محسن لکزایی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، ضمن گرامیداشت روز افراد دارای معلولیت، تاکید کرد: با توجه به آمار زیاد معلولان در منطقه سیستان برای پیشگیری از معلولیتها نیازمند آگاهی و آموزش به خانوادهها هستیم.
به گفته وی؛ معلول به کسی گفته میشود که بر اثر نقص جسمانی یا ذهنی، اختلال قابل توجهی به طور مستمر بر سلامت و کارایی عمومی و از شئون اقتصادی وی بکاهد و تاثیری در زندگی اجتماعی او داشته باشد.
رئیس هیات مدیره جامعه معلولان منطقه سیستان افزود: معلولان از اقشار آسیب دیده و آسیب پذیر بوده که نیازمند توجه ویژه مسوولان و مردم هستند اما متاسفانه با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند.
وی با بیان اینکه معلولان شامل ناشنوایان، نابینایان و معلولان جسمی، حرکتی و ذهنی هستند، افزود: عدم مناسب سازی فضای شهری و ساختمانی در تشدید انزوا و افسردگی معلولان نقش بسیار مهمی داشته تا جایی که به دلیل طاقت فرسا بودن عبور و مرور، شاهد این مساله هستیم که روزها و ماهها بسیاری از معلولان وارد فضای جامعه نمیشوند و همین امر باعث افسردگی آنها شده است.
لکزایی بیان کرد: عدم وجود تفریحات سالم و ارتباط اجتماعی گسترده برای افراد معلول سبب شکل گیری انزوای اجتماعی آنها خواهد شد.
شعاری بودن حمایتها از معلولان
وی خاطرنشان کرد: حمایتها از معلولان آنطور که باید و شاید صورت نگرفته و در زندگی افراد دارای معلولیت احساس نشده، متاسفانه حمایتها در حد شعار بوده و عملاً اتفاق خاصی رخ نداده است.
رئیس هیات مدیره جامعه معلولان منطقه سیستان ادامه داد: اتفاقات خوبی در حوزه بهزیستی در حال انجام و رخ دادن است؛ در بحث اشتغال هر یک از عزیزان دارای معلولیت که دارای مجوز یا مدرک فنی و حرفهای یا میراث فرهنگی باشند، سازمان بهزیستی در قالب وام یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی و ۲ میلیارد ریالی با توجه به مدارک مربوطه در اختیار آنها قرار میدهد و میتوانند برای خود کسب و کار دست و پا کنند.
عدم استفاده از برخی از امکانات تفریحی و ناوگان حمل و نقل عمومی از دیگر مواردی است که انتظار میرود مدیریت شهری برای معلولان و جانبازان سهم قائل شوند
وی عدم مناسب سازی محیط و مبلمان شهری را یکی از بزرگترین معضلات افراد دارای معلولیت عنوان کرد و افزود: متاسفانه در منطقه سیستان این مشکل بیشتر قابل مشاهده است.
لکزایی تصریح کرد: در حوزه شهرداری کارهای خوبی صورت گرفته و یا در حال انجام است و در چند سال اخیر اقداماتی در خصوص مناسب سازی فضای شهری برای معلولان همچون مناسب سازی پیادهروها و ورودی برخی از پارکها انجام شده، اما به طور کلی مشکلات اصلی معلولان به قوت خود پابرجا است.
وی اظهار کرد: عدم استفاده از برخی از امکانات تفریحی و ناوگان حمل و نقل عمومی از دیگر مواردی است که انتظار میرود مدیریت شهری برای معلولان و جانبازان سهم قائل شوند.
رئیس هیات مدیره جامعه معلولان منطقه سیستان تاکید کرد: با عنایت به آمار زیاد معلولان و با توجه به شکلگیری جامعه معلولان در سال ۱۳۸۳ که یکی از بزرگترین تشکلهای این منطقه است، اما هنوز هیچ جایگاهی (دفتر) جهت انجام امور معلولان ندارد و سالها از این موضوع رنج میبریم.
نبود امکانات ورزشی متناسب با وضعیت معلولان در منطقه سیستان
وی خاطرنشان کرد: هیچ مکان ورزشی مانند سالن، استخر و باشگاه متناسب با وضعیت افراد دارای معلولیت در منطقه سیستان وجود ندارد و این موضوع باعث افسردگی و خانه نشینی معلولان شده که از مسوولان انتظار داریم که معلولان نادیده گرفته نشوند و به آنها بها داده شود.
لکزایی گفت: مسوولان باید با آماده سازی مبلمان و محیط شهری و فضای ورزشی و تفریحی باعث حضور حداکثری جامعه معلولان در جامعه شوند.
وی افزود: در جامعه معلولان انسانهای توانمندی وجود دارد که استعدادهای خاصی دارند و با حمایت اتفاقات خوبی در حوزه معلولان رخ خواهد داد.
نظر شما