۱۴ آذر ۱۴۰۳، ۱۶:۱۱
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85679870
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

هشدار هواشناسی همدان به کشاورزان نسبت به سرمازدگی محصولات

همدان- ایرنا- کارشناس اداره کل هواشناسی همدان با توجه به ماندگاری هوای سرد به کشاورزان در خصوص تامین سوخت مناسب و جایگزین، انتقال محصولات به سردخانه‌ها و انبارها و تنظیم دمای سردخانه‌ها برای جلوگیری از سرمازدگی؛ حفاظت از محصولات کشاورزی از آفات و بیماری‌ها و احشام هشدار داد.

«محمدحسن باقری‌شکیب» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشاورزان نسبت به کشت انتظاری حبوبات دیم حداکثر تا ۳۰ آذرماه اقدام کنند.

وی افزود: سیب‌زمینی کاران استان نسبت به تنظیم دمای سردخانه‌ها بین سه تا پنج درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی انبارها بین ۸۸ الی ۹۳ درصد به منظور به حداقل رساندن فعالیت آفات و بیماری‌های سیب‌زمینی اقدام کنند.

کارشناس اداره کل هواشناسی همدان همچنین تاکید کرد: کشاورزان بازدید دوره‌ای از انبارهای غیرفنی(سنتی) را با هدف کنترل آفات و بیماری‌ها و در صورت مشاهده این عوامل نسبت به مبارزه با آفات و بیماری‌ها با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی انجام دهند.

باقری‌شکیب تاکید کرد: سیرکاران استان با توجه به افزایش رطوبت نسبی هوا، جهت جلوگیری از جوانه‌زنی سیرهای انباری، نسبت به تعیین تکلیف و یا انتقال محموله‌های سیر باقیمانده به سردخانه‌های مخصوص و انبارهای با رطوبت نسبی بین ۶۵ تا ۷۰ درصد و دمای منفی یک تا صفر درجه سانتیگراد اقدام مناسب را به عمل آورند.

وی همچنین بر لزوم تامین سوخت مناسب و جایگزین برای گرم کردن آغل‌ها و محافظت از احشام و تهیه خوراک پرانرژی برای دام و طیور و تامین سوخت و مدیریت دما و رطوبت در گلخانه‌ها و سالن‌های پرورش قارچ، با توجه به کاهش محسوس دما و اطمینان از استحکام پوشش گلخانه‌ها و جلوگیری از خسارت در برابر وزش باد تاکید کرد.

کارشناس اداره کل هواشناسی همدان نسبت به تنظیم دریچه‌های پرواز کندوها، حفاظت از کندوها در برابر کاهش محسوس دما، فشرده‌سازی قاب‌های اضافی و متراکم کردن آنها و انجام تغذیه مکمل با کیک گرده یا خمیر ترش و همچنین انتقال ادوات کشاورزی بعد از سرویس به مکان‌های مناسب و اضافه کردن ضد یخ به ماشین‌آلات هشدار داد.

باقری‌شکیب گفت: کشاورزان همچنین پایین تنه درختان را با رنگ سفید تا ارتفاع یک تا یک و نیم متری برای جلوگیری از سرمازدگی رنگ‌آمیزی و از کودهای دامی پوسیده همراه با کودهای پتاسه و فسفره و ریزمغذی‌هایی نظیر آهن، روی و منگنز با توجه به نتایج آزمون خاک به روش چالکود برای مقاوم‌سازی درختان به سرما استفاده کنند.

وی انجام عملیات بهداشت باغ‌ها و محافظت از نهال‌ها و درختان جوان را با استفاده از فوم‌های مخصوص برای مقابله با سرما، وزش باد و خسارت جوندگان از دیگر موارد ضروری به کشاورزان عنوان کرد.

به گزارش ایرنا؛ آب و هوای استان همدان در نتیجه وجود کوه‌های مرتفع، رودخانه‌ها و پستی و بلندی‌های زیاد به شدت متغیر است و زمستان‌های سرد، پر برف و باران و تابستان‌های معتدل دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha