«علیرضا زنگنه» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این شهرستان یکی از مناطق مستعد در کشت و تولید زرشک است که به طور میانگین بین ۲ تا ۲.۵ تُن از سطح مزارع کشاورزی آن زرشک برداشت میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از این چهار هکتار سطح زیرکشت هنوز به مرحله باروری نرسیده است، افزود: با توجه به باردهی خوب، کم آببر بودن، صرفه اقتصادی مناسب و مقاوم به آفات و بیماریها، کشاورزان ملایری رغبت زیادی برای کشت این محصول دارند.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه زرشک در این شهرستان در مقیاسهای کوچک ۲ و سه جریب کشت شده است، ادامه داد: زرشک گیاهی کم آببر با بازار بسیار خوب است و همواره در اجرای الگوی کشت این شهرستان قرار دارد.
زنگنه با اشاره به آغاز برداشت زرشک از اوایل مهرماه تا اواسط آذرماه، تاکید کرد: با توجه به مزیتهای کشت زرشک، به کشاورزان توصیه میشود نسبت به کشت این محصول اقدام کنند که در کنار کم آببر بودن، جزء گیاهان دارویی به شمار میرود.
وی یادآور شد: در حال حاضر زرشک تولید در شهرستان مصرف میشود و بازار بسیار خوبی دارد که در صورت شکلگیری زنجیره ارزش و تشکلها، میتوانیم روی صادرات نیز کار کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه طی سالهای گذشته اقدامات خوبی در راستای توسعه کشت محصولات کم آببر صورت گرفته است، افزود: در حال حاضر سطح زیر کشت زعفران به هزار و ۲۵۸ هکتار و گل محمدی به ۱۴۳ هکتار رسیده و کشت زرشک نیز در حال توسعه و باروری است.
زنگنه گفت: ملایر باغهای انگور بسیاری دارد که در صورت تغییر الگوی آبیاری از غرقابی به آبیاری قطرهای و داربستی کردن، میتوان این باغها جزء محصولات کم آببر به شمار آورد.
وی با بیان اینکه محصولات کم آببر همواره در اصلاح الگوی کشت این شهرستان قرار دارند، بیان کرد: هر ساله سطح زیر کشت و میزان اراضی برای اجرای الگوی کشت مشخص و طبق سهمیه و اراضی مشخص شده خدمات یارانهای نهادهها ارائه میشود.
زنگنه با تاکید بر اینکه خارج از اصلاح الگوی کشت خدمات یارانهای نهادهها به کشاورزان تعلق نمیگیرد، افزود: با توجه به تغییر اقلیم، کشت زرشک گزینه بسیار مناسبی برای کشاورزان است که از نظر دارویی با وجود آنتیاکسیدنهای فراوان در میوه این گیاه، در پیشگیری از بسیاری بیماریها مفید است.
به گزارش ایرنا؛ مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر ۳۷ هزار و ۵۲۰ هکتار و مساحت اراضی باغی ۱۶ هزار و ۶۱۶ هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود ۶۰ هزار هکتار است.
نظر شما