آنطور که روز سهشنبه(دیروز)، روابط عمومی استانداری کرمان اعلام کرد، محمدعلی طالبی استاندار در جمع اعضای انجمن حمایت از توسعه و آبادانی کرمان حضور یافت و درحالی که طرفین وی محمدرضا باهنر از چهره های مطرح اصولگرای استان و کشور و نیز سیدحسین مرعشی از چهره های شناخته شده اصلاح طلب استان و کشور قرار داشتند، مزیت ها و موانع پیش روی توسعه دیار کریمان را بررسی و امکانسنجی کردند.
به گزارش ایرنا، حضور یکی از نمایندگان مردم کرمان در مجلس در کنار دیگر چهره های سیاسی چپ و راست از همه طیف های متنوع سیاسی در این نشست به همراه رییس اتاق بازرگانی استان هم ابتدا نویدبخش عملیاتیتر شدن شعار وفاق ملی در سطح استان بود که به سردمداری استاندار درحال تحقق است و هم آتیه توسعه یافته تر دیار کریمان را متبادر کرد.
انجمن حمایت از توسعه و آبادی کرمان هیات مدیره و کمیته های مختلف زیربنایی، گردشگری، علمی، کشاورزی و غیره دارد که مدیرعاملی آن را رضا انجم شعاع که اینک به عنوان معاون وزارت راه و شهرسازی مشغول به فعالیت است در دست دارد؛ در این جلسه شهباز حسن پور نماینده مردم کرمان و را ور نیز حضور داشت.
یکی از نقدهای جدی که همواره به برخی چهره های سیاسی کرمان طی سال های سال همواره مطرح می کردهاند این بوده که برای توسعه استان در سطوح عالی با یکدیگر تعامل عملیاتی ندارند که این نوع نشست ها نشان می دهد اگر حتی این نقدها در گذشته هم وارد بوده، اینک در حال شکسته شدن است و این همگرایی در این سطح، نویدبخش خیلی چیزها خواهد بود.
و اما نقش مدیریت عالی استان در تقویت این همگرایی از نکات قابل توجه است که انتظار می رود این روند استمرار یابد. طالبی استاندار کرمان در این نشست ضمن ترسیم وضعیت کلی موجود استان، به تشریح موانع و نیز ظرفیت های دیار کریمان در جای جای آن، شمال، جنوب، شرق و غرب دیار کریمان پرداخت و گفت که سند تحرک بخشی به توسعه استان درحال تدوین است که رونمایی خواهد شد.
متن کامل سخنان طالبی در این نشست را اینجا می توانید مطالعه کنید.
ولی آنچه در این نشست مطرح شد تنها سخنان استاندار نبود زیرا قبل از طالبی، برخی چهره های مطرح و اعضای انجمن مذکور از جمله باهنر و مرعشی نیز به سخنرانی پرداختند.
اینجا کار سیاسی نمیکنیم
باهنر با بیان اینکه انجمن توسعه کرمان کمیته ها و ایده های مختلف دارد و اعضای آن فعال هستند گفت: در این انجمن چند قرار مهم با هم داریم، اول اینکه اینجا کار سیاسی نکنیم.
وی افزود: درست است که موقع انتخابات هر کس رقابت می کند، ممکن است دعوا و آشتی هم داشته باشند یا ائتلاف تشکیل دهند اما اینجا(انجمن) کار سیاسی نداریم.
باهنر دومین اولویت انجمن را این دانست که اعضا ذیل این نهاد کار اقتصادی نمی کنند و نخواهند کرد؛ او در این زمینه توضیح داد: اینطور نیست که از این محل بخواهیم بنگاهی راه بیاندازیم و کار درآمدزایی داشته باشیم.
اولویت توسعه استان
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: وظیفه اصلی این است که اعضای هیات مدیریه و مجمع عمومی انجمن از توان، اختیار و نفوذ خود استفاده و مدیران اجرایی استان را کمک کنند؛ پشتیبانی از توسعه استان دغدغه ماست و البته تاکید داریم که در کار اجرایی استان دخالت صورت نگیرد؛ تنها حمایت و پشتیبانی داشته باشیم.
