به گزارش ایرنا داود میرشکار سهشنبه در همایش ملی مراقبت از خاک در اهواز با اشاره به شعار روز جهانی خاک مبنی بر «مراقبت از خاک، اندازهگیری، پایش و مدیریت» اظهار کرد: این شعار بر اهمیت دادهها، اطلاعات دقیق در درک ویژگیهای خاک و حمایت از تصمیمگیریهای آگاهانه برای مدیریت پایدار خاک تاکید میکند.
وی برگزاری همایش ملی مراقبت از خاک در استان خوزستان را فرصتی دانست تا تجارب اجرای طرح پایلوت مدیریت پایدار خاک، برای سایر استانهای کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، اجرای پایلوت استانی ارزشگذاری خاک و بسترسازی تجارب و ارایه نتایج به شکل دستورالعمل ، شناسایی دقیق منابع آلودگی خاک و مستندسازی آن، اجرای مانورهای حفاظت و احیای خاک در تمامی حوزههای مسئول و ذی ربط برابر با قانون حفاظت از خاک، ایجاد بستر مناسب به منظور شناسایی روشهای فناورانه در جهت پاکسازی خاکهای آلوده و افزایش خود پالایی خاک را از دستاوردهای برگزاری این همایش ملی در استان عنوان کرد.
وی ادامه داد: خاک از مجموعه عوامل سطح زمین است که از آب، هوا، موجودات زنده و سنگها در طول زمان، پس از تکامل تدریجی به وجود آمده است و به عنوان منبع طبیعی، سرمایه ملی و بستر حیات، نقش اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و سایر مخلوقات دارد.
میرشکار بخشی از زنجیره غذایی انسان و حیوانات را مرتبط با مقوله خاک عنوان کرد و افزود: با توجه به اهمیت خاک و نقش بیبدیل آن در زندگی موجودات زنده و انسان، حفاظت و نگهداری از آن در زندگی وظیفه عقلانی و اخلاقی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان اضافه کرد: به دلیل شرایط اقلیمی، تغییر کاربری زمین، حجم بالای فرسایش خاک در ایران، آلودگیهای خاک اعم از مواد شیمیایی، مواد نفتی، پسماندها، پسابها و فعالیتهای عمرانی غیراصولی، حفاظت و نگهداری از خاک توسط سیاستگذاران، بهرهبرداران و همه مردم مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با اشاره به مقالات رسیده به این همایش ملی گفت: ۱۱۸ مقاله به دبیرخانه همایش رسید که از این تعداد ۸۸ مقاله پذیرش شد و پنج مقاله به عنوان مقاله برتر شناخته شد.
به گزارش ایرنا، بر اساس نتایج تحقیقات FAO(سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد)، خاک کشور از نظر فرسایش و تغییر کاربری در شرایط قرمز است.
نظر شما