سید محمد رضا طاهری روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: پرورش ماهیان خاویاری در استان قم از سال ۱۳۸۰ آغاز شد و همچنان بهرهبرداران این بخش روند رو به رشد کار خود را با تولید و صادرات محصولاتشان به بازارهای داخلی بینالمللی دنبال میکنند.
وی با اشاره به اینکه استان قم در سال ۱۳۸۷ توانست نخستین استحصال خاویار پرورشی در آبهای داخلی کشور را به نام خود ثبت کند، افزود: در همین رابطه این استان در سالهای متمادی توانست در زمینه صادرات خاویار و صادرات گوشت ماهیان خاویاری پرورشی عملکرد موفقی داشته باشد.
وی ادامه داد: تعدادی از بهرهبرداران پرورش ماهیان خاویاری قم نیز در طول این سالها، با تلاشی که از خود نشان دادند ، توانستند در سطح کشور به عنوان کشاورز نمونه انتخاب شوند که این دستاوردی بزرگ برای بخش کشاورزی استان است.
گفتنی است ۹ مرکز پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت تولید سالانه ۱۱۰ تن گوشت در استان قم فعالیت دارند.
در سال ۱۴۰۲ میزان ۶۸ تُن ماهیان خاویاری و ۱۹۰ کیلو خاویار پرورشی در استان قم تولید شدهاست.
گوشت و خاویار پرورشی قم تحت نظارت دامپزشکی تولید و دارای بهترین کیفیت بوده و جزو اقلام صادراتی استان به شمار میآید.
قم دارای رتبه نهم کشور در تولید گوشت ماهیان خاویاری و رتبه پنجم کشور در تولید خاویار پرورشی و رتبه چهارم کشور در تعداد مراکز پرورش ماهیان خاویاری است.
نظر شما