وی که در ادامه صحبت را به سمت مرعشی از جناح مقابل سیاسی کشاند تاکید کرد: ممکن است ما بایکدیگر اختلاف های سیاسی هم داشته باشیم اما اینجا اولویت توسعه استان است.
باهنر سپس با اشاره به ایفای نقش موثر آقای مرعشی در روندهای توسعه اقتصادی استان به برخی مزیت های کرمان از جمله معادن، مسیر ترانزیتی و چهارفصل بودن کرمان اشاره و خطاب به استاندار و دیگر مدیران استان تاکید کرد: نباید منتظر بودجه عمومی و عمرانی دولت باشید چون پولی وجود ندارد و با کسری بودجه مواجه هستیم، بلکه باید مدیران خلق ثروت و سپس هزینه کنند.
وی تاکید کرد: کرمان باوجود آنکه از نظر ظرفیت های بالقوه در ردیف نخست استان های کشور است اما در بیشتر شاخص های توسعه، جزو رده های آخر به شمار می رود که این زیبنده نیست و مایه شرمندگی همه ماست.
خلق مزیت در استان
اما پس از آنکه باهنر در انتهای صحبت هایش برخی اعضای حاضر در انجمن را پیش روی استاندار معرفی کرد، نوبت به سخنرانی دیگران از جمله مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی رسید.
وی با بیان اینکه برای ایجاد یک جهش اقتصادی در استان نیازمندیم دست به خلق مزیت بزنیم گفت: یکسری مزیت های شناخته شده در استان داشتیم که به کار گرفته شده اند.
مرعشی با اشاره به مزیت های استان در سنگ آهن و مس گفت: به نظرم در دوره جدید مدیریت استان، اگر استاندار در همکاری موثر با نمایندگان بتوانند چند نقطه استان (حداقل چهار نقطه) را در معرض توسعه صنعتی با خلق مزیت بگذارند، اتفاق های خوبی می افتد.
وی این نقاط را شهرستان های بافت، اُرزوییه و رابُر، همچنین رودبارجنوب-جازموریان ، قلعه گنج و جیرفت برشمرد و تشریح کرد: در جنوب استان، منطقه ویژه اقتصادی مصوب هم به نام جازموریان در محدوده رودبار و جازموریان داریم که کار آن متوقف مانده؛ باید این قطب های صنعتی را ایجاد کنیم که برای تامین آب و برق آنها نیز می توان در قالب پیشنهادهایی، مشکلات را برطرف کرد.
مرعشی در ادامه با تاکید بر ضرورت ایجاد صنعت پتروشیمی در یکی از این نقاط استان و ضمن ارائه راهکاری مشخص و برنامهمحور برای پیشبینی منابع آب و انرژی مورد نیاز آن به طوری که آب شرب برخی مناطق استان نیز در رهگذر آن از طریق خط انتقال آب از جنوب کشور تامین و انرژی برق هم از طرق مختلف از جمله انرژی خورشیدی تامین شود، تصریح کرد که ایجاد این مزیت های جدید اقتصادی می تواند کمککننده باشد.
وی همچنین بر ضرورت احداث راه آهن مستقیم یزد به احمدآباد رفسنجان که در شبکه ریلی کشور مصوب شده تاکید کرد و گفت که با تامین مالی و احداث این مسیر که ظرفیت اقتصادی بالایی نیز دارد هم مسیر توسعه استان های کرمان و یزد متحول و متنوع می شود و از بار شبکه کنونی ریلی می کاهد و هم گردشگری کرمان توسعه خواهد یافت زیرا قطار سریع السیر نیز از یزد به کرمان می رسد.
مرعشی برای نحوه تامین منابع این پروژه ها نیز پیشنهادهای عملیاتی ارائه کرد و گفت که پشتیبانی های لازم از این محورهای توسعه انجام خواهد شد.
نظر شما