به گزارش ایرنا ، بایدن روز سهشنبه همچنین از موزه ملی بردهداری در شهر لواندا پایتخت آنگولا هم بازدید کرد و از «گناه اولیه» آمریکا در موضوع تجارت برده سخن گفت. بایدن که اولین رئیس جمهوری آمریکا است که به آنگولا سفر کرده است، همچنین گفت یک چهارم جمعیت جهان تا سال 2050 آفریقایی خواهد بود و سرنوشت جهان در دستان آنان خواهد بود.
بایدن گفت: من یاد گرفتهام که هر چند تاریخ را میتوان پنهان کرد اما نمیتوان و نباید تاریخ را پاک کرد. باید با تاریخ در اشکال خوب ، بد و زشت آن رو به رو شد. با کل حقیقت باید رو به رو شد. بایدن خاطرنشان کرد که میلیونها انسان آفریقایی با غسل تعمید بر خلاف خواست خود به یک دین دیگر وارد شدند و با اجبار با کشتیهای حامل برده به آن سوی اقیانوس اطلس منتقل شدند.
انتظار میرود که بایدن در این سفر توافقهایی با تعهدات مالی چند میلیارد دلاری از جمله در پروژه «کریدور لوبیتو» به امضا برساند که به گفته رئیس جمهور آمریکا بزرگترین سرمایهگذاری خط آهن آمریکا در خارج به شمار میرود. پروژه لوبیتو قرار است کشورهای آنگولا ، کنگو و زامبیا را به یکدیگر متصل کند و کار انتقال مواد معدنی از جمله مس و کوبالت به خارج از آفریقا را تسهیل کند.
برخی رسانههای غربی از این پروژه آمریکا با عنوان تلاشی برای مقابله با نفوذ چین در آفریقا یاد کردهاند.
بایدن قرار است امروز چهارشنبه از شهر ساحلی لوبیتو در ساحل اقیانوس اطلس هم بازدید کند. پروژه کریدور لوبیتو سرمایهگذاریهایی را از اتحادیه اروپا و کشورهای گروه هفت هم جذب کرده است. اما معلوم نیست که چه مقدار از تعهدات آمریکا عملی شده و چه میزان از آنها به دولت آینده آمریکا به ریاست دونالد ترامپ بستگی خواهد داشت.
«جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به این سوال که آیا این پروژه بدون حمایت ترامپ هم به پیش خواهد رفت، گفت: دولت بایدن امیدوار است که «آنها هم ارزش این کار را بدانند.»
کربی همچنین گفت که این کریدور فراتر از تلاش صرف برای رقابت با چین است و تاکید کرد: ما از کشورهای نمیخواهیم که بین ما و چین و روسیه انتخاب کنند.
از سوی دیگر ، «لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم در ماه اوت امسال (شهریور) گفت: چین وارد بازیهای ژئوپلتیک در آفریقا نمیشود و از مشارکت اساسی همه کشورهای جهان برای توسعه آفریقا خوشنود میشود.
نظر شما