داریوش حسن نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این تصمیم به استناد مواد ۱۲ و ۲۵ قانون توزیع عادلانه آب، ماده ۶ آیین نامه اجرایی قانون تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه بهره برداری و مصوبات جلسه شورای حفظ حقوق بیت المال گرفته شده است.
وی تاکید کرد: نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های آب با هدف حفاظت و صیانت از منابع آب زیرزمینی استان و جلوگیری از وقوع پیامدهای ناگوار ناشی از برداشتهای بیرویه ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: مالکان چاه ها تا ۱۳ دی ماه مهلت دارند با مراجعه به امور منابع آب شهرستان نسبت به دریافت معرفی نامه و نصب کنتور هوشمند اقدام و در صورت عدم پیگیری و نصب کنتور هوشمند در موعد مقرر، برق مصرفی چاه قطع و از برداشت آب به هر نحو ممکن جلوگیری خواهد شد.
پنج هزار و ۸۰۰ چاه بدون کنتور
حسن نژاد تصریح کرد: پنج هزار و ۸۰۰ حلقه چاه آب در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت استان نیازمند نصب کنتور هوشمند هستند.
وی یادآور شد: چاه های فاقد کنتور برابر بند "ب" تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ مکلف به پرداخت آب بها بر اساس پروانه بهره برداری و مبالغ اعلام شده هستند، از این رو توصیه می شود مالکان چاه برای ارائه خدمات بهتر جهت خرید و نصب کنتور هوشمند به شرکت مراجعه نمایند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان اظهار داشت: سال گذشته ۱۹۳ دستگاه کنترل هوشمند روی چاه های دارای پروانه بهره برداری استان نصب شد و هم اکنون از حدود هفت هزار و ۶۰۰ حلقه چاه مجاز استان، ۳۰ درصد به دستگاه کنترل هوشمند مجهز شده است.
حسن نژاد ادامه داد: همچنین ۱۵۰ حلقه معادل ۱۰ درصد کل چاه های صنعتی استان به کنتور هوشمند تجهیز شده و سامانه پایش از راه دور کنتورها در حال راهاندازی است که تعدادی از شرکتهای کنتورساز، سامانه پایش را تحویل و برخی نیز در حال تکمیل آن هستند.
وی اظهار داشت: مدیریت برداشت آب از طریق چاه های مجاز از جمله برنامه های شرکت آب منطقه ای لرستان بوده که در سال های اخیربا نصب کنتور هوشمند بر روی این چاه ها اجرایی شده است.
استحصال ۲۸ میلیون مترمکعب از چاه های غیرمجاز
وی همچنین اضافه کرد: تعداد چاه های مجاز دارای پروانه بهره برداری در مصارف شرب، کشاورزی و صنعت لرستان حدود هفت هزار و ۶۰۰ حلقه می باشد که حجم برداشت آب از طریق این چاه ها سالانه ۷۷۲.۸میلیون متر مکعب برآورد شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان افزود: طبق بررسی های انجام شده حدود یک هزار و ۶۰۰ حلقه چاه غیر مجاز در استان وجود دارد و حدود ۲۸ میلیون متر مکعب آب سالانه از آنها استحصال می شود.
حسن نژاد اضافه کرد: از ابتدای امسال تا کنون، ۱۰۸ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده که حجم برداشت آنها معادل ۵.۰۴ میلیون متر مکعب بوده ودر این رابطه ۱۲ دستگاه حفاری غیر مجاز نیز توقیف شده است.
فعالیت ۱۸ گروه پلیس آب
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: منابع آب زیرزمینی با افت مداوم مواجه هستند بنابراین پروژههای احیا و تعادل بخشی جهت حفاظت آنها در دست اقدام می باشد که در این خصوص استقرار گروههای حفاظت و نظارت بر منابع آبی در سطح استان تقویت شده است و هم اکنون ۴۵ نفر در قالب ۱۸ گروه، وظیفه گشت زنی مداوم در سطح دشتهای استان را دارند.
حسن نژاد ادامه داد: جلوگیری از بروز تخلفات از جمله حفر چاه های غیر مجاز، انتقال غیرقانونی آب به اراضی خارج از منطقه تحت شرب چاه ها، تغییر نوع مصرف چاههای صنعتی جهت مصارف کشاورزی و تجاوز به حریم و بستر رودخانهها از جمله وظایف گروه های حفاظت می باشد.
وی اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی و کاهش نزولات آسمانی، مشارکت حداکثری مردم در مدیریت و مصرف بهینه آب، نقش موثری در صیانت از این منابع ارزشمند خواهد داشت.
کف شکنی دوباره چاه ها ممنوع!
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان همچنین تاکید کرد: حفاری دوباره (کف شکنی) چاه های آب کشاورزی ازنا، الیگودرز و انوچ به دلیل شرایط بحرانی فرونشست تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
حسن نژاد گفت: بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سقف کف شکنی برای تمامی مناطق دارای فرونشست در سراسر کشور به شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام شده است.
وی افزود: در شرایطی که بیلان آبی آبخوان، اجازه حفاری دوباره چاه و برداشت آب از آن را بدهد، مالکان به حفاری دوباره (کف شکنی) چاه های موجود می پردازند که با توجه به وضعیت آبخوان ها، کف شکنی چاه های کشاورزی ازنا، الیگودرز و انوچ لرستان که دارای فرونشست بالا هستند تا رفع شرایط بحرانی ممنوع است.
وی تاکید کرد: با توجه به پویا بودن پدیده فرونشست، این نقشه بر اساس آخرین اطلاعات منتهی به شهریور ۱۴۰۳ تهیه شده و به صورت دوره ای به روز رسانی خواهد شد.
نظر شما