به گزارش خبرنگار ایرنا، علی حجتی پور روز چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه استان در خصوص فرهنگسازی مصرف گاز با عنوان "هوادار انرژی" که با هدف بهرهمندی از ظرفیت رسانه ها به عنوان بازوی توانمند در عرصه آگاهیرسانی و اشاعه فرهنگ رعایت الگوی مصرف گاز در فصل سرد سال برگزار شد، اظهار کرد: از این میزان گاز حدود ۴۲ درصد سهم نیروگاه شهید رجایی است که البته در فصل سرما با ایجاد محدودیت ها سهم گاز این نیروگاه کمتر می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه قزوین به عنوان چهارمین استان صنعتی کشور محسوب می شود، حدود ۳۰ درصد، یعنی معادل یک میلیارد و ۶۰۰ متر مکعب گاز نیز سهم این حوزه خواهد بود.
حجتی پور با اشاره به اینکه به طور معمول و در طول سال از سهم گاز استان قزوین بخشی به حوزه گرمایشی و غیرمولد به مکان های عمومی و حمل و نقل اختصاص می یابد، تاکید کرد: ۲۷ درصد از سهم گاز استان برای گرمایش منازل مسکونی در پیک سرما اختصاص دارد که این میزان در پنج ماه انتهای سال به بیش از ۵۰ درصد می رسد.
به گفته این مسوول، اختلاف بین مصرف و میزان تولید گاز در قزوین بالا است و با توجه به اینکه پیش بینی می شود در سال جاری معادل ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب ناترازی در کل کشور داشته باشیم باید در استان خود مراقب این ناترازی باشیم.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم در فصل زمستان سهم گاز را به گونه ای مصرف کنیم که به مشکلی برنخوریم، مجبور هستیم سهم سایر بخش ها را کاهش داده و به بخش های اولویت دار دیگر از جمله حوزه خانگی اختصاص دهیم که از نظر عقلانی شاید خیلی قابل قبول نباشد، چرا که باید همیشه سهم گاز در بخش تولید و صنعت را افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط حاکم بر کشور، و براساس امور مصلحتی بایستی در ابتدا بخش گرمایش را تامین کنیم و برای بخش صنعت نیز در زمان ناترازی ها نیز راهکارهایی اندیشیده شده که همه مشترکان و مصرف کنندگان باید وارد این موضوع شوند تا فصل سرما را با کمترین خسارت ممکن به پایان برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: قزوین از منظر موقعیتی در جایگاهی قرار گرفته که کمبود گاز ندارد اما در رویکرد ملی، استان ما نیز بخشی از این کشور است و سهمی در کاهش بار مشکلات ناترازی انرژی دارد که باید در این حوزه به این مساله توجه شود.
این مسوول با بیان اینکه در مصرف گاز، یعنی از نقطه تولید تا رسیدن به مصرف کننده، مشکلاتی را متحمل می شویم، تصریح کرد: فرایند گازرسانی با تکنولوژی های موجود و راهکارهای ارایه شده در کنار هم قرار می گیرند تا بتوانیم به صورت مستمر و ایمن گاز را در اختیار مصرف کننده قرار دهیم، امروز در استانی مانند قزوین شریان سکوی گازی برای مصرف به دورترین نقاط منتقل شده است.
حجتی پور تصریح کرد: تکالیفی برای استفاده بهینه از گاز به استان ها ابلاغ شده که باید مورد توجه و استفاده قرار بگیرد، هم اکنون بالغ بر ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب گاز در استان به مصرف رسیده که ۲۵ درصد نسبت به مصرف یک ماه گذشته افزایش یافته است.
وی به محدودیت های اعمال شده در حوزه مصرف گاز در استان قزوین اشاره کرد و گفت: در حوزه صنعت، صنایع شیشه ای ۵۰ درصد و صنایع کاشی و سرامیکی نیز ۳۰ درصد محدودیت مصرف دارند، این در حالی است که نیروگاه های CHP قطع شده و سایر صنایع هم با محدودیت ۳۰ درصدی مصرف گاز نسبت به آبان ماه خود روبرو خواهند بود.
این مسوول تاکید کرد: برای رعایت مصرف در حوزه ناترازی گاز هماهنگی های لازم با دستگاه های نظارتی صورت گرفته و نشست های مشترکی نیز با سازمان های موازی از جمله شرکت پخش فرآورده های نفتی، اداره صمت، اتاق بازرگانی، شرکت توزیع نیروی برق و شرکت شهرک های صنعتی نیز برگزار شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به وجود کوره های آجرپزی که قزوین نیز به عنوان یکی از قطب های تولید آجر به شمار می رود، با توجه به سردی هوا محدودیت های مصرف گاز را نیز در این بخش اعمال کرده ایم.
حجتی پور ادامه داد: در حوزه گرمایشی و رعایت الگوی مصرف الزاماتی را برای مراکز عمومی و دولتی صادر و ابلاغ کرده ایم مبنی بر اینکه دمای هوای اتاق ادارات بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد نگاه دارند، طرح همیار گار را با همکاری دانش آموزان برای منازل مسکومی به انجام رساندیم تا همین میزان درجه برای منازل مورد رعایت قرار گیرد.
این مسوول با بیان اینکه یکی از ابزارهای کنترل مصرف در قانون تعرفه گذاری نرخ گاز است، افزود: این تعرفه گذاری در بخش خانگی از یک تا ۱۲ تقسیم بندی شده که بخش عظیمی از مصرف کنندگان ما در پله یک تا سه، یعنی به عنوان مصرف کنندگان خوب و با رعایت الگوی مصرف، قرار دارند هفت هزار مشترک در پله ۱۱ و ۱۲، یعنی پرمصرف ها و بد مصرف ها قرار دارند که در این باید زمینه اطلاع رسانی صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین خاطرنشان کرد: رسانه ها آینه تمام نمای اوضاع و وضعیت جامعه خود هستند که مردم را باید با واقعیت های روز آشنا کنند، چرا که اگر می خواهیم موضوع انرژی مردمی سازی شود باید مردم در کنار ما باشند و امروز این مطالبه را از بخش رسانه داریم که در کنار شرکت گاز قرار بگیرند و در اطلاع رسانی به موقع و لازمه در حوزه رعایت الگوی مصرف نقش موثری داشته باشند.
نظر شما