰ شهر و ۱۴ جزیره است و نقش مهمی در اجرای سیاست‌های توسعه اقتصاد دریامحور دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha